banner388

Cevat Öncü su pahalılığı ve işsizlikle mücadelede projelerini anlattı

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Samsun Büyükşehir Belediyesi halkın belediyesi olacak. İyi kadrolarla, şeffaf ve adaletli yönetim anlayışıyla çalışacağız. Samsun'a hizmet için yola çıktık. Samsun'a Öncü olmaya geliyoruz. Samsun'u dönüştürmeye, değiştirmeye geliyoruz” dedi. 

Cevat Öncü su pahalılığı ve işsizlikle mücadelede projelerini anlattı

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Samsun Büyükşehir Belediyesi halkın belediyesi olacak. İyi kadrolarla, şeffaf ve adaletli yönetim anlayışıyla çalışacağız. Samsun'a hizmet için yola çıktık. Samsun'a Öncü olmaya geliyoruz. Samsun'u dönüştürmeye, değiştirmeye geliyoruz” dedi. 

19 Ocak 2024 Cuma 18:25

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Samsun İl Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Tanju Arat ve yönetimi ile bir araya gelen Cevat Öncü, “Toplum olarak hassasiyetlerimizin olduğu yerlerden birisi burası. Bu tür yerleri ziyaret ettiğimde çok duygulanıyorum. Tüm toplum katmanlarının kendini borçlu hissettiği, hissetmesi gereken bir çatı altındayız” diye konuştu. 

Samsun için hedeflerinden, projelerinden söz eden Cevat Öncü, “Herkesin Belediye Başkanı olabilecek, Muzaffer Önder modeli ile hareket eden parti ceketini, rozetini bir kenarda bırakarak Samsun'un ihtiyaçları, eksikleri, planlanması, var olan değerlerinin geliştirilmesi, olmayan eksiklerin giderilmesi gibi projelerle ortaya çıktık. Samsun'da ihmal edilmiş bir sosyal belediyecilik var. Ülkenin içinde bulunduğu duruma baktığınız zaman, gençler işsiz. Bu şehrin en önemli problemlerinden biri bu. Büyükşehir Belediyesi bu konuda kendi üstüne hiçbir şey almamış son dönemlerde. Biz bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. İş insanlarının ihtiyacı olan ara eleman noktasında bu gençlerimizi eğiterek sertifikalandıracağız. İş insanlarını da ziyaret ettim. Ara eleman bulamadıklarından yakındılar. İş veren ‘Usta bulamıyorum’ diyor. Bazı meslekler yok olmak üzere. Bu bakımdan işsizliğin azaltılması, istihdamın artması anlamında önemli projelerimiz olacak” ifadelerini kullandı. 

‘GÖREVE GELMEDEN İLK İCRAATIMIZI YAPTIK’ 

Samsun’daki su pahalılığına da değinen Cevat Öncü şunları söyledi: 

“En temel ihtiyaçlardan biri su. Samsunlular suyu çok pahalı şekilde kullanıyor. Biz suyun metreküp fiyatını ucuzlatacağız. Şimdi bakıyorum, daha göreve gelmeden ilk icratımızı yapmışız. Biz bu konuyu ısrarla gündeme getirince Büyükşehir Belediyesi suya indirim yaptı. Günaydın Başkanım 4,5 yıldır neredeydiniz?. İnsanlar feryat ediyor,  TEFE-TÜFE’ye bağlı her ay su faturası artıyor. Hangimizin geliri her ay TEFE-TÜFE oranında artıyor. Yani belediye su kullanımını ticari görmemelidir. Bunun sosyal tarafı vardır. Dar gelirliye belli miktarı, belli metre küpü çok daha ucuza vereceğiz.” 

‘BÜYÜKŞEHİR’İ HALKIN BELEDİYESİ HALİNE GETİRECEĞİZ’ 

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, ranta ve betonlaşmaya dayalı işlerden zorunlu ihtiyaçlar hariç tasarruf sağlayacaklarını dile getirdi. Artık yukarıdan bakan, ‘Ben bilirim, ben yaparım’ anlayışından Samsun’u kurtaracaklarını vurgulayan Öncü, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ‘halkın belediyesi’ haline getirmekte kararlıyız. Herkesin ulaşabileceği, iyi kadrolarla yönetilen, şeffaf, hesap verebilir, adaletli yönetim anlayışla Büyükşehir Belediyesi’ni yöneteceğiz. Göreve geldiğimizde net şekilde şunu yapacağız, teslim aldığımız bütçeyi görünür yerlere asacağız. Bunu ‘enkaz devraldık’ diye yapmayacağız” dedi. 

Gülsan Sanayi esnafının sorunlarına da değinen Cevat Öncü şöyle konuştu: 

“Gülsan Sanayi Sitesi’nde dükkanlar 1- 2 milyona kamulaştırıldı. Yüzlerce esnafın adeta malına çöküldü. Bunları hukuka uygun şekilde alabilirsiniz, ama vicdana uymaz bu yapılanlar. 10 kilometre ileride Toybelen’de aynı dükkanı ‘Ben sana 5 milyona satayım’ diyorsun. Bu vicdana sığar mı? İnsanları sokağa atıyorsun. Bu sorunların hepsini çözeceğiz. Biz Samsun'a hizmet için yola çıktık. Soyadımız gibi de Samsun'a Öncü olmaya geliyoruz. Samsun'u dönüştürmeye, değiştirmeye geliyoruz.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mihraç55 2024-01-20 10:37:28

Mdemir suya zammı hernwy yaptı aölah pna mezarı bile nasip etnesin

Avatar
WİWA55 2024-01-20 20:34:25

AMİNNNNNNNN
İNŞALLAH KAZANIRSIN CEVAT ÖNCÜ