banner388

Başkan Yılmaz Konya'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adige Dil Derneği Kültür Merkezinin açılış törenine katıldı.

Başkan Yılmaz Konya'da

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Adige Dil Derneği Kültür Merkezinin açılış törenine katıldı.

22 Ekim 2017 Pazar 15:37
Başkan Yılmaz Konya'da

Samsun Haber - Samsun Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Konya'da düzenlenen Adige Dil Derneği Kültür Merkezinin açılış törenine katıldı. Başkan Yılmaz törende, Çerkez halkı hakkında konuştu.


Başkan Yılmaz, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda katılımcının yer aldığı törende yaptığı konuşmada, "AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından buyana ülkemizde yaşayan, her konuşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği Çerkes’i, Kürdü, Arnavut’u, Laz’ı hiçbir azınlığa hiçbir ayrım yapmaksızın onların sahip olduğu kültürel değerlerini ve miraslarını yaşatmak ve onları geliştirmek adına yapmamız gereken hiçbir şeyi hiçbir ayrılık, hiçbir ötekileştirmeyi asla yapmaksızın bunun gereğini yapacağız diyen söyleyişiyle birlikte hakikaten ülkemizde yaşayan Osmanlı İmparatorluğu’nun küçülmesiyle, genç Cumhuriyetin kurulmasıyla Anadolu topraklarında toplanmış olan Osmanlı tebaası tıpkı Çerkezler gibi diğer azınlıklarda hakikaten tarihin uzunca bir sürecinde ve periyodunda görmediği, kültürel özelliklerini geliştirme konusunda fırsatlar yakaladılar. İşte Çerkezler de Çerkez halkı da bu hakkı kullanıyor, bu hakkı kullanma yönünde çaba içerisinde. Bir insanın dilini unutmamak, kültürel değerlerini unutmamak, onun kimliğini ve kişiliğini oluşturan o değerleri yaşatma yönündeki mücadelesi kadar haklı ve insani bir mücadele olabilir mi? O bakımdan ben bu mücadeleye katkı veren siz değerli misafirlerimizi, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelerek burada Ali İhsan Bey’in bu heyecanını paylaşan siz değerli misafirlerimizin önünde hakikaten saygıyla eğiliyorum" açıklamalarında bulundu. 


Çerkez halkının onurlu ve gururlu bir millet olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Bu onur ve gururla birlikte Kurtuluş savaşımızın en güzel mücadelelerini, Kurtuluş savaşının başlangıcındaki vermiş oldukları milis mücadelelerini, genç cumhuriyetimizin kuruluşunda verilen büyük mücadele ve emeklerini, Çerkez halkı buraya göç ettikten sonra ki hırs ve mücadelelerini burada vermiştir ve hala ülkemizin ihya olmasında elinden gelen gayreti ve çabayı gösteren bir halk Çerkez Milleti. Ama daha çalışkan olmamız lazım, daha üretken olmamız lazım. Biraz girişimcilik ruhumuz az. İş kurma, iş büyütme, sanayi yatırımı yapma, zanaatta, teknolojide, mühendislikte, bilimde, serbest girişimcilikte iş kurma konusundaki biraz yavaşlığımızı, daha memuriyeti, daha askerliği, daha Atalarımızdan bize kalmış genetik özelliklerimizin üzerine, içimizde bulunduğumuz yüzyılın taşımamız gereken girişimcilik ruhunu da ilave ederek o gayretkeşlik, o çalışkanlık ruhumuzu geliştirerek bu topraklarda daha fazla faydalı olmamız ve daha fazla hizmet etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Ali İhsan Beyi ve ailesini bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.