banner388

Canik'te hayvancılığa destek

Canik Belediyesi, canlı hayvan pazarı inşaatında sona geldi. Konu ile ilgili Başkan Osman Genç'ten açıklama geldi.

Canik'te hayvancılığa destek

Canik Belediyesi, canlı hayvan pazarı inşaatında sona geldi. Konu ile ilgili Başkan Osman Genç'ten açıklama geldi.

07 Mayıs 2017 Pazar 15:42
Canik'te hayvancılığa destek

Canik Belediyesi, hem Samsun ekonomisine destek verecek hem de hayvancılığın gelişmesine zemin hazırlayacak olan Canlı Hayvan Pazarı inşaatında sona gelindi. Osman Genç çalışmaları incelerken yaptığı açıklamada, "Burası şehrin Canlı Hayvan Borsası konumunda olacak ve üreticiler ile şehir ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi.

Canik Belediyesi, Dereler Köyü sınırları içerisinde inşa ettiği canlı hayvan satış pazara ile şehrin önemli bir eksikliğini gidermiş olacak. Samsun İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Haşim ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sona gelen çalışmaları yerinde inceledi. Pazarın bu ay içerisinde açılacağı açıklandı.

PAZAR BU AY AÇILACAK

Osman Genç, Büyükşehir Yasası'nın ardından kırsal kesimdeki mahallelerin köy hayatına devam ettiğini ve hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirtti. Genç açıklamalarında, "Bölgemizde kırsal kesimde 40 köyümüz var. Ayrıca bu şehre bağlı 17 ilçede hayvancılıkla uğraşan insanlarımız var. Belediye olarak Kırsal Kalkınma Birimi Müdürlüğü kurarak hayvancılığın ekonomiye katkı sağlaması için proje geliştirdik. Üreticilerimiz bizden hayvan satış yeri talep ettiler. Şehrimizde önceden hayvan borsası vardı. Ancak şimdi yok. Dolayısıyla yeni bir hayvan satış yeri ve kesim yeri eksikliği vardı. Biz de üreticilerimizin talebi üzerine güzel bir mekan yaptık. 10 dönüm arazi üzerinde hayvan satış yerini hayata geçirdik. Ramazan'dan önce açılışını yapacağız" ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİLERE DESTEK

Osman Genç açıklamalarının devamında Canlı Hayvan Pazarı'nın 17 ilçeden hayvancıların alım satım yapabileceği bir merkez olacağını belirtti ve, "Burası adeta hayvan borsası konumunda olacak. Kurban Bayramı'nda ise kurban satış yeri olarak kullanılacak. Biz alt ve üst yapısını yaptık. Ayrıca burada hayvan satıcılarımız için duş yeri, kafeterya, mescit yaptık ve burada her zaman veteriner bulunacak. Bu çağa uygun, modern bir hayvan satış yeri kazandırdık. Kaçak ve hijyen olmayan koşullarda satış ve kesimlerin de önüne geçilecektir. Burası ayrıca kırsal kesimdeki halkımızın geçimine de katkı sağlayacaktır. 17 ilçemizdeki hayvan üreticilerimizden muhakkak bu pazarı takip etmelerini istiyorum. İnşallah burası vasıtasıyla kırsal bölgelerdeki insanlarımız ekonomik olarak gelişecektir. Canlı Hayvan Pazarımız hayvan yetiştiricilerimize ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.