banner388

CHP'li Akcagöz'den Başkan Yılmaz'a sert açıklama

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı topa tuttu.

CHP'li Akcagöz'den Başkan Yılmaz'a sert açıklama

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı topa tuttu.

06 Temmuz 2017 Perşembe 11:48
CHP'li Akcagöz'den Başkan Yılmaz'a sert açıklama

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Polonya'nın Krakov kentinde 41'inci  UNESCO Dünya Miras Komitesi toplantısına katılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Samsun Kuş Cenneti'nin UNESCO ile anılmasının önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Başkan Akcagöz, "Avrupa ülkeleri, dünya varlıklarının korunması ile ilgili muazzam bir çalışma içindeler. Doğal varlıklar, tüm insanlığın ortak değeridir. Gelecek nesillere bir servet bırakmak istiyorsak, tabiat varlıklarımızı korumak zorundayız. Korumak bir tarafa, reklamını da yapmak suretiyle bu varlıkların turizm özeliğini de ön plana çıkartmak zorundayız. Bu nedenle, Polonya'da düzenlenen bu toplantı, Samsun için önemlidir. Ancak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nin, UNESCO'nun geçici listesinde yer almış olmasını bir zafer kazanmış gibi lanse etmek doğru değil. Bu bize yetmiyor. Sadece kendimizi kandırmış oluruz. Samsun için doğal bir zenginlik olarak kabul edilmesi gereken kuş cennetinin dünyada örneği pek azdır. O halde, eksikler tamamlanmalı ve tanıtım, daha yüksek bir performansla sergilenmelidir" dedi. 


SAHİL ŞERİDİ İNŞAAT ALANI OLDU

Kuş Cenneti'ne otoyol döşendiğini söyleyen Akcagöz, "Bu 182 ülke arasında, kıyı kenar şeridine ruhsat veren başka bir ülke var mı bilmem. Kuş Cenneti'ne otoyol döşediler. Sahil şeridi, inşaat alanı haline geldi. Bu toplantıya katılan ülkelerin hangisinde böyle bir uygulama yapılmıştır? Bu mümkün mü? Sayın Başkan, Krakow'a gittiğine göre, dünyanın en zengin orman dokusunu da görmüş olmalı. Avrupa ülkelerinde, ağaç kesen yok, doğayı tahrip eden yok. Bizdeyse, ağaç kesmek, çevre düzenlemesi olarak kabul görüyor. Şimdi, bu ülke temsilcilerinden biri çıksa, Samsun'da sahil şeridiyle ilgili Büyükşehir'in tasarruflarını sorsa, aldığı cevaplar karşısında küçük dilini yutar.

Samsun, Karadeniz'in en büyük ve güzel kenti. Bu güzelliğinin önemi, yeşille maviyi bir araya getirmesinden geliyor. Güzelim Karadeniz'in sahil şeridini otoban yaptılar. Doğayı adeta yerle bir ettiler. Görüyoruz ki, bu tahribat hala devam ediyor. Bir Samsunlu olarak üzgünüm. İyi yönetilmeyi hak eden ama maalesef, iyi yönetilmeyen bir kentte yaşıyoruz. Bu sözün üzerine kendileri, iyi olmasalar seçilemeyeceklerini  söyleyebilirler. Seçim kazanmak iyi olmanın, iyi bir yönetim sergilemenin ana kriteri değildir. Beşar Esat da, Saddam Hüseyin de seçimlerle geldiler. İyi yönetim sergileyip sergilemediğinizin temel kriteri, siz gittikten sonra sizin arkanızdan söylenilenlerle ortaya çıkar. Bugün Samsun'da çevre adına ve yönetim adına bir ciddi zaafiyet varsa, bugün birileri bunları mutlaka not ediyordur, aradan zaman geçtikten sonra tüm gerçekler ortaya çıkar.

Gerçeklerin, er ya da geç, ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Samsun, doğa olarak müsait; neden bir botanik parkımız yok? Samsun'a gelen paraları Van'a harcamazsanız işte böyle projelerle Samsun'un doğal güzelliğine katkı sunabilirsiniz, ama nerde? Bir de, duyduk ki  karadeniz için mavi bayrak töreni yapacaklarmış. Mavi bayrağı, foseptik dökülen Çatalçam sahiline dikin, daha anlamlı olur" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 06.07.2017 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.