banner388

Cerrahi aletlerin üretilmesi için çalışmalar başladı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yerli tıbbi cihaz ve cerrahi aletlerin üretilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Cerrahi aletlerin üretilmesi için çalışmalar başladı

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yerli tıbbi cihaz ve cerrahi aletlerin üretilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

26 Ağustos 2017 Cumartesi 10:38
Cerrahi aletlerin üretilmesi için çalışmalar başladı

Samsun haber - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Haber Türk Gazetesi'ne verdiği röportajda Cerrahi medikal aletler sektörünün yüzünü güldürecek açıklamada bulundu.

"TÜRKİYE'DE ÜRETMEMİZ LAZIM"

Pek çok gelişmiş ülkenin vatandaşlarına vermediği sosyal güvenliği Türkiye'nin verdiğini söyleyen Bakan Demircan, "Bunun sürdürülebilir olması lazım. Sürdürülebilir olması için, bu hizmeti verirken sağlıktaki tükettiğimiz malzemeler, cihazlar ve cerrahi aletler gibi ürünleri mümkün olduğunca yerlileştirmemiz lazım. Burada üretmemiz lazım. Sürekli dışarıya para ödeyerek bu hizmetin yükselmesini sağlayamayız. Bu yüzden ülkemizin üretim gücünü harekete geçirmemiz lazım" dedi.

"ÜRETİM GÜCÜ HAREKETE GEÇECEK"

Dünya standartlarının üzerinde şehir hastanelerinin yapıldığına dikkat çeken Bakan Demircan, "Bunun için de cihazlara ve aletlere varıncaya kadar kaliteli donanımlar yapacağız. Kaçınılmaz olarak orda da büyük bir kaynak kullanılacak. Bu kaynağın ülkede kalması için ülkenin üretim gücünü harekete geçirecek modeller üzerinde hızlı bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de bunları paylaşacağız sizlerle" diye konuştu.

"ORTAK OL, ÜRET"

"Bir ürün bizde üretiliyorsa, onu kendimizden almalıyız ancak standardından asla taviz vermeden" diyen Bakan Demircan, "O yüzden TOBB'un laboratuvarını gidip yerinde gördük. Çok mükemmel bir laboratuvar, biz ürettiğimiz ürünlerin standardizasyonunu orda kontrol ederek, sistemin içine alacağız. Kendi ürünümüzü destekle tüketmeye çalışacağız. Eğer bir ürün Türkiye’de üretilemiyorsa dışarıdan almak zorunda olduğumuz bu ürünü dışarıdaki tedarikçi kişiye, 'Gel burada ortak ol, bizde üretmeye başla. Biz sana hem öncelik hem de ihracatta destek verelim' diyeceğiz. Bu çalışmaları başlatmış durumdayız" şeklinde ifade etti.

"İŞİN İÇİNE BİZDE GİRELİM"

Şu anda belli noktalarda çalışmaların yapıldığını belirten Bakan Demircan, "Biz de bu cihazların Türkiye’de üretilmesi için gayret ediyoruz. Bu konudaki hedef, tükettiğimiz ürünlerini bizim üretiyor olmamız. Paramız bizde kalsın, iş gücü bizden olsun. Bir de ihracata yönelip buradan döviz kazanalım. Madem ki biz bunu muhakkak tüketeceğiz sağlık hizmetlerinde o zaman biz de bu işin içine girelim dedik" diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 26.08.2017 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.