banner388

DOKAP'tan Vezirköprü'ye Müjde

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Vezirköprü’den aldıkları 3 talebi de yerine getirmek için çalışacaklarını belirtti.

DOKAP'tan Vezirköprü'ye Müjde

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Vezirköprü’den aldıkları 3 talebi de yerine getirmek için çalışacaklarını belirtti.

11 Kasım 2016 Cuma 14:20
DOKAP'tan Vezirköprü'ye Müjde

Kalkınma Bakanlığı Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Kasım ayı istişare toplantısı, Vezirköprü Kültür Merkezinde DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane ve Rize İl Özel İdaresi, Ordu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ile proje uzmanlarının katılımıyla gerçekleşti. 

Toplantıda konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü’de tarımın can çekiştiğini belirterek, “Sulama ile tarım arazilerinin verimli kullanılabilmesi için seramızı kuruyoruz. Ücretsiz sarımsak, soğan ve mısır tohumları ile fide dağıtıp, 3’lü tarıma geçmeyi hedefliyoruz. Soğuk hava deposuna büyük bir zaruret haline geldi. Turizme yapılacak yatırımlarla turistik ve tarihi mekanlarımızı gün yüzüne çıkarmak istioyruz ve bu konuda DOKAP’tan destek bekliyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı ise DOKAP destekleriyle Samsun’da bitirilen ve devam eden projeler hakkında bir sunum yaparak, turizm ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda Yeşil Yol projesi kapsamında yol yapım ve iyileştirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ise DOKAP kapsamındaki 8 ilde yapılan çalışmaları anlatıp, Vezirköprü’nün ihtiyaç duyduğu yatırımları yapmak için çalışma başlatacaklarını açıkladı. DOKAP olarak ellerinden geleni yapcaklarını söyleyen Yüce, “Vezirköprü’den 3 tane talep aldık ve bunların tümünü yerine getirmek için çalışacağız. Önceliğimiz, ilçemizde imar planları yapılması olacak ve bunun çalışmalarını hemen başlatacağız. Bunun yanında Şahinkaya Kanyonunda spor etkinlikleri ile turizmi ciddi manada arttıracak çalışmalar yapılcak ve talep edilen soğuk hava deposu ile sebze halini de gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.11.2016 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.