banner388

Bedri Yaşar'dan asgari ücrete ilişkin teklif 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerine söz alarak; asgari ücretlilerin, emeklilikte yaşa takılanların, emeklilerin, işsizlerin,3600 ek göstergelilerin sesi oldu.

Bedri Yaşar'dan asgari ücrete ilişkin teklif 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YAŞAR, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesi üzerine söz alarak; asgari ücretlilerin, emeklilikte yaşa takılanların, emeklilerin, işsizlerin,3600 ek göstergelilerin sesi oldu.

06 Kasım 2021 Cumartesi 11:35
Bedri Yaşar'dan asgari ücrete ilişkin teklif 

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ KALDIRILMASI TEKLİFİ

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu Teklifi üzerine Grubu adına söz alarak konuşma yaptı.

GENÇ İŞSİZLERE İŞSİZLİK FONUNDAN KAYNAK AKTARILSIN

Konuşmasında ülkenin en kronik sorunu olan işsizliğe değinen Bedri Yaşar; işsiz vatandaşların tek güvencesi olan işsizlik sigortası fonundan da bahsederek; buradan özellikle genç işsizler için kaynak aktarılması önerisinde bulundu.

Bedri Yaşar konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“İşsizlik Sigortası Fonu'ndan temmuz ayında sadece 248 bin 168 kişiye işsizlik maaşı ödemesi yapılmıştır.2019 yılında 131,5 milyar TL olan İşsizlik Sigortası Fonundaki para, pandemi kapsamında yapılan ödemelerle birlikte fonun varlığı 2020 yılında 103.2 milyar TL’ye düşmüştür.

Özellikle son dönemde, 2017'de yüzde 10,9; 2018'de yüzde 10,9; 2020'de yüzde 13,2 işsizlik oranıyla maalesef bir işsizler ordusuna sahibiz. Yine 2017'de genç nüfusun yüzde 20,8’i işsiz  iken bugün yüzde 25,4’ü maalesef işsizdir. Bizim bu konuda bir önerimiz var. İşsizlik Fonu'nda biriken paradan genç işsiz kardeşlerimize 500 TL fon ayrılsın. Bu onlara da harçlık olur.”

Bedri Yaşar yurt dışında çalışan işçilerin Türkiye’de hastane imkanlarından yararlanabilirken; yurt dışında çalıştıkları sürenin burada çalışılan gün olarak sayılmamasının da sorun olduğunu söyledi. Buna ilişkin bir çözüm talep etti.

ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDEKİ VERGİ KALDIRILSIN

Türkiye’nin en önemli gündemini oluşturan ve yaklaşık olarak çalışan toplumun %60’lık kesimini ilgilendiren asgari ücretle ilgili de açıklama yapan Bedri Yaşar; asgari ücretin iyileştirilmesi için “Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıralım. “önerisinde bulundu.

Aynı şekilde emekli yurttaşlarımızın maaşlarının da döviz karşısında eridiğini söyleyen Yaşar; Artan döviz kuru karşısında emeklimizin cebindeki paranın 29 dolar değer kaybettiğini ifade etti.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ TUTULSUN

Hükümet tarafından vaat edilen 3600 ek gösterge sözünün de en kısa sürede tutulmasını isteyen Bedri Yaşar; konuşmasında emeklilikte yaşa takılanlara değindi.

Bedri Yaşar; “Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sorunu ülkemizde sadece kendi sorunları olmanın ötesine geçmiştir. Bu Türkiye’nin yarayan kanasıdır, bu konuya “çift dikiş” olarak bakmamak gerekmektedir. “dedi.

Kayıt dışı istihdamın da arttığını söyleyen İYİ Parti’li Yaşar; konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Ülkemizde, özellikle Suriyeli mülteci sorunu ile birlikte kayıt dışı istihdam artmıştır. Pek çok işletme mültecileri ucuz ücretlerle ara eleman olarak çalıştırmaya başlamıştır. Bu konuda mutlaka bir düzenlemeye gidilmesi gerekmektedir. “dedi.

KIDEM TAZMİNATI DEVLET GARANTİSİ ALTINA ALINSIN

Bedri Yaşar; son olarak Kıdem Tazminatı konusu hakkında “Son dönemde ekonomide meydana gelen zikzaklardan dolayı özel sektörde şirketlerin büyük kısmı batıyor. Şirketler batınca doğal olarak kıdem tazminatlarını ödeme güçlüğü içerisine düşüyorlar. Çalışanların kıdem tazminat hakkını güvence altına alabilmek adına, şirketlerin başına bir iş gelse bile, kıdem tazminatlarının devlet garantisi altına alınması da  çok ciddi bir hizmet olacaktır .”dedi.

Ülkemizdeki yoksulluk durumuna da değinen Bedri Yaşar; 13 tür yoksulluk çeşidi olduğunu belirterek “Türkiye'de yoksulluk aşırı yoksulluk sınırını da aştı. Bugün açlık sınırında yaşayan milyonlar var. Ümit ediyorum ki bu dönemde bu işe bir çare bulunur " sözleriyle konuşmasını bitirdi.

Son Güncelleme: 06.11.2021 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.