banner388

Bu gencin hastalığına kimse çözüm bulamıyor

Samsun'da 21 yaşındaki üniversiteli Mert Turan'ın hastalığına kimse çözüm bulamıyor.

Bu gencin hastalığına kimse çözüm bulamıyor

Samsun'da 21 yaşındaki üniversiteli Mert Turan'ın hastalığına kimse çözüm bulamıyor.

10 Haziran 2017 Cumartesi 15:05
Bu gencin hastalığına kimse çözüm bulamıyor

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Sekreterlik Bölümünde öğrenim gören 21 yaşındaki Mert Turan, tam 7 yıl önce Domu Gribi hastalığına yakalandı. Daha sonra bu hastalığı yenen gençte anlaşılamayan bir hastalık daha ortaya çıktı.


İddiaya göre göğüs ağrısı, baş dönmesi ve bayılma gibi etkileri olan hastalığa doktorlar teşhis koyamadı. Yapılan daha ayrıntılı tetkikler sonucunda Mert Turan'ın kalp zarında iltihaplanma olduğu öğrenildi. OMÜ'de tedavi altına alınan gencin iltihabı kurutuldu. Bu hastalığı sürekli tekrarlayan genç çözüm arıyor.


4 yıldır doktor doktor gezdiğini belirten Mert Turan, "Ben bu hastalığın sebebini bilmiyorum. Nereye gidersem gideyim teşhisi bir türlü konulamıyor. 7 yıl önce domuz gribi oldum. Domuz gribini atlattıktan bir süre sonra bende bir göğüs ağrısı başladı. Bu şikayetle hastaneye gittiğimde kalp zarımda iltihaplanma olduğu söylenip yoğun bakıma yatırıldım. Bir süre yoğun bakımda tedavi gördüm. Bu tedavide kalp zarımdaki iltihap kurutuldu. Ancak kurutulan iltihap 15-20 gün sonra tekrar oluşmaya başlıyor. Bu hastalıkla ilgili gitmediğim hastane ve doktor kalmadı ancak bir türlü bir sonuç alamadım. 4 kez anjiyo oldum. Bu kalp zarımda oluşan iltihabın 4 yıldır hiçbir şekilde teşhisi konulamadı. 4 yılda yaklaşık 9 kez iltihap oluştu. Bir doktor bana, eğer sorun kalp zarındaysa açık kalp ameliyatı yaparak kalp zarı alınır, dedi. Ama bu iltihabın kalp zarıyla alakalı olup olmadığı da kesin olarak bilinmiyor. Tamamen kalp zarındaysa hemen ameliyat olmaya hazırım. Ameliyat olup kalp zarım alındıktan sonra tekrar göğüs ağrılarım, baş dönmelerim ve bu iltihaplanma olacaksa neden ameliyat olayım. Ben bu konuda birilerine artık sesimi duyurmak istiyorum. Bu durum hayat şartlarımı oldukça etkiledi. Ben artık içimde bir şüphe ve bir korku olmadan yaşamak istiyorum" dedi.

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Yunus Amasyalı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu hastamızın kalp etrafındaki zarda ‘perikardit’ dediğimiz bir sıvı toplanması var. Bu sıvı toplanmasıyla ilgili standart tedaviler yapılmasına rağmen hastamızdaki ağrılar devam etti. Bugüne kadar yapılması gereken tüm ilaç tedavilerini denedik ancak, ağrıları devam ettiği için kalp damar cerrahlarıyla görüşerek bir konsey yapacağız. Konseyin ardından bu kalp zarının çıkarılmasını düşünüyoruz. Normalde bu tür hastalıklar tedavilere yanıt verirdi. Ancak Mert’in tedavilere yanıt vermeyen bir hastalığı var. Bu da teşhis konulmadığı anlamına gelmez. Hastalığın bir cerrahi tedavi alternatifi mevcut. Yaşı genç olduğu için biz cerrahi tedaviyi en sona bırakmıştık. Ama şuan yapacak başka bir şey yok. Bu hastalık ülkemizde sıklıkla görülebilen bir hastalıktır. Özellikle gençler üzerinde daha fazla görülebilir. Bu hastalık bir enfeksiyon sonucunda meydana çıkan bir hastalıktır. Ancak ben bu kadar dirençli olanına 20 yıl sonra ilk kez denk geldim. Hastamız daha önceleri bir domuz gribi vakası geçirmiş. Bu hastalığı da muhtemelen buna bağlı olabilir" şeklinde konuştu
 

Son Güncelleme: 11.06.2017 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bahar 2017-06-10 19:02:32

Rabbim sifa versin bende 22yasndayim cok gwnc rabbim şafiismiyle sifa versin ins

Avatar
Samsunlu 2017-06-12 10:48:55

Arkadaşımız kardeimize bu ramazan ayı hürmetine Allahım şifalar versin bi an önce sağlığına kavuşur inşAllah