banner388

Çarşamba Havalimanında tepki çeken olayla ilgili açıklama

Sosyal medyada Samsun Çarşamba Havalimanındaki tepki çeken olayla ilgili İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar açıklama yaptı.

Çarşamba Havalimanında tepki çeken olayla ilgili açıklama

Sosyal medyada Samsun Çarşamba Havalimanındaki tepki çeken olayla ilgili İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar açıklama yaptı.

02 Eylül 2018 Pazar 17:42
Çarşamba Havalimanında tepki çeken olayla ilgili açıklama

Samsun haber - 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Çarşamba havalimanında bulunan check-in veznelerindeki ekranlarda 15 Temmuz Destanı yazlı görüntülerin yayınlanması sosyal medyada tepkiye neden oldu.

"KABUL EDİLEMEZ"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar da konuyla ilgili açıklama yaparak "30 Ağustos Zafer Bayramı günü, Samsun Çarşamba Havalimanı elektronik ekranlarında 30 Ağustos Zafer Bayramı yazmak yerine 15 Temmuz Destanı yazmak, şanlı tarihimizi hiçe saymak, her anına, her saniyesine ayıp etmektir. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan bütün dünya milletlerine emsal olmuş Büyük Taarruz Zaferimizin 96. Yıldönümü, Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 10 bine yakın şehidimiz, 31 binden fazla gazimiz hiçe sayılmıştır. Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşen skandal uygulama ile 96 yıl önce birçok şehit vererek kazandığımız 30 Ağustos Meydan Muhaberesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yok sayılması kabul edilemez" dedi.

"AYRIMCILIK YAPMAK"

Toplumda huzursuzluk yaratıldığına dikkat çeken Yaşar, "26 Ağustos 1071'de Malazgirt'te destan yazmış ve Anadolu'yu kendine yurt edinmiş bu millet, aynı gün 26 Ağustos 1922'de de Büyük Taarruz'u başlatmış, Sultan Alparslan'ın meşalesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları canı pahasına korumuş ve destan yazmıştır. Bu milletin tarihine sığdırdığı binlerce zafer, birbiriyle kıyaslanamayacak kadar kıymetlidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı günü, havalimanı ekranlarına 15 Temmuz Destanı yazmak, şanlı zaferlerimizin kıyaslaması üzerinden ayrımcılık yapmak, toplumumuzu bölmekten, toplumda huzursuzluk yaratmaktan ve şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktan başka hiçbir şeye hizmet etmez" diye konuştu.

"SAMSUN HAVALİMANI YÖNETİMİ ÖZÜR BORÇLU"

15 Temmuz şehitleri ve gazileriyle gurur duyduğunu ifade eden Yaşar, "Evet, 15 Temmuz'da milletimizin azim ve kararlılığı ile büyük bir darbe tehlikesi atlatılmış, bu millet kendi destanını yine kendisi yazmıştır. 250 şehidimiz ve gazilerimiz ile gurur duyuyoruz. Onların azim ve mücadelesi sayesinde 15 Temmuz Destanı efsaneleşmiştir. Ancak şehitlerimiz yaşasaydı eminim ki onlar da 30 Ağustos Zafer Bayramında, 15 Temmuz'u anmak yerine 30 Ağustos Zafer Bayramını anarlardı. Bu vahim hataya sebep olanlar hakkında ivedilikle idari işlem başlatılmalıdır. Samsun Havalimanı yönetimi, milletimize bir özür borçlu olduğunu da unutmamalıdır" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2018-09-03 09:15:45

Bu ülkeyi Aşkın bey gibi sözde milliyetçi geçinen ama aslında cahilin önde gideni zihniyet bitirecektir.

Avatar
Aşkın Şentürk 2018-09-02 23:40:59

Ne yani 15temmuz yalan mı siz nasıl milliyetçi siniz diye neden sormuyorlar bu vekile HDP ile ittifak yaparken ha HDP ha PKK ne farkeder