banner388

Binlerce İsrail sazanı Karadeniz kıyılarına vurdu

Samsun’da tatlı sulardan gelen binlerce İsrail sazanı Karadeniz’in tuzlu suyuna karışması sonucu şok geçirerek telef oldu ve kıyıya vurdu.

Binlerce İsrail sazanı Karadeniz kıyılarına vurdu

Samsun’da tatlı sulardan gelen binlerce İsrail sazanı Karadeniz’in tuzlu suyuna karışması sonucu şok geçirerek telef oldu ve kıyıya vurdu.

30 Mart 2024 Cumartesi 19:33

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, 19 Mayıs ve Bafra ilçelerinde bulunan lagün göllerinde su seviyesinin yükselmesi sonucu, göllerin Karadeniz ile bağlantılı olan kanalları açıldı. Kanalların açılmasıyla, göllerde yaşayan ve Türkiye için kabus olan, diğer balık türlerinin üremesini engelleyen binlerce İsrail sazanı Karadeniz’e döküldü. Tuzlu suya karışan istilacı balıklar telef oldu. Kıyıya vuran ölü İsrail sazanlarından bazıları martı ve kedilere yem oldu.

Bölge sakinlerinden Emrullah Yılmaz, “Sabahları spor yaparken burada martıları gördük. Merak ettim ve baktım yer balık dolu. Daha önce görmemiştim. İlk defa görüyorum" dedi.

"İSRAİL SAZANI OLDUĞUNU GÖRÜNCE RAHATLADIK"

Vatandaş Olgun Aydoğan, “Kıyıda çok fazla balık yoğunluğu var. Ölen balıkları gördük. Korktuk ve tereddüt ettik. Baktığımızda İsrail sazanı olduğunu gördük ve rahatladık. Bunlar istilacı bir tür. Tabii, bu balıklar tuzlu suda yaşayamadıkları için onların zamanla kıyıya vurarak öldüğünü gördük” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arif iyikan 2024-03-31 00:14:32

Akar sularimiza butür baliklari normal sazan ve öbür tür balıkları yok etmek amacıyla atıldı baraj ve akar sularımız
Bu istilacı ve yok edici balık türü ile dolu

Avatar
AHMET KAHRAMAN 2024-03-31 12:14:36

Bu ülkeye bu Nalet sazan yavrularını ülkemize getirip gollere bırakan o hayinlerin Allah bin belasını versin vatanını seven bir devlet memuru bunların bu ülkeye getirip atılmasına izin vermezdi gözlerimizde ne sudak nede doğru dürüst balik cesidi kaldı bu pirina ırkından olan israil sazani ülkeye büyük zarar verdi