banner388

Cevat Öncü: Muhtarlarımız baş tacı yapacağız

Bafra ilçesinde muhtarlarla buluşan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Bizim söylemlerimiz ortada. Diğerlerine de bakın. Bir rakibimiz, belediye başkanı olduğu ilçenin kalbine zehirli santralin, biyokütle santralinin yapılmasına izin vermiş. Bugün Samsun'u yönetmeye talip. Diğer bir rakibimiz Çiftlik Caddesi’nden bıraksanız Cumhuriyet Meydanı’nı zor bulur. Hayatı dışarıda geçmiş. Gelmiş bugün Samsun'u yönetmeye talip. Adaylara bakın, kim daha iyi hizmet edecekse kimin Samsun'a, Bafra'ya daha iyi hizmeti geçecekse ona destek verin” dedi. 

Cevat Öncü: Muhtarlarımız baş tacı yapacağız

Bafra ilçesinde muhtarlarla buluşan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Bizim söylemlerimiz ortada. Diğerlerine de bakın. Bir rakibimiz, belediye başkanı olduğu ilçenin kalbine zehirli santralin, biyokütle santralinin yapılmasına izin vermiş. Bugün Samsun'u yönetmeye talip. Diğer bir rakibimiz Çiftlik Caddesi’nden bıraksanız Cumhuriyet Meydanı’nı zor bulur. Hayatı dışarıda geçmiş. Gelmiş bugün Samsun'u yönetmeye talip. Adaylara bakın, kim daha iyi hizmet edecekse kimin Samsun'a, Bafra'ya daha iyi hizmeti geçecekse ona destek verin” dedi. 

24 Şubat 2024 Cumartesi 20:03
Cevat Öncü: Muhtarlarımız baş tacı yapacağız

ÖNCÜ: ‘SU, TİCARİ BİR ÜRÜN DEĞİLDİR’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Bafra ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Samsun’u daha ileri noktalara taşınmak, kentin gelişmesini sağlamak, 17 ilçenin hak ettiği hizmeti alması için yola çıktığını söyleyen Cevat Öncü, “Birçok kez söyledim. Bir kez daha söylemek istiyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi çok hayati ihtiyaç olan içme suyunu ticari meta olarak Samsunluya, Bafralıya pahalı fiyatla satıyor. Su, ticari bir ürün değildir. Kar mantığıyla su faturaları her ay TEFE-TÜFE oranında artırılmaz. Şu an su faturaları elektrik faturalarını geçmiş durumda. Defalarca söyledim. Huzurunuzda bir kez daha söylüyorum. Göreve geldiğimiz günün haftasında su faturalarını yarı yarıya düşüreceğiz. Samsunlu nefes alacak. Ulaşım ve ulaştırma anlamında da sıkıntılar var. Yaptıkları akıllı trafik uygulamaları istenilen neticeyi vermedi. İlçelerin ulaşım ve ulaştırma problemleri var. Onların hepsini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ: ‘MUHTARLARIMIZI BAŞ TACI EDECEĞİZ’

Cevat Öncü, muhtarların kendi yönetimleri döneminde kapılarda bekletilmeyeceğini dile getirerek, “Bizim yöneteceğimiz Samsun Büyükşehir Belediyesinde çok net söylüyorum, muhtarlarımız kapılarda beklemeyecek. Online sistem kuracağız. Muhtarımız tuşa basacak, ‘şu mahallenin, şu sokağında, şu sorun var’ diyecek. Ekiplerimiz, 24 saat geçmeden gelecek ve müdahale edecek. Problemin giderilmesi için hemen çalışma başlatılacak. Yani biz muhtarlarımızı baş tacı edeceğiz. Bu birlikteliğin hizmet olarak dönmesi için Büyükşehir Belediyesi, muhtarlarla iş birliği yapacak. Sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla hangi mesleği konuşuyorsak o meslek odasının başkanıyla, yönetim kurulu üyeleriyle fikir alışverişi yapacağız” dedi.

‘BUGÜNE KADARKİ YÖNETİMİNİZ SAHTE BELEDİYECİLİK MİYDİ?’

