banner388

Darbecilerden Biri Bafralı Çıktı

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası tutuklanan generallerden biri de Bafralı Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural oldu.

Darbecilerden Biri Bafralı Çıktı

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sonrası tutuklanan generallerden biri de Bafralı Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural oldu.

19 Temmuz 2016 Salı 14:58
Darbecilerden Biri Bafralı Çıktı

Tüm Türkiye günlerdir yaşanan darbe girişimi sonrası adeta bir kaos yaşıyor. Hergün yüzlerce insan gözaltına alınıyor. TSK içindeki FETÖ'cü askerler tarafından başlatılan darbe girişimi sonrası olayla bağlantılı herkes belirlenip tutuklanmaya başlandı. Bugün İzmir'de, Narlıdere İstihkam Okul ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Osman Nadir Saydam, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural, Ulaştırma Personel ve Eğitim Komutanı Tümgeneral Mustafa İlter ve Amfibi Okullar Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün gözaltına alınıp daha sonra adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan bu 5 generalden bir isim var ki Samsun Bafralı. O isim Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ahmet Cural Bafralı.



Tümgeneral Ahmet Cural Kimdir?

Hava Tümgeneral Ahmet Cural 1963 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Bafra'da, Cumhuriyet Ortaokulu ve Bafra Lisesi'nde tamamlamıştır. Yükseköğrenim için 1982 yılında Hava Harp Okuluna girmiş, buradan 1986'da mezun olmuş ve Teğmen rütbesi ile Hava Kuvvetleri saflarına katılmıştır. Hava savunma subayı sınıf temel eğitimini İzmir'de tamamlamış ve Ağustos 1987'de Takım Komutanı olarak 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı Konya'ya atanmıştır. 30 Ağustos 1989'da Üsteğmen olmuş ve sırasıyla Üs Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığında, Harekat Eğitim- Tetkik Subayı, ardından da Üs Disiplin Subayı görevlerini yürütmüştür. 1995'de Yüzbaşı rütbesine yükselen Hv.Tuğg. Cural, 1996 yılında Hava Harp Akademisi sınavını kazanmış, buradaki iki yıllık eğitimi takiben 1998'de kurmay subay olarak mezun olmuş ve Genelkurmay Strateji Daire Başkanlığına proje subayı olarak atanmıştır. 1999 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahına atanmış, Eğitim Daire Başkanlığında plan subayı olarak çalışmıştır. Ağustos 2000'de yurt dışı sürekli göreve atanan Hava Tuğgeneral Cural, ABD-Mississippi'de konuşlu Keesler Hava Üssünde mübadele subayı olarak görev yapmıştır. Yurtdışı görevi bitiminde, Eylül 2002'de Ankara-Akıncı'da bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına Uçaksavar Tabur Komutanı olarak, Haziran 2003'te ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliğine şube müdürü olarak atanmıştır. Haziran 2005'te Washington DC, ABD'de bulunan National Defense Üniversitesinde milli güvenlik stratejisi üzerine bir yıllık çalışma yapmıştır. ABD'deki eğitimini takiben Ağustos 2006'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı BİLKARDES Şube Müdürlüğü görevine, Ağustos 2007 atamalarıyla da Hava Harp Okulu Dekanı görevine atanmıştır. Ağustos 2011'de Tuğgeneralliğe terfi eden Ahmet Cural, Sınıf Okulları Komutanı olarak İzmir/Gaziemir'deki Hava Teknik Okullar Komutanlığına atanmıştır. Tümgeneral Cural, askeri kariyerin yanı sıra, akademik alanda da eğitimini sürdürmüştür. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesinde; "Uluslararası İlişkiler", National Defence University'de; "Ulusal Güvenlik Stratejisi" olmak üzere iki yüksek lisans ve Ankara Üniversite Siyasal Bilgiler Fakültesi "Uluslararası ilişkiler" alanında Doktora derecelerine sahiptir.  İyi derecede İngilizce bilmektedir. Dr.Hv.Tuğg. Ahmet Cural, yine Bafra doğumlu olan Hafize Cural ile evli olup 2 kız çocuk babasıdır. 

Son Güncelleme: 19.07.2016 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevil 2016-09-20 22:13:30

Ahmet curalı 87 den beri tanırım yeni öğrendim bu darbe girişimine katılması mümkün değil asla bu olaylarla ilgisi yoktur şoktayım