banner388

ÇOCUKTAN YETİŞKİNE PSİKOLOJİ

Samsunhaber.com’da Sümeyye Gökyar'ın hazırlayıp sunduğu Sağlığın Sırrı programının konuğu Psikolog Zehra Asena Akyıldız; çocuk ve yetişkin  psikolojisi hakkında bilgi verdi.

ÇOCUKTAN YETİŞKİNE PSİKOLOJİ

Samsunhaber.com’da Sümeyye Gökyar'ın hazırlayıp sunduğu Sağlığın Sırrı programının konuğu Psikolog Zehra Asena Akyıldız; çocuk ve yetişkin  psikolojisi hakkında bilgi verdi.

16 Aralık 2020 Çarşamba 16:42
ÇOCUKTAN YETİŞKİNE PSİKOLOJİ

Psikolog Zehra Asena AKYILDIZ kimdir? 

1996 yılında Elazığ’da doğmuştur. İlk orta ve lise eğitimini de Samsun’da tamamladıktan sonra Elazığ ve Ordu, İstanbul Acıbadem ve Ondokuz Mayıs mezunudur. Şuanda da Samsun Lotus Psikologi ve Oyun Atolyesi Merkezi’nin Psikolog kurucusudur.

-Oyun Terapisi nedir?

Çocukların dillerinin çözüldüğü yerdir. Oyunu bir dil olarak kabul edersek çocukların oyuncakları onların dilleri oluyor. Oyun terapisi ile çocukların sözel olarak ifade edemediği şeyleri, korkularını, kaygılarını çözümlemiş oluyoruz. Bu süreçte hem oyun oynuyoruz hemde sorunları çözümüne gidiyoruz.

-Oyun Terapisine ne zaman başvurulmalı?

Oyun terapisi alanında çok geniş çalışıyoruz. Akran zorbalığı, dikkat eksikliği vs gibi çocuğun sorun yaşadığı her türlü konuda çözüm oluyoruz. Bunun içinde abiki bilinçli bir aileye ihtiyaç vardır. Ailelerin çocuklarını çok iyi gözlemlemesi gerekir

-Çocuklar oyun atölyelerine ne zamandan itibaren getirilebilirler?

Oyun atolyelerimiz 4. ay'dan başlayarak 48 haftaya kadar devam etmektedir. Metaryel ve eğitimlerimiz
 çocukların aylarına paralel olarak ilerlemektedir.  

-Oyun Terapisi çocukta hangi problemleri çözebilir?

Pek çok alanda kullanıyoruz bunu. Çocuklara oyuncaklarla bir aile kurup onların dilinden anlıyoruz ve onların bütün korku ve kaygılarını oyunlar üzerinden aşmaya çalışıyoruz. Onların dilinden konuşmak oyuncaklarla oluyor. 

-Oyun Terapisi günlük oyunlardan farklı mıdır?

Farklı diyemeyiz ama bizim farklılık gösterdiğimiz şey o oyuncaklara teropatik bir anlam yüklememiz. Biz çocukların hangi oyuncakları seçtiğinden, onlarla nasıl oynadığına kadar bütün evreleri gözlemleyerek korku ve kaygılarını keşfediyor, sonrasında da iyileştirme yoluna giriyoruz.

Haber: Sümeyye GÖKYAR

Son Güncelleme: 16.12.2020 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
harun 2020-12-17 11:28:17

yav bırakın bu işleri dünki cocuklar iş öğretiyor