banner388

Canik'e 3. Hanımlar Konağı

Canik Belediyesi yapımını tamamladığı Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Ayşe Hanım Hanımlar Konağı'nı açmaya hazırlanıyor.

Canik'e 3. Hanımlar Konağı

Canik Belediyesi yapımını tamamladığı Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Ayşe Hanım Hanımlar Konağı'nı açmaya hazırlanıyor.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 17:23
Canik'e 3. Hanımlar Konağı

Canik Belediyesi, kadınlara yönelik kültür, eğitim, spor tesisleri ve kurs merkezleri gibi yatırımlarının yanında bir de mahallelere tek tek Hanımlar Konağı kazandırıyor. Daha önce açtığı Kuzey Yıldızı'nda Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konakları'ndan sonra şimdi de Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde Ayşe Hanım Hanımlar Konağı yapıldı. Konağın içerisinde kreş ve sıbyan mektebi var, hemen yanında ise halı sahası bulunan çok amaçlı sosyal tesis, açılışa hazır. Bundan sonraki hedef ise Hasköy, Devgeriş ve Gölalan'da da yapımları süren Hanım Konakları'nın bu yıl içerisinde bitirilmesi.

Konu hakkında bilgi veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Sağlıklı bir gelecek için çocuklarımızı yetiştiren hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Belediye olarak ilçemizde hükümetimizin de vizyonunda olduğu gibi hanım kardeşlerimiz için 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar yapıyoruz.  Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezlerinden sonra şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıp teker teker açıyoruz. Donanımlı anneler, donanımlı çocuklar yetiştirecektir. Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki Hanımlar Konaklarının adları 'Dilşad Hatun' ve 'Hatice Hanım'. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde bu yeni açacağımız konağın adı ise Peygamber efendimizin eşinin adı olan 'Ayşe' olacak. Bu isimleri koyarak hem gençlerimiz ve kadınlarımız tarihimizdeki önemli kadınları öğreniyor hem de onların isimlerini yaşatmış oluyoruz.” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.