banner388

Canik Belediye Meclisinde cami tartışması

Canik Belediye Meclisi Kasım ayı 18. birleşim 1. oturumuna ait toplantısı belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı.

Canik Belediye Meclisinde cami tartışması

Canik Belediye Meclisi Kasım ayı 18. birleşim 1. oturumuna ait toplantısı belediye hizmet binası meclis toplantı salonunda yapıldı.

01 Kasım 2017 Çarşamba 16:17
Canik Belediye Meclisinde cami tartışması

Samsun Haber - Canik Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Mustafa Erbay'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 8 gündem maddesi görüşüldü.


Gündem maddelerinden biri olan Kavak ilçesi Yeralan Mahallesi Ayvacık Camiinin kubbesi için maddi yardım talebi görüşüldü. oylamadan önce söz alan MHP Meclis Üyesi Ayhan Ayvaz, MHP Meclis Üyesi İdris Teksak'ı göstererek, "Bizim meclis üyemizin köyündeki cami halen yapılmamışken dışarıdaki camilere yardım yapılıyor. Bunlar cami başlığında karşımıza geldiği zaman 'el insaf' diyoruz başkada birşey demiyoruz" dedi.


32 AYDIR CAMİ BİTMEDİ

32 aydır Başalan Mahallesindeki camilerinin yapılmadığını belirten MHP Meclis Üyesi İdris Teksak ise, "Bizim camimizin başlamasından bugüne kadar 32 ay geçti. Başkaları başlayıp bitiyorken bizim camimiz neden 32 ayda bitmiyor. 3 ayda başlayıp biten camiler varken, bizim cami 32 ayda neden bitmez? Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bize söz vermişti ama halen bir gelişme yok" diye konuştu.


"AYHAN BEY SİZEDE DE EL İNSAF"

Meclis 1. Başkanvekili Mustafa Erbay da ilk olarak Meclis Üyesi Ayhan Ayvaz'a cevap vererek, "Ayhan bey bizlerde sizlere el insaf diyoruz. Nedenine gelince yaklaşık 40 civarında köyümüz var. Bu köylerimizin tamamına yakını inşaat ve imar alanı devam ediyor. Mutlaka yapılacaktır" derken, Teksak'ın sorusuna da, "Canik bölgesindeki bir caminin eksikliği sadece zaman ile ilgili bir durumdur. Sizde takdir edersiniz ki, bu dönem tamamen camilere ve köylere ayrılış ve hizmet dilimi içerisindeyiz. Ben bizzat bunun takipçisi olacağım. Talebinizi haklı olarak görüyorum" diyerek cevap verdi.



Konuşmanın ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.


CANİK BELEDİYESİ 3 MİLYON KREDİ ÇEKİYOR


Meclisin diğer gündem maddeleri olan kredi alınması ve ek bütçe görüşmeleri yapıldı. Meclis, Başkan Osman Genç'e ilçenin her türlü bina, inşaat ve çevre düzenleme yapım işleri için Samsun'daki bankalardan  çekilmek üzere 3 milyon kredi alınması için oy çokluğu ile yetki verirken, Canik ilçesideki hurdacılar bölgesinde satılan 10 bin metrekarelik yerden 2 bin 500 metrekarelik yerin satışından elde edilen 7 milyon 550 bin TL'lik geliri de 2017 bütçesine ek ödenek olarak konulmasını oy birliği ile kabul etti.


HABER: GÖKHAN İÇKİLLİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.