banner388

Çarşamba’daki Hukuk ve İletişim Fakülteleri Canik Yerleşkesine mi geliyor?

Ondokuz Mayıs Üniversite (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Çarşamba ilçesinde bulunan Hukuk ve İletişim Fakültelerin merkeze çekilip çekilmemesi ile ilgili son noktayı koydu.

Çarşamba’daki Hukuk ve İletişim Fakülteleri Canik Yerleşkesine mi geliyor?

Ondokuz Mayıs Üniversite (OMÜ) Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, Çarşamba ilçesinde bulunan Hukuk ve İletişim Fakültelerin merkeze çekilip çekilmemesi ile ilgili son noktayı koydu.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 14:33

Samsun HaberGöreve geldikten 9 ay 10 gün sonra basınla buluşan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

FETÖ’cü Metin Ayaz’ı basından bildiğimiz kadar tanıyoruz

Bir basın mensubunun FETÖ yapılanmasında OMÜ İmamı olarak bilinen Metin Ayaz’ın kim olduğu ile ilgili ve kendisine ulaşan bir bilginin olup olmadığı sorusu üzerine OMÜ Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, “Metin Ayaz ile ilgili bilgilerimiz basına intikal ettiği kadar biliyoruz. Bu kişi zaten üniversite mensubu değil. Bu başka bir okulda öğretmen diye biliyoruz. Zaten bunu ihbar edenler de simayen tanıyorlar ama isim olarak bilmiyorlarmış. Bu yapı gerçekten çok tehlikeli bir yapı. Birbirlerinin gerçek isimlerini bile bilmiyorlar. Küme küme birbirleri ile ara bağlantılarla bağlanmış bir üzüm salkımı gibiler. Devlet bunun üzerine gidecektir” dedi.

Raylı sistem ile ilgili ilk kazmalar önümüzdeki hafta vuruluyor

Raylı Sistemin üniversiteye çıkması ile ilgili son durum hakkında bilgi veren Rektör Bilgiç, “Raylı sistem konusu biz göreve geldiğimizin üçüncü günü gündeme geldi. Kampüsün sınırına kadar gelmiş bir raylı sistemin yukarıya taşınmaması bize göre eksiklikti. Raylı sistemin üniversiteye çıkmasını Başkan Yılmaz ile paylaştık. Onlarda ‘bir bakalım, bunun üzerinde bir çalışalım’ dediler. Bir hafta içerisinde de olmaya başladı. Dün itibariyle de bütün imzalar atıldı. Önümüzdeki hafta da resmen ilk kazmalar vurulacak. Biz üniversitenin ve şehrin yararına olacak ilişkileri kurmak ve geliştirmek durumundayız. Küsüp, darılıp, ben oynamıyorum deme gibi bir lüksümüz yok. Bütün kurumlarla iyi ilişkiler gerçekleştirerek Samsun’a yararı olacak projelerin gerçekleşmesi ve güç birliğinin oluşmasının yararına olacağını düşündüğümüz için bu ilişkileri böyle sürdürmeye çalışacağız” diye konuştu.

Hukuk ve İletişim Fakültesi şehirleşmenin iyi olduğu yerde olmalı

Daha sonra gazetecilerin Canik yerleşkesine Çarşamba’daki Hukuk ve İletişim Fakültesinin düşünür müsünüz? Sorusuna Rektör Bilgiç, şöyle cevap verdi; “Canik ile ilgili senatomuz ile tartışıyoruz. Buraya hangi birimlerin tanışacağı ile ilgili görüşüyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Henüz şu birimi taşıyalım diye netleşmiş bir kararımız yok. Benim için hukuk fakültesi ve iletişim fakültesi gibi popüler yerlerin ve insanla doğrudan olan fakültelerin insanların yoğun olduğu, şehirleşmenin daha iyi olduğu yerlerde olmasının yararlı olacağını düşünüyorum. Doğrusunun da bu olduğunu düşünüyorum. Doğrusu bu ama yeni bir yanlış algı ve tartışma ortamına sebep olmayacak şekilde gerçekleştirebilirlerse daha doğru olacağını düşünüyorum. Bizim Hukuk ve İletişim Fakültelerini merkeze çekme gibi bir yetkimiz var ama bu Samsun kamuoyu için doğru bir şey olmayacak. Lüzumsuz tartışmalar, lüzumsuz sürtüşmeler olacak. Tarafların bir araya gelip bir mutabakat zemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Bu buluşma gerçekleştirildiğinde olabilir. Şuanda Hukuk ve İletişim fakültesini Canik’e taşıma gibi bir düşüncemiz yok. Biz kampüsteki fakültelerimizden birilerini oraya taşıyalım düşüncesindeyiz ama netleşmiş bir şey yok” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 24.05.2017 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.