banner388

Çiftçiye 303 milyonluk destek

Samsun çiftçisine 2019 yılında 303 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı.

Çiftçiye 303 milyonluk destek

Samsun çiftçisine 2019 yılında 303 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı.

28 Ocak 2020 Salı 20:21
Çiftçiye 303 milyonluk destek


Samsun çiftçisine 2019 yılında 303 milyon TL destekleme ödemesi yapıldı. Samsun Valisi Osman Kaymak, “2019 yılında Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında; Buzağı Desteği, Anaç Koyun Keçi Desteği, Anaç Manda ve Malak Desteği, Manda Islah Desteği, Süt Desteği ve Su Ürünleri Desteği başta olmak üzere çiftçimize 80,5 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Hayvancılık Desteklemeleri içerisinde en büyük pay Buzağı Desteklemesine ait olup 2019 yılında 63 milyon TL buzağı desteklemesi ödemesi yapılmıştır” dedi.
Yem Bitkileri Desteği, Mazot ve Gübre Desteği, Fındık Desteği, Hububat ve Yağlı Tohumlu Bitkiler Prim Desteği, ÇATAK Desteği, Organik Ödemelerin yanı sıra Kaymak;"Tarım ve İyi Tarım Destekleri başta olmak üzere çiftçimize 180 milyon TL ödeme gerçekleştirilmiştir. Bitkisel Üretim Desteklemeleri içerisinde en büyük pay Fındık Desteklemesine ait olup Samsunlu fındık üreticisine 77 milyon TL fındık destekleme bedeli ödenmiştir. Tarımsal desteklemeler içerisinde Bafra, Çarşamba, Terme ve Vezirköprü en fazla tarımsal destekleme alan ilçelerimiz olmuştur. Yine Devlet Destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) kapsamında Samsun'da 2019 yılında 13,5 milyon TL Prim Desteği Ödemesi gerçekleştirilmiş ve çiftçilerimize TARSİM tarafından 5 milyon TL tazminat ödemesi de yapılmıştır” diye konuştu.
Açıklamalarının yanı sıra her zaman çiftçinin yanında olduğunun altını çizen Kaymak; çalışmaların yürütülmesinde emeği geçen Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde ve bağlı birimlerinde görev yapan personele teşekkür ederek, tebrik etti.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunçiftciSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kjahshkasb 2020-01-29 08:24:38

orta karadenizde gitmediğim köy kalmadı hepsi zarar diyor hepsi isyan diyor 1 şehre 300 mlyon destek demek 81 ile 40 milyar dolar yapar bu memlekette ağlamayanı görmedim ben bu paraları neye veriyonuz vermeyin verdiğiniz halde zarar deyip ağlıyorlar vermeyin kardeşim bıraksınlar işi.!!!