banner388

Çevreci Miniklerden Dev Projeler

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda çevreci miniklerle buluştu.

Çevreci Miniklerden Dev Projeler

“5 Haziran Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda çevreci miniklerle buluştu.

03 Haziran 2016 Cuma 18:17
Çevreci Miniklerden Dev Projeler

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Avdan Enerji Üretim Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilen “Atıkların Dönüşümü” konulu yarışmada Başkan Yılmaz dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Başkan Yılmaz öğrencilerin geri dönüşüm konulu projelerini tek tek inceledi. Ödüle layık görülmüş olan projeler ve üretimler Samsun'un ‘Dönüşüm Müzesi’nde sergilenirken, üretimlere yönelik tasarımların kategorisinde Orta okul 5.sınıf öğrencisi Hakan Ceylan, “Evsel atıklardan solucan yardımı ile gübre elde edilmesi konulu projesiyle, Sanatsal ve Yaratıcı Üretim kategorisinde Şehit Hüseyin Aydın İlkokulunun 5. sınıf öğrencisi Esra Harbi ve Sosyal Bilinçlendirme kategorisinde ise Arıburnu İlkokulunun ana sınıfları çöpten kıyafetler ve oyun çadırıları projeleri ile ödüle layık görüldüler. Teknoandullah isimli robot dönüşüm müzesinde sergilendi. Proje sahibi Beril Ceylan isimli öğrencinin yaptığı proje  diğer projeler arasında büyük ilgi gördü.

''GÜNÜMÜZDE EN BÜYÜK KİRLİLİK TEHDİDİ PLASTİKLER''

Yarışmanın öneminden bahseden Başkan Yılmaz, dünyanın geleceğini büyük ölçüde etkileyecek olan çöpten elektrik üretimesi, atıkların geri dönüşümü, karbonun emisyonu ve biyogaz tesisi bir çok alanda çocuklarımızın gösterdiği hassasiyet ile gelecek nesiller için sürdürülebilirlik konuları üzerine dikkat çekti. Şehit Hüseyin Aydın İlköğretim Okulu öğrencilerinin çöpten yaptıkları papatyaların herkese bir mesaj verdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Papatya petide kapsıyor. Günümüzün en büyük kirlilik tehdidi olan plastikler, doğamızı en çok katletme riski bulunduğu için plastikleri geri dönüşüm malzemesi haline getirip, el emeği olan bu ürünleri çocuklarımız ortaya koyara büyük bir mesaj vermiş oluyorlar. Diyorlar ki; ne olur çöpün içindeki geri dönüşümü muhakkak yapalım. Doğada yok olmayan bu malzemelerin kalıcı bir şekilde doğaya zarar verebiliyorlar. Bu sebeple çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak çok önemli. Yaptıkları projelerle çevre konusundaki duyarlılıklarını bir kez daha ortaya koymuş oldular. Yapmış oldukları bu hareket dalga dalga yayılarak bütün milletimizin hafızalarına kazınmış oluyor. Allah hepimize aydınlık gelecekler nasip etsin. Bence dünyamızın en önemli meselelerinden biri olan çevre bilincimizin oluşturulması ve bununla birlikte kirlilik tehdidinden dünyamızın korunması" diye konuştu.

''MİNİKLERİMİZİN PROJELERİNDEN GURUR DUYUYORUZ''

Türkiye'nin en modern çöp depolama alanlarından biri olan Samsun Katı Atık Deponisi’ne dikkat çeken Başkan Yılmaz, "12 milyon euro civarında bir yatırımı olan Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nın projesini ve inşaatını çok profesyonel bir şekilde yapıldığını belirtti. Karadeniz'in en düzenli depolama sahası bu diyen Başkan Yılmaz sadece depolama alanı olarak da kalmıyor diye ekledi. Deponisi'de ameliyat sonrası atıklarının steril edildiği tesis, geri dönüşüm tesisi, metan gazını elektrik enerjisini çevirip elektrik üreten tesisimiz ve bununla birlikte sızıntı suyu artıma tesisimiz de var dedi. Kısacası Katı Atık Depolama sahasında olması gereken bir çok şeyin ötesinde olan bir alan burası. Bizler bu projemizle gurur duyuyoruz" ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

Son Güncelleme: 04.06.2016 12:09
Anahtar Kelimeler:
ProjeçevreJüri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.