banner388

Başkan Yılmaz Eleştiriler Sonrası Açıklama Yaptı

Samsun'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği kentte, Büyükşehir ekiplerinin yeteri kadar çalışmadığı iddia edilmişti. Konuya Başkan Yılmaz'dan yanıt geldi.

Başkan Yılmaz Eleştiriler Sonrası Açıklama Yaptı

Samsun'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği kentte, Büyükşehir ekiplerinin yeteri kadar çalışmadığı iddia edilmişti. Konuya Başkan Yılmaz'dan yanıt geldi.

31 Ocak 2017 Salı 16:44
Başkan Yılmaz Eleştiriler Sonrası Açıklama Yaptı
Samsun Haber- Samsun'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle hayatın durma noktasına geldiği kentte, Büyükşehir ekiplerinin yeteri kadar çalışmadığı iddia edilmişti. Konuya Başkan Yılmaz'dan yanıt geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Karla mücadele edilmiyor” eleştirilerine cevap vererek, “Acil her durumda ekiplerimizi seferber ediyoruz. Kaynaklarımızı har vurup harman savuramayız" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, muhtarların şikâyet, talep ve önerilerini anlattığı muhtarlar buluşmasına Bafra ilçesi ile devam etti. Muhtarların taleplerini ve şikayetlerini dinleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bir muhtarın Bafra’daki ulaşım sorunu ile ilgili sorusuna yanıt verdi ve ilçede toplu taşıma sitemini hayata geçireceklerini söyledi.

Bafra’ya otobüs seferi

Başkan Yılmaz, “İlçemizde gerekirse otobüs işletmesi kuralım. Hat işi, dolmuş işi kentsel kültüre zarar veriyor. Toplu taşımayı teşvik edelim. Bafra neredeyse birçok ilden büyük bir ilçe. Bafra’da eğer ulaşım ile ilgili sorun varsa ki görüldüğü gibi var. Biz buralarda dolmuş hattı açmak şeklinde bir çözüm aramıyoruz. Çünkü bu doğru bir çözüm olmuyor. Samsun’da yapılmış olan dolmuş hatlarının hepsi zaten şu anda bir problem. Dolmuş hattı diye bir şeyi sildik kafamızdan. Onun için Bafra’da önümüzdeki dönemlerde ulaşım sorunu için otobüs hattı işletmeciliği düşünüyoruz. Bafra’mızda toplu taşımayı teşvik edelim. Bu şekilde ulaşım sorununu kökten bir çözüme kavuşturmayı planlıyoruz" diye konuştu.

“Önceliğimiz acil durumlar”

“Karla mücadele edilmiyor” eleştirilerine sert çıkan Başkan Yılmaz, "Samsun’da 1000 tane köy var. 1000 tane köyünde de şehir merkezi ile birlikte acil olan her tarafa ekiplerimiz anında koşuyor, ulaşıyor. Özellikle hasta ve cenaze durumlarında çok hassasız. ‘Çalışma yok, belediye hiç bir mücadele vermiyor’ diyerek serzenişlerde bulunanlar bilsin ki biz bu yolların hepsini sabaha kadar açarız ama önceliğimiz acil durumlar. Hasta olur, cenaze olur ekiplerimiz seferber olur. Ama bazen bakıyoruz adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş. Sırf bu yüzden bize yolu açtırıyor. Kaynaklarımızı har vurup harman savuramayız" ifadelerini kullandı.

“50 milyon TL’lik sedde projesi başlıyor”

“Biz halka hizmetkârız” diyen Başkan Yılmaz, “Biz yapacağımız işlerin sözünü veririz. Yapamayacağımız işler ile ilgili de talepleri alırız ve yapmak için elimizi taşın altına koyar imkânlarımızı zorlarız. Bizi cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız şöyle talimatlandırdı; Siz bu milletin hizmetkârı olduğunuzu yüreğinize yerleştirin. Bu duyguyu yüreğinizde hissettiğiniz takdirde her şeyi başarırsınız aksi takdirde başaramazsınız diyor. Biz sizin, halkımızın hizmetkârınızız ve sizlerin hizmetindeyiz. Bu sistemin bir parçası da sizsiniz. Sizler de seçildiğiniz mahallelerin hizmetkârısınız. Önümüzdeki yaz sezonu Bafra ilçemizde çok büyük hamlelerin ve çalışmaların yapıldığı yıl olacak" şeklinde konuştu.
Bafra’da iki sene içerisinde 140 km beton ve beton asfalt yol yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, Bafra için büyük önem taşıyan 50 milyon TL’lik sedde projesine de bu sene başlanacağını sözlerine ekledi.

