banner388

CHP İl Başkanı Akcagöz'den ÇAYKUR'a eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ÇAYKUR'un kadın işçi alımını durdurmasını eleştirdi.

CHP İl Başkanı Akcagöz'den ÇAYKUR'a eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ÇAYKUR'un kadın işçi alımını durdurmasını eleştirdi.

30 Mayıs 2017 Salı 11:51
CHP İl Başkanı Akcagöz'den ÇAYKUR'a eleştiri

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, ÇAYKUR ile ilgili çıkan haberlerle ilgili konuştu. ÇAYKUR'un kadın işçi alımı kararını durdurmasını eleştiren CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, cinsiyet ayrımcılığı yapılıyor dedi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Akcagöz, "Karadeniz'in doğusu, çay bahçeleri ile dolu. Çaykur için bu kararı alanlar, bu çay bahçelerinde en çok kimin çalıştığına gidip baksınlar. Kabul edilemez bir durumdur. Tarlada izi olan kadının, fabrikalardan uzaklaştırılmak istenmesi, toplumun dışına itilmek istenmesi ve cinsiyet ayrımcılığına tabi tutulmasını şiddetle protesto ediyoruz. Tüm Jaradenizli kadınlar başta olmak üzere, maruz kalınan bu ayrımcı tutumu bertaraf etmek isteyen tüm kadınlarımızı, bu tutum ve kararı protesto etmek için kamuoyu oluşturmaya davet ediyorum. Kadınlara tanınan hiç bir hak, lütuf olarak kabul edilemez" diye konuştu.


"KADINLARIN CAHİL KALMASINI İSTİYORLAR"

Tufan Akcagöz, " Türk kadını, Cumhuriyet devrimiyle birlikte temel hak ve özgürlüklerine kavuştu. Bu haklar, zamanla daha da artarak Türk kadını, modern dünyadaki yerini aldı. Şimdi bu haklar geri alınmak isteniyorsa, en büyük cevabı kadınlarımız verecektir. Kadınlarımız, karanlık düzenin karşısındaki en büyük engeldir. Bunu bildikleri için kadın hak ve özgürlüklerine sürekli saldırı halindeler. Kadın öğrenirse, çocuğunu da aydınlatır. Bu nedenle kadının cahil kalmasını istiyorlar. İşte şimdi de parça parça, kadını çalışma hayatından çekip alma gayreti içindeler. Her gerici iktidar, kadını çalışma hayatında görmeye tahammül gösterememiştir. Ancak farkında olmadıkları gerçek, köprünün altından çok sular geçtiği gerçeğidir. Türk kadını, bir çok hakkı, çalışma hayatına katılmak da dahil olmak üzere, çok uzun yıllar evvel elde etmiştir. Bu haklarından asla vazgeçmez. Bu nedenle, tüm kadın platformları, bütün kadın örgütleri, siyasi partilerin kadın kolları, bu konuyu derhal gündeme taşımalı ve geri adım atmadan bu durumu tersine çevirmek için çalışmalıdır. Bizse, bu mücadelede kendilerine her zaman desteğe hazırız. Kadınların Çaykur'a alınmayacak olması, erkek egemen ve kadın düşmanı anlayışın bir tezahürüdür ki, kadın emeğini tanımayan, kadını hor gören ve ikinci sınıf vatandaş olarak tasnif eden bu anlayışı kınıyor, kendilerini modern dünyaya uygun davranmaya davet ediyorum." şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.