banner388

Doç. Dr. Hayati Akbaş: 'Göğüs küçültme lüks değil'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, kadınların göğüs büyüklüğünün çok ciddi bir sağlık problemi olduğunu belirterek, 'Göğüs küçültme operasyonları lüks değil' dedi.

Doç. Dr. Hayati Akbaş: 'Göğüs küçültme lüks değil'

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, kadınların göğüs büyüklüğünün çok ciddi bir sağlık problemi olduğunu belirterek, 'Göğüs küçültme operasyonları lüks değil' dedi.

08 Eylül 2016 Perşembe 10:27
Doç. Dr. Hayati Akbaş: 'Göğüs küçültme lüks değil'

Özel FBM Tıp Merkezi Estetik Kliniği Sahibi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, meme büyüklüğünün hem psikolojik açıdan hem de sağlık açısından ciddi bir problem olduğunu belirterek konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bazı kadınlarda ergenlik döneminden itibaren göğüslerde normalden fazla aşırı büyüme başlar, bazı kadınlarda ise doğumlardan sonra aşırı büyümeler, kalıcı büyümeler, meme büyüklüğü sorununa yol açabilir. Bunlar hormonal nedenlerden dolayı da olabilir ailesel genetik nedenler de. Meme büyüklüğü bel fıtığına kadar ciddi sağlık problemlerine yol açar. Bu yüzden de kadınlarda göğüs büyüklüğü belli bir limitin üzerinde olduğu zaman kesinlikle bunun tek bir tedavi yöntemi vardır; o da ameliyattır. Meme küçültme ameliyatı yapılmalıp göğüsler kadınlarda normal büyüklük ve şekle getirilmelidir. Bunun bir de psikolojik tarafı var, göğüsleri büyük olan kadınlar kendilerini iyi hissetmez, sürekli onu saklama ihtiyacı hissederler. Çok bol ve kapalı kıyafetler giyerek göğüslerinin saklamaya çalışırken de özgüvenleri tahrip olur. Bu ameliyat zor bir ameliyat değil ve bazı kadınlar meme küçültme ameliyatı olduktan sonra çocuklarını emziremeyeceklerini düşünüyorlar. Bu kesinlikle doğru değil, çünkü biz meme küçültme ameliyatlarında süt bezi koruyucu operasyonlarla süt bezlerini yeterli bir miktarda orada bırakarak emzirmenin de teminini sağlıyoruz. Dolayısıyla büyük bir oranda çocuklarını emziriyorlar, doğum yapabiliyorlar veya evlenmeden önce yaptırmışlarsa da büyük ihtimalle çocuklarını emzirip annelik duygularında hiçbir eksiklik yaşamıyorlar."

15-16 yaşındaki genç kızlara bile göğüs küçültme ameliyatı yaptıklarını söyleyen Akbaş, “15-16 yaşındaki bir kız büyük bir göğse sahipse arkadaşlarından utanır, uygun kıyafetler bulamaz, bir yere gitmek istemez, sosyal aktivitelere katılmaz. Bu nedenle de göğüs büyüklüğü kadınlarda çok ciddi bir problemdir. Estetik plastik cerrahlar o memeyi özel bir takım teknik ve metotlarla o kadına uygun bir şekilde getiriyor. Ameliyat yaklaşık 1-2 saat sürüyor ve çok zor bir operasyon değil. Bu ameliyatlarda başarı oranları oldukça yüksektir ve ameliyattan sonra hastalar kendilerini daha mutlu, huzurlu hissediyorlar." diye konuştu.

Bütün estetik ameliyatlarında olduğu gibi meme büyüklüğü durumunda da kadınlarda özgüven eksikliği ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Hayati Akbaş, " Büyük göğüslü kadınlar kendilerini toplumda ve eşlerinin yanında kendilerini çok eksik hissediyorlar. Eğer bir ailede göğsü büyük bir kadın varsa, diğer aile bireyleri o kadını operasyona teşvik etmeli. Bu operasyonun hem sağlık açısından hem de psikolojik açıdan önemli olduğunu bilip onları desteklemelidirler. Kocalar da eşlerini bu konuda desteklemelidir. Göğüsleri büyük olduğu için evlenmek istemeyen kızlar, evlilikten utanan kızlar ve hayatının ilerleyen bölümlerinde göğüsleri büyük olduğu için eşleri tarafından horlanan, eşleri tarafından aralarına mesafe konulan kadınlar bile var. Sırf göğüs büyüklüğünden dolayı zaman zaman ailelerin bölündüğünü ve ayrıldığını bildiğimizden dolayı göğüs küçültme operasyonunu lüks olarak görmemek gerekiyor. Bunun çok ciddi hem bireysel, hem toplumsal, hem de sosyal yönlerinin olduğunu unutmamalıyız. Meme büyüklüğü olan kadınlar da bu problemin çok ciddi bir problem olmadığını, aksine çözümü olan bir problem olduğunu bilmelidir. Bu nedenle de biz bu ameliyatta sadece kadının memesini küçültmüyoruz, aynı zamanda onların psikolojilerini de düzeltiyoruz.” dedi.

 

Son Güncelleme: 08.09.2016 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.