banner388

Bu merkezde engel yok!

İlkadım Belediyesi engelli vatandaşları sosyal yaşama dahil etmeyi amaçlıyor.

Bu merkezde engel yok!

İlkadım Belediyesi engelli vatandaşları sosyal yaşama dahil etmeyi amaçlıyor.

17 Şubat 2020 Pazartesi 19:39
Bu merkezde engel yok!

6 - 55 yaş arası engelli vatandaşlar, İlkadım Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitimlere katılacaklar. Şu an toplamda 65 engellinin eğitim gördüğü kurslar tamamen ücretsiz olup kurslara olan ilgi de her geçen gün artıyor.
İlkadım Engelsiz Yaşam Merkezi, İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Yıldıray Çınar Kültür Merkezi’nde hizmet veriyor. Alanında uzman kişilerden eğitim alan engelli vatandaşlar, sosyal ilişkilerinin gelişmesinin yanı sıra meslek sahibi de olabilecekler. Merkezde ahşap yakma, seramik yapımı ve bilgisayar kursu gibi kurslar bulunuyor.

Konuyla ilgili konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Verdiğimiz hizmetler ve projelerimizin tamamında engelli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz.Yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız her çalışmada şimdiye kadar olduğu gibi engelli vatandaşlarımız için engelleri kaldırmayı hedefliyoruz. Bunun için de fiziki imkanların en üst seviyeye çıkarılmasının yanı sıra her bir engelli vatandaşımızın kendi ayakları üzerinde durabilecekleri meslek edindirme kurslarımıza büyük önem veriyoruz. İlkadım Engelsiz Yaşam Merkezimiz de tam da bu amaçla engelli vatandaşlarımıza farklı fırsatlar sunuyoruz. Hem sosyal hayatlarında hem de iş hayatlarında başarı yakalayabilecekleri kurslarımızla onların yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.