banner388

Canik Belediyesi hakkında dava

Canik Belediyesi hakkında Canik Meşe Fidanlığı projesi nedeniyle dava açıldı.

Canik Belediyesi hakkında dava

Canik Belediyesi hakkında Canik Meşe Fidanlığı projesi nedeniyle dava açıldı.

02 Mart 2018 Cuma 12:07
Canik Belediyesi hakkında dava

Samsun haber -  Samsun Çevre Platformu, Canik Meşe Fidanlığı projesini yargıya taşıdı. 

Samsun Çevre Platformu yapmış olduğu basın açıklamasında, Samsun’un önemli orman alanlarından biri olan Canik Hasköy Fidanlığını  savunmak adına, projenin yeniden gözden geçirilmesi doğrultusunda yaptıkları önerilerinin dikkate alınmadığını ve projenin herhangi bir park alanında yürütülürcesine uygulandığını belirtti.

Canik Meşe Fidanlığının çevrede oturan insanların, hatta tüm Samsun halkının doğal  değeri olduğunu, bu alanın gelecek kuşaklara tüm doğallığı ile aktarılması gerektiğini, bu alana zarar verecek herhangi bir uygulamaya izin vermeyeceklerini belirten SAMÇEP platformu, TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi kanalıyla konuyu yargıya taşıdı.

Orman Genel Müdürlüğü ve Canik Belediyesine dava açıldı

Samsun Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığına yapılan başvuru ile Orman Genel Müdürlüğü ve Canik Belediye Başkanlığı Dava hakkında dava açıldı.

          

Dava dilekçesinde özetle şu ifadeler yer verildi:                

1- Davaya konu Hasköy Korusu Mesire yeri ilgili Yönetmelik gereği B Tipi Mesire yeridir. İş bu yönetmelikle de B Tipi Mesire yerlerinin ne şekil, usul ve esaslar dahilinde planlanacağı, bu planların uygulanacağı ve işletileceği düzenlenmiştir.

 2- Hasköy B tipi Mesire alanı toplam 9,2 Hektar olup, davalı Canik Belediyesinin ve Orman Müdürlüğünce onaylanmış Projesinden de anlaşılacağı üzere,

Bu yönleri ile yapılan plan ve imalatlar ilgili Yasa ve Yönetmeliklere aykırıdır.

3- Hasköy Korusu B Tipi Mesire Yeri Gelişim ve Yönetim Planı hazırlanırken şehircilik planlama ilkelerine uyulmamıştır. Planlama bölgesinin bir bütün olarak düşünülmesi ve bütün olarak planlanması gerekirken bu yapılmamıştır.

4- Mesire Yerleri Yönetmeliği’nin 3 maddesinin 1 fıkrasının

9,2 hektarlık B Tipi Hasköy Mesire yeri yoğun bir yapılaşma ile Orman ve Mesire yeri özelliği yok edilerek eğlence parkuruna çevrilmiştir. Bu durum yönetmelikte tarif edilen ruha aykırıdır. Yapılan yürüyüş yolları ile toprak gözle görülemez hale getirilmiştir. Bir kısımda ise betonlama yapılmıştır. Doğal olan her şey yapılan plan değişikliği ve imalatlarla yapaylaştırılmış ve bu hizmet olarak lanse edilmiştir.

5- Davaya konu Canik Hasköy B Tipi Mesire alanı (Hasköy Fidanlığı) kentimiz içinde kalan ender alanlardan biridir. Geçmişi çok eskilere dayanmaktadır. Samsun halkının nefes alabildiği tek yerdir. Hasköy Meşe alanı doğal mirastır, tüm doğallığıyla ve en az müdahale ile halkın kullanımına bırakılmalıdır. Planlamada gösterildiği ve uygulamada yapıldığı gibi bina, yürüyüş yolları, büfe, kafeterya, oyun alanı ve bir dünya tesisle doldurulması yasa ve yönetmeliklere aykırıdır.

Son Güncelleme: 03.03.2018 12:57
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberCanikSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gaydırı gubbak cemile 2018-03-02 15:05:23

Şu 14 senelik zaman diliminde Canik'e doğru düzgün ne yapmışlar ki bugün de doğru bir iş bekleyelim

Misafir Avatar
gaydırı gubbak cemile 2018-03-02 22:48:18 @gaydırı gubbak cemile

hatırlamaz olur muyum bundan 6 sene önce imar rantı ve yolsuzluğu yapılarak derenin üzerine lovelet avm dikilmişti açılışından 1 ay sonra da sel basmış ve 4 kişi vefat etmişti keza aynı selde canik tokilerinde de 9 kişi vefat etmişti...

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Canikli 2018-03-02 16:35:20 @gaydırı gubbak cemile

Hasköy ve civarının 5-10 sene önceki halini biliyor musun ? Osman genç vizyonlu belediyecidir

Beğenmedim! (4)
Avatar
Xx 2018-03-02 17:18:26

Siz işinize bakın. Canikin mimarı genç, 2019 da Samsun'un mimarı olacaktır.

Misafir Avatar
Canikli 2018-03-03 01:09:03 @Xx

Katılıyorum sana kardeşim Canik i Canik yapan Osman genç , Büyükşehir belediye başkanı olsa Samsun seviye atlar

Beğenmedim! (2)