banner388

CHP Samsun İl Başkanı Akçagöz: “Sonuçlar Şaibelidir”

Referandumun sonuçları açıklanmasının ardından sonuçlara itiraz edeceklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Samsun il başkanı Tufan Akçagöz, bugün bir açıklama daha yaptı.

CHP Samsun İl Başkanı Akçagöz: “Sonuçlar Şaibelidir”

Referandumun sonuçları açıklanmasının ardından sonuçlara itiraz edeceklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Samsun il başkanı Tufan Akçagöz, bugün bir açıklama daha yaptı.

17 Nisan 2017 Pazartesi 17:33
CHP Samsun İl Başkanı Akçagöz: “Sonuçlar Şaibelidir”

Samsun Haber - Referandum kampanya süreci boyunca haksız rekabet koşullarının yaşandığını ve Cumhurbaşkanı’nın tarafsız davranmadığı söyleyen Akçagöz, “Bizzat devlet gücü kullanılmak suretiyle, referandum faaliyeti yürütüldü. Her şeye rağmen, bu Anayasa değişikliğinin ülke için bir yarar getirmeyeceğini söyledik. Gücümüz ölçüsünde bunun mücadelesini verdik. Hukuka inandık, hukukun üstünlüğüne inandık. Doğru olanı yaptık. Ancak biz hukuka ve hukukun üstünlüğüne inanırken ve bunu savunurken, acaba birileri oyumuzu çalar mı, acaba birileri hile peşinde olur mu düşüncesini hep taşıdık. Samsun'un her ilçesinde, köşe bucak gezip hayır seçeneğinin ülkenin kurtuluşu için bir vesile olacağını anlattık. Ancak her an, her dakika bir hukuksuzluğa kurban gitme endişesini taşıdık” dedi.

“YSK’nın kararı Hukuk Dışı”

Akçagöz, Yüksek Seçim Kurulunun mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili verdiği kararı eleştirerek, “Çıkan sonuç, şaibeli bir sonuçtur. Yüksek Seçim Kurulu, kanunu hiçe sayarak mühürsüz oy pusula ve zarflarının geçerli olacağına dair karar almakla, büyük bir hukuksuzluğa imza atmıştır. Geçerli olarak kabul edilen iki buçuk milyona yakın mühürsüz oydan bahsedilmektedir. Bu oran, seçim sonuçlarını değiştirebilecek bir orandır. Yüksek Seçim Kurulu, kanunu açıkça hiçe saymıştır. Böylesi bir hukuksuzluğa imza atmakla Yüksek Seçim Kurulu, referanduma evet tarafından müdahil olmuştur. Bu hukuksuzluk, küçümsenecek, görmezden gelinecek bir durum değildir” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulunun aldığı kararı hukuk dışı olduğunu söyleyen Akçagöz, “Türkiye'nin 2017 yılında geldiği yeri ve ne denli hukuktan uzaklaştığını işaret etmektedir. Bu yönüyle ülke, gittikçe itibarsızlaşmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu'nun bu hukuk dışı kararı, bundan sonra çok tartışılacak ve bu referandumun meşruiyetini her zaman tartışılır kılacaktır. Bu Anayasa referandumuna milleti mecbur kılanlar, ülkeye en büyük kötülüğü yapmışlardır. Anayasa yüzde elli birle geçtiğine göre, toplumun etkili bir çoğunluğu da bu Anayasa değişikliğinin karşısındadır. Oysaki Anayasa, bir toplumsal uzlaşma metni niteliğindedir. Toplumsal uzlaşma, büyük bir toplumsal destekle ortaya çıkar. Ortada böyle bir destek yoktur. Dolayısıyla, bu Anayasa ile devleti ve toplumu idare etmek de kolay değildir. Kenan Evren Anayasası bile milletten yüzde doksan iki destek alarak geçmiştir. Bu nedenle, ülkeyi zor günler beklemektedir” şeklinde konuştu.

“Tüm Dünyaya Haykıracağız”

Seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulunacaklarını tekrarlayan Tufan Akçagöz, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak, gerekli hukuki itirazlarımızı yapacağız. Yaşanılır bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz. Bu halk oylamasının şaibeli bir seçim olduğunu, tüm dünyaya haykıracağız. Bu Anayasa değişikliğine hayır diyen vatandaşlarımızın oranı, az değildir. Bu nedenle, daha yüksek bir azim ve inançla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 17.04.2017 23:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
manam61 2017-04-18 08:33:23

yenılen pehlıvan misale aynen devam edin sıttın sene artık başkanlık var avuçunuzu yalayın