banner388

Canik Türkiye'nin En Önemli Merkezine Sahip

Canik Belediyesi, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde 5 sene öncesinde kurmuş olduğu ve dershanelerin dönüşmesine bir model olan etüt merkezleri yeni eğitim-öğretim için hazırlanmakta.

Canik Türkiye'nin En Önemli Merkezine Sahip

Canik Belediyesi, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde 5 sene öncesinde kurmuş olduğu ve dershanelerin dönüşmesine bir model olan etüt merkezleri yeni eğitim-öğretim için hazırlanmakta.

04 Eylül 2016 Pazar 17:43
Canik Türkiye'nin En Önemli Merkezine Sahip

Türkiye’nin en önemli eğitim merkezlerinden birisine sahip olan Canik Belediyesi, hayata geçirmiş olduğu Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde; eğitim merkezleriyle çocuklar ve aynı zamanda gençleri geleceğe hazırlayıp, dershanelerin dönüşümüne örnek bir model olacak şekilde kurulmuş olan Kariyer Gelişim Merkezi ve Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, Sıbyan Mektebi, anaoku ve kreşler eğitim ve öğretime hazır hale getirildiler. 3. sınıftan başlayıp 12. sınıfa kadar yaklaşık olarak  2 bin öğrencinin yararlanabildiği etüt merkezlerinde çocuklar, etüt eğitimlerinin dışında, manevi, kültürel, sanatsal ve sportif dersler de görebilecekler.



Etüt merkezlerine öğrenciler temiz ve aynı zamanda güvenli bir ortamda takviye ders görmekteyken, büyükler de "hayat boyu eğitim" genelinde Gençlik Merkezi, 8 Mart Aile Okulu ile Eğitim Merkezi ve İkinci Bahar Yaşam Merkezi tarzında sosyal ve kültürel tesislerde kendilerini geliştirebiliyorlar. Aile Okulları, mutlu bir şehir olabilmek için mutlu anne ve babalar yetiştiriyor. Toplumu şekillendirmek için en önemli faktörün eğitim olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bizlere emanet olarak bırakılmış olan şehrimizin 20 sene sonrası için hemen şimdiden adım atmak, 20 yıl sonra keşke dememek için maddi olarak ve manevi olarak ne yapılacaksa onu yapıyoruz" dedi.

Eğitim ve aileye yapmış oldukları yatırımı gelecek için yapılmış olan bir yatırım olarak görmüş olduklarını söyleyen Başkan Genç, "Canik Belediyesi olarak geride bırakmış olduğumuz 12 senede görevimiz olmasa dahi en büyük yatırımı eğitim için yapmış bulunmaktayız. Manevi değerlerimizi önemseyip, bilgili olan gençlik için eğitime yatırım yapmaktayız. Bizler biliyoruz ki bir toplumu ancak ve ancak eğitim şekillendirir. Hükümetimizin çok önem vermekte olduğu dershanelerin dönüşebilmesine en iyi örnek olarak kurmuş olduğumuz etüt merkezlerimiz yeni eğitim dönemine hazırdır. İnşallah ileriki dönemlerde de çocuk ve gençlerimiz  burada kendilerini geleceğe hazırlayacaklar" diye konuştu.



Belediye olarak eğitim alanında yapılan yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Başkan Osman Genç, "Sosyoekonomik seviyeyi ne kadar yükseltirseniz yükseltin kültürel seviyeniz düşükse ve yükselmiyorsa, geleceğin teminatı olan gençlere iyi eğitim verilmediyse sağlıklı bir gelecek beklenemez. Gençlerin şuan şekillenmeye başlaması çok daha önemlidir. Bu hususta gençlerimizi bilgi ile donatırken, onlara milli değerler ve manevi değerlerimizi de öğretmekteyiz. Elimizde olan bütün imkanlar doğrultusunda gençlerimizin her zaman yanındayız" ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 04.09.2016 17:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.