banner388

Devamsızlık sorununu böyle çözdüler

Şehit Faruk Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırladığı projeyle devamsızlık sorununu çözdü.

Devamsızlık sorununu böyle çözdüler

Şehit Faruk Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hazırladığı projeyle devamsızlık sorununu çözdü.

12 Aralık 2017 Salı 10:06
Devamsızlık sorununu böyle çözdüler

Samsun haber - Samsun'un Havza ilçesinde bulunan Şehit Faruk Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hazırladığı Okulumda Mutluyum projesiyle devamsızlık sorununu ortadan kaldırdı. Hazırlanan proje ile öğrencilerin okula istekli bir şekilde gelmeleri sağlandı.

Hafta için her gün 9 derse giren öğrenciler 7'inci derste düzenlenene etkinliğe katılıyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 7'inci derste hat sanatı, pul koleksiyonu, el işi, satranç, zeka oyunları, puzzle, şiir, tiyatro, müzik ve folklor gibi etkinlikler düzenleniyor.

"MUTLU OLUYORUZ"

Okul müdürü Eyüp Aydoğdu yaptığı açıklamada, "Meslek lisesi olarak okulumuzdaki devamsızlığı azaltmayı amaçladık. Bunun için de projemizi hazırladık, yürürlüğe koyduk. Projede gayet başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü öğrencilerimize baktığımız zaman okula heyecan duyarak, isteyerek ve hevesli bir şekilde geldiklerini görüyorum. Bu da idareciler olarak bizi mutlu ediyor” dedi.

"AMACIMIZ OKULU SEVDİRMEK"

Okul müdür yardımcısı Elçin Tekin, “Okulumda Mutluyum Projesi'ni yapma amacımız, öğrencilere okulu sevdirerek okula devamlılıklarını sağlamak. Okulumuz konum olarak ilçenin en uzak ve yüksekteki okulu. Öğrencilerin yarısı da arabayla çıkılması zor olan okula yürüyerek geliyorlar. Bu çocuklar okulumuzu puanla kazanmış da değiller. Projeden önce çok büyük devamsızlık sıkıntısı yaşıyorduk. Okula devam etmemelerinin sebebini ‘okulu sevmemeleri’ olarak saptadık. Sonrasında bu çocukların okulu sevmeleri için proje yapalım dedik. Öğrencilere ilgi envanterleri uyguladık. Her öğrencinin ilgi alanına göre hobi sınıfları oluşturduk. Salı, çarşamba ve perşembe günleri 7. derste sınıf dışı etkinlik yaptırıyoruz. Bu etkinlikler 9. ve 10. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Hat sanatı, pul koleksiyonu, el işi, satranç, zeka oyunları, puzzle, şiir, tiyatro, müzik ve folklor etkinlikleri düzenliyoruz. Projeden sonra devamsızlık sorununu büyük ölçüde hallettik” diye konuştu.

"ETKİSİ TARTIŞILAMAZ"

Veli Recep Bayraktar da projenin önemine değinerek, "Etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkisi tartışılmaz. Etkinliklerden önce çocukların okula giderken var olan gelmeme istekleri yapılan proje ile düzeltildi. Öğrenciler artık keyif alarak istekli bir şekilde okula gidiyorlar. Biz veliler olarak projeden çok memnunuz. Sonuna kadar da destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.