Vali Şahin: “Yabancı birini görünce araştırın ve güvenlik güçlerine bildirin”

Vali İbrahim Şahin ise, “Samsun genelinde bin kilometre beton ve sıcak karışımı asfalt yapıldı. Bir yıl içerisinde çok büyük mesafe alındı. Yetiyor mu? Tabii ki yetmiyor. Bir taraftan yapılırken diğer taraftan bozuluyor. Bir taraftan referandum var. Bizim size şöyle oy kullanın dememiz olmaz. Bu sürecin sağlıklı, huzur ve güven içerisinde bitmesini ile ilgili siz değerli muhtarlarımızın çok önemi var. Baframızda ve Samsununumuzda terör örgütü yok ama mahallelerinizde kim geliyor, kim çıkıyor yabancı birini görünce araştırın ve güvenlik güçlerine bildirin ki güven içerisinde olalım. Sorunlar bitmez. Yolu bitireceğiz, suyu getireceğiz, kanalizasyon olacak. Kanalizasyonu getireceğiz, arıtmayı getireceğiz, başka bir sorununuz olacak ama önemli olan Baframızı, Samsunumuzu ülke ekonomisine ne kazandırırız mücadelesini verelim. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına iddiayla yola çıktık ve o iddiayı, önümüze koyduğumuz hedefi gerçekleştirmek durumundayız” dedi.
Bafra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya ayrıca Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı ve Mustafa Yurt, daire başkanları meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-02-01 10:09:30

Yol bahanesiyle köprü bahanesiyle maden ararken dert yanmazsınız iş vatandaşa hizmete geldimi kaynaklar kısıtlı dersiniz herkes gerçek yüzünüzü gördü

Avatar
Bir vatandaş 2017-01-31 22:03:10

BaşkanımKaynaklar kısıtlı kabulPeki yeğeninizin makinası çalışsın diye bordürleri söktürüp yenilerini yaptırmak için kaynağı nerden buluyorsunuz merak ettim doğrusuBiraz elinizi vicdanınıza koyup düşünün derimBu dünyanın birde altı var

Avatar
erdal kucuk 2017-02-01 00:08:29

Hat işiyle uğraşacagina yolları ac o koltuk hİzmet koltuğu ağlama koltuğu degil.

Avatar
ado 2017-02-01 13:35:52

yabancı görünce güvenlik güçlerine bildirmemizi istiyor sayın vali. yerli kalmadı ki çık çiftliğe herkes yabancı:)

Avatar
ömer faruk 2017-02-01 13:46:01

sayın başkan sekreterin mustafayurt çıkar vatandaş suçlu der sen çıkarsınn kaynaklar kısıtlı dersin şu şehrin yakasını bırakın, sen ve ekibin yeter gidin artık

Avatar
Fatih. atakum 2017-02-01 17:30:54

2 gün kar yağdı. Durum. İşe gidemedim veya gecikmeli ve çileli bir şekilde gittim.Oglumun araştırma hastanesinde 15 gün önce alınan randevusu na götüremedim. Yollar kapalı çalışma yok.birakin ara yolları Sinop Samsun karayolu bile çalışma yok.sonucta Samsun'un bütün Büyükşehir ve diğer belediyeler sınıfta kaldı.

Avatar
Ali 2017-01-31 16:55:55

Baris bulvari 30 agustos caddesi bu yollardan insanlar kalkanca ve atakuma gidiyor calisma yok mahdur durumdayiz ekipler surekli yollari acsalar tuzlama yapsalar isimize hastaneye rahat gitsek insanlik oldumu yetkililer duyun yollar acilsin yeter artik

Avatar
Misaifr 2017-01-31 19:08:25

Kaynaklarını bu zor durumlarda har vurup harman savuracaksın bundan daha zoru ne ben gördüm nede Başkan görmüştür bırakın boş lafları icraat hizmet vermek zorundasınız