banner388

Bedri Yaşar: Yoğun bakımlarda yer yok

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son dönemlerde artış gösteren "yoğun bakımda yer bulma" sorununa değinerek sitemde bulundu.

Bedri Yaşar: Yoğun bakımlarda yer yok

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, son dönemlerde artış gösteren "yoğun bakımda yer bulma" sorununa değinerek sitemde bulundu.

30 Ocak 2019 Çarşamba 14:33
Bedri Yaşar: Yoğun bakımlarda yer yok

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde kendisine gelen bir telefon üzerine yoğun bakım aradıklarını ve sabah saatlerinde yoğun bakım aradıkları hastayı kaybettiklerini belirterek konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu.

Yaşar, özellikle kış aylarında yoğun bakım yatağı ihtiyacının krize döndüğünü, bazen bir yandan 112 Acil Çağrı Merkezi yoğun bakım yatağı ararken, diğer yandan ailelere "Siz de bakın" dendiğini ifade ederek, "Hastalar acillerde, sedyelerde açılacak yoğun bakım yatağı bekliyor." dedi ve bu duruma yaşadığı bir olaydan örnek verdi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar şunları söyledi:

"Arkadaşlar, hangi saat olursa olsun 112'yi arayın! Ben birkaç gün önce aradım, kalp krizi geçiren bir hemşehrimiz evinden Keçiören'deki Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hasta sahibi beni aradı, ben hastaneyi aradım. Başladık yoğun bakımları aramaya. 112 sizi Koordinasyon Merkezine bağlıyor, diyor ki: "Bütün hastanelerin yoğun bakımları bizde var." Başlıyor sormaya: "Hangisine gider, hangisinde yer var?" İnanın, iki-üç saat yoğun bakımlarda yer bulmanın imkânı yok. Kalp krizi geçiren bir hastayı bizzat takip eden birisi olarak söylüyorum. Aynı şekilde, beyin kanaması geçiren hastalarda da durum farklı değil. Sıralı hasta diye GATA'ya gönderildi hastamız. Maalesef, sabah saat sekizde de hastayı kaybettik. Yani realitelerle hükümetin açıklamaları arasında çok ciddi farklar var. Bu sadece yaşadığımız iki gün önceki bir olaydı. Bu olayı onlarca kere de yaşadık, bunun da altını çizmek istiyorum."

Son Güncelleme: 30.01.2019 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yanlış 2019-01-31 08:42:10

Merhaba, Yanlış yeri aramışsınız. Parti il başkanlığını aramanız lazımdı. Geçen arkadaşım öyle yaptı bir an da yer açıldı annesi için