banner388

Çarşamba projeye doymuyor

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın büyük yatırım hamlesi Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  ve Tekstilkent projeleri ile 10 bin kişiye iş kapısı açılıyor. Bölgenin iş ve aş ihtiyacını karşılayacak olan Çarşamba OSB ve Teksitlken ile  ülke ekonomisi ve ihracatına da önemli katkılar sağlaması hedefleniyor. 

Çarşamba projeye doymuyor

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın büyük yatırım hamlesi Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB)  ve Tekstilkent projeleri ile 10 bin kişiye iş kapısı açılıyor. Bölgenin iş ve aş ihtiyacını karşılayacak olan Çarşamba OSB ve Teksitlken ile  ülke ekonomisi ve ihracatına da önemli katkılar sağlaması hedefleniyor. 

20 Aralık 2023 Çarşamba 13:22
Çarşamba projeye doymuyor

Çarşamba’yı üretim ve istihdamın merkezi haline getirecek Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinde 2 fabrika üretime başladı. Toplamda 38 fabrikanın yer alacağı Çarşamba OSB’de 7 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Kalifiye personel ihtiyacını da gidermek adına OSB’ye Endüstri Meslek Lisesi kazandırılıyor. Tekstilkent bölgesinde de 12 fabrika ile 2 bin 500 kişiye iş olanağı sunulacak. Çalışmaların 2024 yılında tamamlanarak fabrikaların açılması planlanıyor. 

İŞ OLANAKLARI ARTIYOR

Kent genelinde yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mızı bir yatırım ve istihdam kenti haline getirmek için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Tekstilkent bölgemizde de çalışmalarımız sürüyor. 8 fabrikamız yükseliyor. 94 bin metrekare alan üzerindeki 12 fabrikamızı inşallah 2024 yılında Çarşamba’mızın, bölgemizin hizmetine sunmuş olacağız. 2 bin 500 kişilik bir iş olanağından bahsediyoruz. Çarşamba Organize Sanayimizde de 7 bin 500 kişilik bir iş sahası oluşuyor. 2 büyük yatırımımız ile birlikte Çarşamba’mızda 10 bin kişilik büyük bir istihdam fırsatı oluşacak. Yatırımlarımız ile birlikte Çarşamba artık göç alan, sanayisi gelişmiş, üretim olanakları artmış bir kent haline geliyor.  Göreve geldiğimiz ilk günden beri, ‘önceliğimiz aş, önceliğimiz iş’ diyerek durmadan, yorulmadan çalışmaya devam ettik. Şimdi bu çalışmalarımızın karşılığını gördükçe, fabrikalarımız hayata geçtikçe oldukça gururlanıyoruz, mutlu oluyoruz. Bundan sonra inşallah Çarşamba’mız göç alan bir kent haline gelecek, hemşehrilerimiz farklı şehirlere çalışmak için gitmek zorunda kalmayacak. Eğitimden istihdama, sanattan spora Çarşamba’mız adından söz ettirmeye devam ediyor. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, hemşehrilerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu. 

İSTİHDAMIN ADRESİ OLUYOR

Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacağının altını çizen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz; bölgemizin iş ve aş ihtiyacını karşılayacak önemli fabrikaların yapıldığı bir alan. Şu anda da fabrikalarımız yükselmeye devam ediyor, 2 fabrikamız faaliyete başladı. Çarşamba OSB’miz işçi servislerinin girip çıktığı, ilçemizde istihdama büyük katkı sağlayan önemli bir yer haline geldi. Burada 38 tane fabrika alanımız mevcut, bu 38 fabrika alanımızdan 22 tanesinin inşaatları şu anda devam ediyor. 2 tanesi de açıldı, onlar da istihdama başlamış oldular. Hem ihracat yapan firmalarımız hem Çarşamba’dan işçi çalıştıran firmalarımız var. Önemli bir hizmet seferberliği mevcut burada. Kalan 50 dönümlük arazilerimizi de almakla alakalı yoğun bir talep var. Onları da hem bölgemize, ülkemize ihracat manasında önemli katkılar sağlayacak hem de bölgemizdeki istihdam ihtiyacını da giderecek şekilde, ülke ekonomimize katkı sağlayacak en uygun fabrikalardan seçerek tahsislerini yapmış olacağız. Organize Sanayi Bölgemizin içerisinde önemli bir enerji ihtiyacı da var. Bu enerji ihtiyacını giderecek ve Çarşamba ilçemizdeki arada meydana gelen elektrik kesintilerinin de önüne geçecek şekilde buraya yeni bir trafo merkezi daha kuruyoruz. Çarşamba’nın elektriği Kumköy trafo merkezinden geliyor şu anda. Nüfus arttıkça kapasitenin de yetersiz hale gelme ihtimali var. Burada da inşallah yeni bir trafo merkezi yaparak Çarşamba’nın kesilmeyecek bir güç kaynağına da inşallah kavuşmasını sağlamış olacağız” dedi. 

OSB'YE EĞİTİM HAMLESİ

Çarşamba OSB’de eğitim yatırımlarının da kazandırılarak donanımlı bir bölgenin hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Doğan, “Çarşamba OSB’mize kazandıracağımız Endüstri Meslek Lisesi, Milli Eğitimin yatırım programına konuldu. Endüstri Meslek Lisesi haricinde anaokulumuz da olacak. Anaokulumuz sayesinde öğrencilerimiz, anne ve babası  çalışmaya gelirken onlarla beraber okula gelecek. Ailelerimiz hem işe gelirken çocuklarıyla gelmiş olacaklar hem de eve giderken de çocuklarını götürecekler.  Dolayısıyla çocuklarının evde kalmasıyla alakalı da ailelerin zihninde bir şey kalmadan, eşlerin de birlikte çalışabilmesinin de önünü açmış olacağız. Öğrencilerimiz de burada nitelikli bir eğitimden faydalanmış olacaklar. Bir taraftan da buradaki fabrikaların eleman ihtiyacını karşılamakla alakalı Endüstri Meslek Lisesi inşaatımız da yatırım programına alındı, 2024 yılında başlamayı hedefliyoruz. İnşallah o da başlayıp bittiğinde hem buradaki istihdama katkı sağlayacak hem de çalışırken stajını yapacak bitirdiğinde de iş garantisini elinde bulunduracak genç kardeşlerimiz için önemli bir fırsat olacak” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 20.12.2023 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gülhanım Varol 2023-12-21 12:10:03

Sayın başkanımızı tebrik ederim burasının bir sakini olarak yoğun olarak otopark olarak.kullanilan kadirimlardaman rahatsiziz
satis ürünleri tamir tadilatı yapılan eşyalar, manav ,balıkların.kaldirimlarila ilgili şikayetimde böyle bir olay düzeltilmiş yok.olarak bilgi dönüşü oldu ricam.insanlar yerine yaya yolu kalmayan Terme cde cay mah bir gun yetsikin bir gun yasli bir gun 3 yaşlarında bir kızın arka tamponu başını çarparak.nasil gecemedigini ağladığını değerlendirin.insani olarak tüm yonlendirildigim yerde yetkili bulamadım.olan makamda o sorunu gözü kapalı baktı ki sorun yok bilgisini gönderdi.kaldirim hakki olmayan yayalara bu hakkı verecek.bir yetkili bulmayı diliyorum saygilar