banner388

Dede Ve Ninelere Canik'te Eğitim

Canik Kent Konseyi düzenledikleri "Çınarların Gölgesinde Torun Eğitimi" projesi kapsamında dede ve ninelere iletişim eğitimi düzenliyor.

Dede Ve Ninelere Canik'te Eğitim

Canik Kent Konseyi düzenledikleri "Çınarların Gölgesinde Torun Eğitimi" projesi kapsamında dede ve ninelere iletişim eğitimi düzenliyor.

27 Ocak 2017 Cuma 17:04
Dede Ve Ninelere Canik'te Eğitim
Samsun Haber - Canik Kent Konseyi ile Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği (ÇOKGEN), İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen "Çınarların Gölgesinde projesi kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bayram Özer tarafından dede ve ninelere "Yetişkinler ile İletişim", "Çocuklar ile İletişim" ve Aile İçi İletişim" konularında dede ve ninelere çocuk bakımı eğitimi devam ediyor. 
 
Sema - Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verilen seminere katılan Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, geçen yıl ilki gerçekleştirilen Çınarların Gölgesinde projesinin ikincisini bu yıl düzenlediklerini belirterek, "Eğitim programı kapsamında dede ve nineler ilk yardımdan iletişime, oyuncak kullanımından, oyun alanı güvenliğine kadar bir çok konuda eğitim alıyor. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Torunlarına bakmak zorunda olan dede ve ninelerin kaçırmaması gereken bir eğitim programı. Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artmasıyla birlikte torunlarının bakımını yürütecek dede ve ninelere çocuğun günlük bakımını yapması, beslenmesini ve fiziksel güvenliğini sağlaması, oyun ve etkinlikler için çocuğu ve fiziksel ortamı hazırlayabilmesi, çocuğun yaşına göre basit etkinlik malzemeleri hazırlayabilmesi konularında eğitim verilmesini, bu yolla dede, nine ve torunlar arasında sağlıklı iletişimin kurulabilmesini amaçlıyoruz. Ayrıca böylece kuşaklar arasında köprü de kurulmuş olacak" diye konuştu.
 

Son tarih 30 Ocak

Kılınçarslan, haftada üç gün, toplam 296 saat olarak planlanan eğitim sonunda katılımcı dede ve ninelere sertifika verileceğini de dile getirerek,  "Dede-nine ve torun arasındaki iletişimi kuvvetlendirmeyi hedefleyen bu proje bir ilk. Ayrıca Hükümet de, torununa bakan anneanne ve babaannelere çocuk bakım teşviki vermeye hazırlanıyor. Çalışan anne ve baba sayısının her geçen gün artması, teşvikle birlikte eğitimi de zorunlu kılmaktadır. Farkındalık oluşturan bu proje dahiline tüm dede ve ninelerin katılımını arzu ediyoruz. Çınarların Gölgesinde projemiz için kayıtlarımız 30 Ocak'a kadar devam etmektedir" diye konuştu.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.