banner388

Birsen ÖZTÜRK: “MUHTARLARIMIZ DEVLETTE MUHATAP BULACAK”

İYİ Partili Birsen Öztürk muhtar ziyaretlerini sürdürüyor.

Birsen ÖZTÜRK: “MUHTARLARIMIZ DEVLETTE MUHATAP BULACAK”

İYİ Partili Birsen Öztürk muhtar ziyaretlerini sürdürüyor.

06 Nisan 2023 Perşembe 15:43
Birsen ÖZTÜRK:  “MUHTARLARIMIZ DEVLETTE MUHATAP BULACAK”

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk muhtarları ziyaret etmeye, dertlerini dinlemeye devam ediyor.

Öztürk, muhtarların mahallelerin en önemli yöneticisi olduğunu belirterek, "14 Mayıs’tan sonra muhtarlarımızın belediyeler dışında devlette muhatap bulamaması sona erecek " dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Birsen Öztürk, mahalle muhtarlarını ziyaret ederek onların sorunlarını ve beklentilerini dinledi.

Öztürk, yaptığı ziyaretlerde, muhtarların halk ile devlet arasında köprü vazifesi gördüklerini vurgulayarak, bu vazifenin mutlaka daha işlevsel hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

HER KURUMDA RESMİ MUHATAP BULACAKSINIZ

Muhtarlık müessesesinin 1829 yılında 2'nci Mahmut tarafından kurulduğunu aktaran Öztürk, yaklaşık 194 yıldır bu kurumun faaliyet yürüttüğünü belirterek, "Muhtarlık müessesi ciddi bir kurumdur. Muhtarlıklarımız insanlarımızın ilk geldiği resmi kurumdur. Halkın ihtiyaçlarını sorduğu, sorunlarını dile getirebileceği önemli bir kurumdur. Onlar da bu sorun ve ihtiyaçları ilgili kurumlara taşıyıp çözüm çareleri arıyorlar. Ancak tek adam rejiminin bir sonucu olarak belediyeler dışında sorunlarını çözecek makamlarla ulaşmakta, oralarda vatandaşın sorununu çözüme kavuşturmakta başarılı olamıyorlar. 14 Mayıs'tan sonra tek adam yönetimi sona erecek ve muhtarlarımız devletimizin her kademesinde muhatap bulacak, sorunlarına ivedilikle el atılacak" diye konuştu.

14 MAYIS'TAN SONRA ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLACAKSINIZ

Muhtarların hiçbir siyasi partinin güdümünde olmadığını, olamayacağını belirten Öztürk, "Kendi isminizle muhtarlığa aday oluyor ve seçiliyorsunuz.  Her zaman halkın hizmetkârı konumunda bir kurum olan muhtarlıklarımız, 7 gün 24 saat hizmet vermekte.  Halkımızın gözü, kulağı, dili olan muhtarımızı biz halkımızın ilk sözcüsü olarak görüyoruz. 14 Mayıs'tan sonra da halkımızın sorunlarının çözümündeki beklentilerini sık sık sizlerle bir araya gelerek dinleyeceğiz. Halkımızın belediyelerden beklentilerini, ülke yönetiminden beklentilerini sizlerden alacağız ve çözümü için yasa çıkarılması gerekiyorsa yasa, yönetmelik değiştirilmesi gerekiyorsa yönetmelikleri değiştirerek o sorunları sizlerle birlikte çözeceğiz. Sizler, sadece sorunların iletildiği makamlardaki seçilmişler değil, sorunun çözümünde elini taşına altına koymuş, çözümün bir parçası haline gelmiş yöneticiler olacaksınız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2023-04-06 17:47:57

Muhtarlar görev süreleri süresince devlet memuru sayılmalılar sonuçta onlarda seçimle geliyorlar neden onların bir güvencesi yok ha mv ne iş yapıyor kuçak dolusu maaş alıyor ve emekli oluyor adalet yok .