banner388

Canik’te Uluslararası Sempozyum Başladı

Canik Belediyesi’nin düzenlediği Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi adlı 9. Uluslararası Canik Sempozyumu bugün başladı.

Canik’te Uluslararası Sempozyum Başladı

Canik Belediyesi’nin düzenlediği Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi adlı 9. Uluslararası Canik Sempozyumu bugün başladı.

06 Nisan 2018 Cuma 18:18

Samsun haberCanik Belediyesi’nin düzenlediği 9. Uluslararası Canik Sempozyumunda ana tema ‘ 3. bin yılda insan’. Düzenlenen bu sempozyumun konusu ise ‘Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu’ ve sempozyum 3 gün boyunca devam edecek.  Yurtdışından ve şehir dışından 40’a yakın akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek olan sempozyumun açılış konuşmalarını Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ankara Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse, OMÜ Rektör Vekili Mehmet Ali Cengiz, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı yaptı.

Açılış konuşması için kürsüye çıkan Başkan Genç, “Bu ayki ilk sempozyumumuzda dünyanın kanayan yarası Ortadoğu'yu tartışacağız. Yine 13-15 Nisan tarihleri arasında değerli bilim insanlarımızın katılımıyla 3. Bin Yılda İnsan başlığı altında Hedefe Doğru İnsan konusunu konuşacağız. 20-22 Nisan'da ise Şehir ve İnsan konusunu işleyeceğiz. Bilim adamlarını ve şehri buluşturursak şehrin dönüşeceğine inanıyoruz. Neden Ortadoğu konusunu seçtik? Ortadoğu insanlığın başlangıcı olan bir merkez. Ticaretin, kültürün geliştiği ilk yer Ortadoğu'dur. Ortadoğu'da huzur olmadığı için dünyada huzur olmadığını görüyoruz. Dünyanın bir köy olduğunu düşünürsek, Irak, Filistin, Suriye sokaklarında neler olduğunu bilerek yaşayan bir belediyeyiz ve oraların sorunlarına katkı sağlamak amacıyla bu sempozyumu düzenliyoruz. Sadece bu sebepten dolayı bile Ortadoğu'yu konuşmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sempozyumun muhacir kardeşlerimizin tekrar kendi ülkelerine dönmelerine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dış İlişkiler Müdürlüğümüz aracılığıyla dünyanın her tarafına katkı yapmaya çalışan bir belediyeyiz. Arakanlı Müslümanların susuzluktan ölmemesi için şadırvan yapan, Kudüs meselesine dünyanın dikkatini çeken bir belediyeyiz. İnanıyorum ki bu sempozyum Ortadoğu'daki sorunların çözümüne de katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.” diye konuştu.

Sempozyumun koordinatörlürü Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse, "Bu sempozyumdan önce 8 sempozyum düzenledik ve kitaplaştırdık. Ortadoğu, dünyanın gündeminde olduğu için bu konuyu seçtik. Ortadoğu çok önemli bir merkez. Canik sempozyumları artık marka oldu. Sempozyuma katılımcı sayısını çok daha fazla tutabilirdik. Ancak Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'dan Ortadoğu ile ilgili çalışmaları olan değerli hocalarımızı davet ettik. Değerli hocalarımız 20-30 yıllık birikimlerini bizlerle paylaşacak" dedi. 


Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ise, şunları söyledi: "Daha önce Geçmişten Günümüze Göç konulu sempozyuma gelmiştim. Ortadoğu acının, gözyaşının coğrafyasıdır. Bu bakımdan bu konunun seçilmesini çok önemsiyorum. Ne kadar asgari başarı elde ederseniz edin gerçek başarı diplomasiyle olur. Güçlü diploması için de güçlü bilgi desteğine ihtiyacınız vardır. Bu açıdan bu sempozyum çok önemli. Başkanımızın hayalleri, ufku, vizyonu son derece geniş. Kendisini tebrik ediyorum" 


 

Haber: Müberra TAŞÇI

Kameraman: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 07.04.2018 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.