Dar gelirlilere sahip çıkacaklarının altını çizen CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar bunları iş edinmemiş. Sanki 20 yıldır Samsun'u, ülkeyi başkası yönetiyormuş gibi ‘Gerçek Belediyecilik’ diyorlar. Bugüne kadar Türkiye'de belediyelerin yüzde 80’nini siz yönettiniz. Onlar sahte belediyecilik miydi?” diye konuştu. 

‘ÇALIŞAN KADIN, GENÇ, ENGELLİ SAYISI ARTIRILACAK’

Kadın istihdamına önem verdiklerini ifade eden Cevat Öncü, “Büyükşehir Belediyesinden başlamak üzere kadrolardaki kadın sayısını, genç sayısını, engelli vatandaş sayısını artıracağız. Biz bunu görmezden gelemeyiz. Kadınların önemli problemlerinin başında kreş problem geliyor. Büyükşehir Belediyesi bir tane kreş yapmadı, bir tane kreş açmadı. Ankara'da var, İstanbul'da var, Eskişehir'de var. Niye Samsun'da olmasın? Büyükşehir belediye başkanının görevi sadece yol, su, alt yapı, üst yapı, alt geçit, üst geçit yapmak mıdır?” dedi.

‘TÜM ADAYLARI İNCELEYİN’

Cevat Öncü, Samsun’a hizmet etmekten başka dertlerinin olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

“Bu dönemde köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle geziyoruz. Derdimizi anlatıyoruz, projelerimizi anlatıyoruz. Bana oy verin, bana destek verin demeden önce herkese, her gittiğim yerde ‘5 adayı da inceleyin’ diyorum. Herkes proje anlatıyor, kimse yoğurdum ekşi demiyor, demeyecek. Halk bu gözle bakıyor. Tüm adayların bir yıl önce, beş yıl önce, 10 yıl, 20 yıl, 30 yıl önce bu şehir için ne yaptığına bir bakın. Meslek hayatında ne yapmış, kendi işinde ne yapmış onlara bir bakın. Seçimden seçime mi Samsun’a, Samsunspor’a sevdalı olmuş. Yoksa gerçekten Samsun için mi çalışmış. Teknik bir insan olarak, deneyimli bir inşaat mühendisi olarak şunu çok net söylüyorum. Büyükşehir Belediyesinin iş ve hizmet alanlarının pek çoğu mühendislik alanında. Biz bu avantajı Samsun için kullanacağız.”

‘ÇARŞAMBA’YI NİYE DAHA HIZLI HALE GETİRMEDİN?’

Adayların vaatlerine ve yaptıklarına bakılmasını isteyen Öncü, “Bizim söylemlerimiz ortada. Diğerlerine de bakın. Birini örnek verdim daha önce. Bir rakibim belediye başkanı olduğu ilçenin kalbine zehirli santralin, biyokütle santralinin yapılmasına izin vermiş. Kıymetli rakibim bugün Samsun'u yönetmeye talip. Diğer bir rakibimiz Çiftlik Caddesi’nden bıraksanız Cumhuriyet Meydanı’nı zor bulur. Hayatı dışarıda geçmiş. Gelmiş bugün Samsun'u yönetmeye talip. Bizim projelerimiz taklit ediliyor. ‘Samsun'un ulaşım ve ulaştırma problemlerini çözeceğim, dar gelirliye sahip çıkacağım, suyu ucuzlatacağım’ diyorum. Rakibim ‘ben daha hızlı bir Samsun yapacağım’ diyor. Daha hızlı Samsun nasıl olacaksa? O zaman 20 yıldır bu anlayış niye daha hızlı bir Samsun yapmadı? Sen Çarşamba'yı niye daha hızlı hale getirmedin? Sizden istirhamım adayları inceleyin. Adaylara bakın, kim daha iyi hizmet edecekse kimin Samsun'a, Bafra'ya daha iyi hizmeti geçecekse ona destek verin” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 24.02.2024 20:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2024-02-25 01:12:23

CHP'nin neredeyse 10 seçimdir gösterdiği en iyi aday ve mevcut adaylar içinde de bence Samsun'a yakışacak en iyi aday sayın ÖNCÜ. Eminim ki Cevat Öncü başkan seçilir ise Samsun'u çok güzel bir gelecek bekliyor.