banner388

Çöp poşeti uygulamasına vatandaştan tam not

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından uygulamaya giren “çöp poşeti” projesi, esnaf tarafından büyük ilgi gördü.

Çöp poşeti uygulamasına vatandaştan tam not

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından uygulamaya giren “çöp poşeti” projesi, esnaf tarafından büyük ilgi gördü.

26 Eylül 2019 Perşembe 13:09
Çöp poşeti uygulamasına vatandaştan tam not

Sabah saatlerinde esnafa dağıtılan poşetlerin akşam toplanarak oluşabilecek çevre kirliliğini önlemek amacıyla başlatılan uygulama, pazar esnafı ve vatandaş tarafından büyük beğeni topladı.

Eylül ayında başlayan “çöp poşeti” uygulamasına devam edileceğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Başkan Demirtaş, “İlçemizi daha temiz, daha düzenli hale getirmek için tüm birimlerimiz ile gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“İLKADIM HEPİMİZİN”

Caddelere kurulan pazar sonrası geride kalan meyve ve sebze atıklarının oluşumunu engelleyecek olan bu projenin, en çok İlkadım semt pazarındaki vatandaşlar tarafından beğenildiğini söyleyen Demirtaş, “Eylül ayında başlattığımız uygulamamızı sorunsuz olarak devam ettirmekte kararlıyız. Semt pazarları sonrasında sokaklar adeta şehir çöplüğüne dönüşüyor ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelimiz saatlerce sokak sokak gezerek atıkları toplamak için uğraşıyorlardı. Bugüne kadar hem pazar esnafımızın uygulamaya alışması hem de iyi niyetimizden dolayı çöplerini poşet içerisinde bırakmayanlara cezai işlem uygulamamıştık. Ancak bundan sonra zabıta ekiplerimizin kontrolünde cezai işlem uygulayacağız. Pazar sonrası sokaklarda kötü görüntüler oluşmuyor. İlkadım hepimizin. İlçemizi daha temiz, daha düzenli hale getirmek için tüm birimlerimiz ile gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 26.09.2019 15:03
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2019-09-26 13:59:47

en iyi calişan belediye su an icin İlkadım gözüküyor...

Avatar
ahmet 2019-09-26 16:34:48

SÜPER İŞ KAZANDIĞI İŞTEN ÇÖPÜNÜ TOPLASINLAR POŞETLERİ DE ÜÇRETLİ VERİN BAŞKAN

Avatar
selim 2019-09-26 14:52:30

bu durum aslında bir gerçeği de açığa çıkarıyor o kadar duyarsız ve çevreye zarara veren bir millet olduk ki belediye böyle bir şey yapma ihtiyacı duymuş yani istesek yere bir çöp parçası bile düşmez aslında ama neden böyle..ayrıca yerlerdeki ve sokaklardaki çöplerin en az 10 da 8 i sigara izmaritinden oluşuyor bu konu içinse özellikle bir yaptırım gerekiyor...