banner388

Büyükşehir talimat verdi: Binalar yenilenecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatı sonrası harekete geçen Salıpazarı Belediyesi, oy birliği ile aldığı kararla binaların yenilenmesi için çalışmalara başlıyor.

Büyükşehir talimat verdi: Binalar yenilenecek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın talimatı sonrası harekete geçen Salıpazarı Belediyesi, oy birliği ile aldığı kararla binaların yenilenmesi için çalışmalara başlıyor.

09 Mayıs 2017 Salı 12:13
Büyükşehir talimat verdi: Binalar yenilenecek

Samsun Haber: Samsun'da hem şehir merkezi hem de ilçelerde binaların yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Salıpazarı Belediye Meclisi aldığı karar doğrultusunda meydan ve caddelerde sıvasız ve boyasız binaların onarımına başlayacak.


BAŞKAN YILMAZ İSTEDİ


Salıpazarı ziyaretinde konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Evlerimizin içi bizlerin, dış cephesi şehrindir. Kent estetiğini bozan görüntüdeki binaları boyayacağız, sıvayacağız” demişti. Başkan Yılmaz'ın çağrısı doğrultusunda çalışmalara başlayan Salıpazarı Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısında konuyu masaya yatırdı. Halil Akgül, Belediye Meclisinde yaptığı konuşmasında “Yeni gelişen ve büyüyen ilçemizde bina dış cephelerinin sıvasız ve boyasız oluşundan dolayı ilçemiz görselini etkilediğini, yerli ve yabancı misafirlerin ilçemize gelişinde bunu sıkça  ifade ettiklerinin yanında ilçemizde Sayın Valimizin başkanlığında İlçe Kaymakamımız, Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer kurum amirlerinin katılımlı toplantısında konu zaten gündeme gelmişti." dedi.

ÇİRKİN GÖRÜNTÜ GİDERİLECEK


Tarihi ve doğal güzellikleriyle son zamanlarda yerli turistlerin ilgisini çeken Salıpazarı İlçemizin bu çirkin görüntülerle anılmasını istemiyoruz diyen 

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül son zamanlarda artan turist ziyaretlerinde ilçenin kötü görüntüsüyle akıllarda kalması istemiyoruz dedi ve, “İlçe merkezimizde maalesef çok hoş bir görüntü karşımıza çıkmıyor. Çok sayıda evin boyasız, eski ve döküntü olduğunu görmek mümkün.  Bu da bize ilçemize hiç yakışmıyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyu çözmek için çalışmalarımız olacak. Vatandaşlarımızın da konuya gerekli hassasiyeti göstereceklerinden hiç şüphem yok. El birliği ile bu çirkin görüntülerden kurtulacağız.” açıklamalarında bulundu.

KARAR OY BİRLİĞİYLE ALINDI


Alınan Meclis kararında, "Meydanlar, cadde ve sokakların belirlenerek sıvasız ve boyasız binaların bir an önce sıva ve boyalarının yaptırılması kararı alınmış olduğundan, öncelikle Çarşamba istikametinden Salıpazarı’na girişi olan Çarşamba Caddesi ve Şehit Orhan Erdoğan Caddesi ile Cumhuriyet Meydanına bakan binaların tamamı, Gökçeli Mahallesinde 15 Temmuz Şehitler Meydanı ve Yeşil Caddesindeki binaların sıvasız ve boyasız olanların öncelikle tespit edilerek en kısa sürede yapılmasına,  oy birliği ile karar verilmiştir” dendi.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.