banner388

Başkan Yılmaz Diyarbakır'da 'Başkanlık Sistemi'ni Anlattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Diyabakır’a giderek ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ hakkında halkı bilgilendirdi.

Başkan Yılmaz Diyarbakır'da 'Başkanlık Sistemi'ni Anlattı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Diyabakır’a giderek ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ hakkında halkı bilgilendirdi.

05 Mart 2017 Pazar 19:14
Başkan Yılmaz Diyarbakır'da 'Başkanlık Sistemi'ni Anlattı

Samsun Haber- Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Diyabakır’a giderek ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ hakkında halkı bilgilendirdi.

Diyarbakır Halkından Başkan Yılmaz’a Yoğun İlgi!

Düzenlenen sunum öncesinde Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile kahvaltıda bir araya gelen ve ardından Vali Aksoy eşliğinde Diyarbakır’da incelemelerde bulunan Başkan Yılmaz'a Diyarbakırlı vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Gezi ve incelemeler sonrası sunumun yapılacağı AK Parti İl Başkanlığına geçildi.

Diyarbakır İl Başkanlığı binasında gerçekleşen AK Parti Siyaset Akademisinde partililere ve vatandaşlara seslenen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yürütmedeki iki başlılık sona erdirilmekte gelecekte muhtemel devlet krizi ortadan kaldırılmaktadır" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, Türkiye’nin 150 yıldan uzun bir zamandan beri bir sistem arayışında olduğunu 1876 yılında bu konuda ilk adımın atıldığını, bundan sonraki süreçte de birçok defalar hükümet modelleri arayışında bulunulduğunu belirterek,16 Nisan’da yapılacak olan referandum ile devlet rejimi değişikliğinin değil, hükümet modeli değişikliğinin yapılacağını, devletin şeklinin Cumhuriyet olarak devam edeceğini söyledi.
Sözlerine devam eden Yılmaz, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, tüm kurumların, belediyelerimizin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir işleyiş hakim olacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, terörle mücadelemize güç katacak. Kurumsal yenilenme sayesinde güvenlik politikalarımız daha da etkin şekilde işletilecek. Bölgesel ve küresel barış ile istikrara katkımız daha da artacak. Uluslararası sorunların çözümünde söz ve hak sahibi olma konusunda elimiz daha da güçlenecek. Öncü ülke olma hedefimiz, yeni yönetim sistemimizle birlikte daha kısa sürede gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

‘Seçilme yaşı 18’e indirilmeli’

Çok tartışılan seçilme yaşının 18'e indirilmesi ile ilgili olarak da görüşlerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon 18 ila 25 yaş arası gencimiz var. Yani nüfusumuzun yüzde 11’i bu kadar insan oy veriyor ama aday olamıyor. Bunun hiç bir anlamı yok. Dünyaya baktığımızda 50 ülkede 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkı tanınmış dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’de bile 18 yaşındakilere seçilme hakkını vermişler. Biz çok kalabalığız bunlar seçilmese de olur dememişler" ifadelerini kullandı.
Sunum sonrası Başkan Yılmaz partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 05.03.2017 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yörükler mağdurları 2017-03-06 01:40:33

Enteresan bizi yıktılar.Bütün kaçak yapılar bitti.Bizimle kaçağın kefareti öd
dendi.bütün yapılar artık imar izinli .Ey samsun ahalisi artık ruhsat sorunu kalmadı gözler aydın.Biz yıkıldık ya sorun bitti.İnim inim inlettiler bizi.Rahatladılar.