banner388

Canik Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Canik'te gönüller iftar sofrasında buluştu. Ramazan Günleri Etkinlikleri dahilinde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda ilk iftarlarını birlikte açan vatandaşlar, Ramazan'ın getirdiği birlik ve beraberlik havasını doyasıya yaşadı

Canik Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Canik'te gönüller iftar sofrasında buluştu. Ramazan Günleri Etkinlikleri dahilinde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda ilk iftarlarını birlikte açan vatandaşlar, Ramazan'ın getirdiği birlik ve beraberlik havasını doyasıya yaşadı

07 Haziran 2016 Salı 18:34
Canik Belediyesi'nden Ramazan Etkinlikleri

Canik Belediyesi tarafından her yıl Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Ramazan Günleri Etkinlikleri bu yıl da Ramazan'ın gelmesiyle beraber başladı. Etkinliklerin ilk gününde iftarını beraber açmak isteyen binlerce kişi meydana akın ederken, Başkan Osman Genç kazanların başına geçti, vatandaşlara kepçe kepçe yemek dağıttı. İftar vaktinin gelmesiyle beraber, gönüllerin bir olduğu Canik'te hep birlikte iftar açıldı ve dualar edildi.
İftarın yemeğinden sonra yaptığı konuşmada eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı hedeflediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ramazan'ın kardeşlik ayı olduğunu söyleyerek, "Öncelikle tüm Samsunlu hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin Ramazan ayını kutluyorum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her akşam vatandaşlarımızla beraber olacağız. Ramazan, sevgi, bereket, dostluk, hoşgörü ve kardeşlik ayıdır. İstiyoruz ki Ramazan'ın manevi iklimini, Ramazan'ın güzelliğini birlikte yaşayalım" ifadelerini kullandı.

MEHTER TAKIMI GÖRENLERİ BÜYÜLEDİ
Ramazan Günleri Etkinlikleri'nin ilk günü oldukça renkli dakikalara sahne oldu. Canik İlçe Müftüsü Şakir Pilan ve Başkan Yardımcılarının da katıldığı iftardan sonra Canik İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti verildi ve ilahiler söylendi. Yavuzselim Mahallesi sakinlerinin oluşturduğu Mehter Takımı da Ramazan'ın ilk gününde meydanı dolduranlara farklı bir akşam yaşattı. Büyükler kadar, küçükler de Ramazan etkinlikleri dahilinde meydanda kurulan çarpışan oto ve diğer oyun alanlarında katılımcılara keyifli bir akşam yaşattı.
Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’ndaki etkinlikleri vatandaşlarla birlikte izleyen Başkan Genç, teravih namazı sonrası ise Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bir çay ocağında vatandaşlarla bir araya geldi. Teravih sonrası mahalle halkıyla çay içip sohbet eden Başkan Genç, Ramazan ayı süresince her akşam teravih namazları sonrasında farklı mahallelerde vatandaşlarla bir araya geleceklerini belirtti.

HER AKŞAM FARKLI ETKİNLİK
Her akşam farklı etkinliğin halka arz edileceği Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda, mehteran, stand-up, jonklör, illüzyon, kukla. semazen gösterileri, Kur'an-ı Kerim ziyafeti, şiirler, ilahiler, ezgiler, Naat-ı Şerifler, ney dinletileri gibi her gün farklı türde etkinlikler gerçekleştirilecek. Canik Belediyesi Tiyatro Okulu Sorumlusu tiyatro sanatçısı Cihat Faruk Sevindik de çocuklara Hacivat-Karagöz keyfi yaşatacak. Ramazan ayı boyunca sürecek etkinlikler kapsamında Uğur Işılak, Uğur Arslan, Umut Mürare, Fatih Akyıldız gibi ünlü isimler de sahne alırken, dünyaca ünlü hafızlar Kadir Gecesi'nde Kur'an'ı Kerim ziyafeti yaşatacak.
 

Son Güncelleme: 07.06.2016 18:39
Anahtar Kelimeler:
CanikEtkinlikRamazan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.