banner388

Başkan Tok'tan Erbakan ve Erdoğan'la ilgili çok özel açıklamalar

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, siyasete başladığı dönemlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmasına kadar birçok özel anısını paylaştı.

Başkan Tok'tan Erbakan ve Erdoğan'la ilgili çok özel açıklamalar

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, siyasete başladığı dönemlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmasına kadar birçok özel anısını paylaştı.

08 Mayıs 2017 Pazartesi 14:38
Başkan Tok'tan Erbakan ve Erdoğan'la ilgili çok özel açıklamalar

Samsun Haber - İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, siyaset geçmişinde Necmettin Erbakan’ın da izleri olduğunu belirterek, "1994 yılından bu yana Rahmetli Necmettin Erbakan Hocamızla tanışırız. Hocamız 1994 yılında Samsun’a geldiğinde evimizde misafir oldu. Otelde falan kalmayarak evimize misafir olması bizi şereflendirmiştir.Ben o dönem Samsun Milli Gençlik Vakfı Şube Başkanıydım, o  dönem İstanbul Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da Yaşar Doğu Spor Salonu'nda bir programa davet etmiştik.İlkadım’a aday olduğumda karşılaştığımızda da ’Haydi Erdoğan göreyim’ seni diyerek bana büyük bir moral vermişti. Yani ustalarımız önemli isimlerdi. Onlarla siyaset yaptık. Hep onu örnek aldım. İlkadımlı ‘Ülkede Erdoğan, İlkadım’da Erdoğan’ sloganı atıyor ya, o sloganı çok seviyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul Belediye Başkanı olduğu 1994 yılından beri tanıdığını belirten Başkan Tok, "Ben de Milli Gençlik Vakfı Samsun Şubesi Başkanıydım. Cumhurbaşkanımız İstanbul Belediye Başkanı seçilince Amasya’nın Suluova ilçesinde bir programa katılacağını öğrenmiştik. Danışmanlarından biri arkadaşımızdı. Tanıdığımız o danışmanı arayarak, programımıza katılıp katılamayacağını sordum. O sırada bir program için Trabzon’a gidiyorlarmış. Danışman arkadaşımız telefonu Cumhurbaşkanımıza verince ‘Efendim Ben Milli Gençlik Vakfı Şube Başkanıyım. Samsun’da bir program hazırladım. Salon hazır, duyuruları da yaptık konuşmacımız olursanız bize büyük gurur ve güç verirsiniz’ dedim. Ben öyle söyleyince ‘Geliyorum’ dedi. Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki o program çok güzel ve coşkulu geçti. İnsanlar salona sığmadı, dışarısı bile dolmuştu. Daha sonra başka bir programımıza daha geldi. İlkadım’a aday olduğumda karşılaştığımızda da ’Haydi Erdoğan göreyim’ seni diyerek bana büyük bir moral vermişti.İlkadım’ı da O’nun İstanbul’u yönettiği gibi yönetmeye gayret ediyoruz. O’nun gibi olmak mümkün değil ama halkımızın ‘Ülkede Erdoğan, İlkadım’da Erdoğan’ şeklinde attığı sloganlarından büyük gurur duyuyorum." diye konuştu.  


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti’ye dönüşü ile ilgili olarak da konuşan Başkan Tok,şunları söyledi: 
"Cumhurbaşkanımızın, partimizin kurucusu ve doğal lideri olarak partiye dönmesi olması gereken bir şeydi. Bu hepimizi heyecanlandırdı. 21 Mayıs’taki kongrede doğal olarak partimizin Genel Başkanı olacaktır. Cumhurbaşkanımızın partiye yeniden dönüşüyle partimizde köklü değişiklikler olacak demektir. Yani AK Parti’yi yeni bir dönem bekliyor diyebiliriz. Köklü değişiklik demek ekiplerin de değişeceği anlamına gelir. Değişim görünüyor yani. Bu AK Parti’de olağandır. Yorulanlar değişecektir, daha aktif bir yapı oluşacaktır. Cumhurbaşkanımız, gerekirse direk bizi bile arar. Böyle çalışmaya alışığız biz. Daha hızlı karar alabilen bir parti, bir Türkiye var arttık. Ülkenin önündeki engeller Anayasa değişikliği ile kalktı. Partimiz de, ülkemiz de, bütün kararları elbette Cumhurbaşkanımız verecektir ama öncesinde müthiş bir istişare vardır. Kesinlikle İstişareye açık bir liderdir. Cumhurbaşkanımız herkesi tek tek dinler, herkesin görüşünü alır ama sonunda bir karara varır. Olayları asla ortada bırakmaz. Karar verildikten sonra da, Cumhurbaşkanımıza inanan ekip O'nun peşinden gider. Cumhurbaşkanımızın zaman zaman otoriter olduğu söylense de aslında istişareye açık bir liderdir. Cumhurbaşkanımızın bir başka önemli özelliği de bilgileri iyi okumasıdır. "


Kaynak: Hedefhalk Gazetesi

Son Güncelleme: 08.05.2017 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.