banner388

CHP'li Akçagöz'den Başsavcı'ya Suç Duyurusu

CHP’li Akçagöz, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili hakkında HSYK’ya suç başvurusunda bulundu

CHP'li Akçagöz'den Başsavcı'ya Suç Duyurusu

CHP’li Akçagöz, Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili hakkında HSYK’ya suç başvurusunda bulundu

19 Şubat 2017 Pazar 13:36
CHP'li Akçagöz'den Başsavcı'ya Suç Duyurusu

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu, referandumda HAYIR oyu kullanacak olan vatandaşları PKK terör örgütü ile aynı kefede değerlendiren paylaşımlarda bulunması tepki çekti. Olaya Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz sessiz kalmadı ve başsavcı vekil hakkında HSYK’ya suç başvurusunda bulundu.

İşin çivisi çıkmış

Cumhuriyet Savcısının yapmış olduğu açıklamayı ‘’işin çivisi çıkmış’’ şeklinde nitelendiren CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, duruma hemen müdahale edilmesi gerektiğini söyledi. Ortada işlenmiş bir suçun varlığından söz eden Akçagöz, HSYK’ya suç başvurusunda bulunduğunu savcı hakkında işlem yapılıp bir an önce görevden alınmasının hukuk etiği açısından gerekli olduğunu belirtti.

Kamu görevi yürütenlerin siyaset yapmasını eleştirdi

Paylaşımı halkı kin ve düşmanlığa itecek bir davranış olarak yorumlayan Tufan Akçagöz, Kamu görevi yürüten kişilerin kendi alanlarında siyaset yapmasının yanlışlığına eleştirel bir yaklaşımda bulundu. CHP İl Başkan Tufan Akçagöz, ‘’Savcı, twitter hesabından bu paylaşımı yapıyor. Bu paylaşımı sıradan biri yapsa dahi vahim ama bu paylaşımı yapan devleti temsil eden bir yargı mensubu olunca durum daha da vahim. Antalya seçim bölgesi artık risk altındadır. Cumhuriyet Başsavcı Vekili böyle bir açıklama yapabiliyorsa, Antalya'da demek ki seçim güvenliği tehlikede demektir. Bundan sonra görevde kalacağı her gün, risk taşımaktadır. " dedi.

Ülkede birlik içinde yaşanmasını zorlaştırabilecek her türlü eylemin cezalandırılmasının ülke bütünlüğü açısından önemli olduğunu söyleyen Tufan Akçagöz, referandum sürecinde kulllanılan bu ifadelerin süreci daha da megatif hale getirmesine neden olacağını belirtti.

Toplum barışı her şeyin üstünde

Toplum barışışının her şeyden üstün olduğunu ifade eden Tufan Akçagöz,  ‘’Sandıktan ne çıkarsa çıksın, toplumsal barışı ortadan kaldıracak her türlü girişimin karşısında olmak zorundayız. Ancak, bu bir referandum. Halkımız, iki tercihten birini seçecekler. Görünen o ki, hayır seçeneği daha ağır basıyor. Telaşları bundandır. Bizzat kendi yaptırdıkları anket çalışmalarının da bu sonucu verdiğini biliyoruz.

 Ancak, korksan, telaş etsen ne fayda! Vatandaş, ekonomik gelişmelerden de, terör belasından da illallah etti. Referandumda bunlar belirleyici olacak. Devleti idare eden hükümetin yapması gereken, kamu görevlilerinin referandum süresi boyunca tarafsız olmasını sağlamak ve provokatif tutum takınmalarına engel olmaktır. " diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.