banner388

Bayılıp raylara yığılan kadını fark eden vatman konuştu: Bizde dikkat altın kuraldır

Samsun'da tramvay durağında vatandaş bayılarak raya düştü. O sırada durağa yaklaşan tramvay kadına çarpmamak için son anda durabildi. Olay anını anlatan 33 yaşındaki Vatman Merve Yıldız, "Bizde dikkat altın kuraldır" dedi.

Bayılıp raylara yığılan kadını fark eden vatman konuştu: Bizde dikkat altın kuraldır

Samsun'da tramvay durağında vatandaş bayılarak raya düştü. O sırada durağa yaklaşan tramvay kadına çarpmamak için son anda durabildi. Olay anını anlatan 33 yaşındaki Vatman Merve Yıldız, "Bizde dikkat altın kuraldır" dedi.

30 Ocak 2021 Cumartesi 18:48
Bayılıp raylara yığılan kadını fark eden vatman konuştu: Bizde dikkat altın kuraldır

Samsun’da raylarda baygın yatan vatandaşı dikkati sayesinde ezilmekten son anda kurtaran 33 yaşındaki Vatman Merve Yıldız Öker, "Ben ve arkadaşlarım dikkatimiz sayesinde 10'larca kazayı önlüyoruz. Bu olay da dikkat gerektiren bir durumdu. Gördüğüm andaki amacım hemen koşarak yardım etmekti ve öyle yaptım" dedi.

Atakum ilçesinde bulunan Türk-iş İstasyonu’nda meydana gelen olayda, bir yolcu tramvay beklerken fenalaşarak rayların üzerine düştü. O sırada, seferini tamamlayarak tramvayı depoya götüren Vatman Merve Yıldız Öker, raylarda bir şey olduğunu fark etti. İstasyona yaklaştığında raylarda yatanın bir kadın olduğunu gören Öker, hemen tramvayı durdurarak kadının yardımına koştu. Vatman, kadının yanına giderek 112'ye haber verdi. Akabinde bayılan kişiyi bir yayanın yardımıyla raylardan taşıyarak güvenli bir yere götüren kadın vatman, hem hemcinsi hem de adaşı olan kadının hayatını kurtardı. Ambulans gelene kadar bayılan kişinin yanında bekleyen vatman, dikkatiyle takdir topladı. Bu anlar ise raylı sistemin güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi.

DİKKATİMİZ KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Olay anını anlatan Merve Yıldız Öker, "21.30 sıralarında seferini tamamladığım 5512 numaralı trenle depoya doğru harekete geçtim. Türk-iş İstasyonu'na yaklaştığımda raylar üzerinde bir şey olduğunu fark ettim. Kontrollü olarak yavaşlayarak ilerledim. Yaklaştığımda bir bayanın raylar üzerinde bayılmış olarak yattığını gördüm. Kabinde bulunan telsizle kontrol merkezine bekleme yaptığımın bilgisini verdim. Sonrasında telefonla kontrol merkezine ulaştım. Kamera ile istasyonu görüntülemelerini, bayılan bir vatandaş olduğunu, müdahale için yanına gideceğini bildirdim. Yanına geldiğimde bilinci çok yerinde değildi. Kriz geçiyor gibiydi. Öncelikle 112'yi aradım ve ambulans talep ettim. Platforma kaldırmaya çalıştım ve tek başıma yapmadım. Yaya geçinden geçen bir vatandaştan yardım istedim ve birlikte platforma yatırdık. Platforma aldığımızda rahat nefes almaya başladı ve kendine geldi. Makinistlik görevinde bizim için en önemli şey 'dikkat'tir. Ben ve arkadaşlarımla beraber dikkatimiz sayesinde 10'larca kazayı önlüyoruz. Bu olay da dikkat gerektiren bir durumdu. Dikkat bizim için altın kural değerindedir. Dikkatsiz olunması durumda daha kötü sonuçlarla sonlanabilirdi. Gördüğüm andaki amacım hemen koşarak yardım etmekti ve öyle yaptım. Sağlık ekipleri gelene kadar bayanın yanında kaldım" diye konuştu.

Hastaneye kaldırılan Merve Huntürk'ün ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan ay 2021-01-30 23:54:20

Peki güvenlik görevlisi nerede imiş olay anında

Misafir Avatar
Serkan 2021-01-31 12:51:00 @Hasan ay

21'den sonra sokağa çıkma yasağı olduğu için ve tramvaylar ticari seferlerini tamamladığını için güvenlik görevlisinin de doğal olarak mesaisi bitiyor, zaten vatman arkadaşımız da tramvayı depoya götürürken fark ediyor.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Serkan 2021-01-31 14:20:25

Torpilli güvenlikler nerede o zaman ?

Avatar
Mahir 2021-02-03 15:36:12

Güvenlik nerde?
Ya kıza verilen ödül kitapmi? Deseydiniz aramızda toplar bı çeyrek alırdık. Ayıp yaa

Avatar
ahmet 2021-01-31 11:24:32

süper sanki daha mesai başlamamış gibi kimseler yok istasyonda teşekkürler dikkat her zaman şart

Avatar
kursat 2021-02-03 11:20:43

Peygamber efendimiz S.A.V demiştir ki;
işi ehline teslim ediniz..

Avatar
Poyraz 2021-02-05 13:58:07

Gecesini gündüzüne katıp
Soğuklarda ayazda
Yazın kavurucu sıcaklarda
Pandemide virüsle mücadele ederek
Hayatlarını tehlikeye atan
Özveri ile çalışan
Güvenlik makinist şoför
Arkadaşlarımın hepsinden
ALLAH RAZI OLSUN
AYAĞINA TAŞ DEĞDİRMESİN
YÜREĞİNE DERT VERMESİN.
sabahın 4 ünde 5 inde Sıcacık yatağından kalkıp
İşe giden mesai arkadaşlarım
SAMULAŞIN GÖZBEBEKLERİDİR.
Onlar çok kıymetlidir
SİZİN GÖRMEDİGİNİZ DUYMADIĞINIZ
NİCE HAYATLAR KURTARMAKTADIR.

Avatar
Kartal 2021-02-02 22:46:09

Serkan torpilli güvenlikler nerde diyorsun ya kesin adamın yoktu çok yirtindin güvenliğe girmek için giremedin ya ondan ortalık karistiriyorsun klavyeden beri