banner388

Başkan Şahin: Samsun millet bahçeleri şehri olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce bahsettiği ve her ilde yapılması planlanan millet bahçeleri projesi kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, Samsun’un ilçeleriyle beraber "Millet Bahçeleri Şehri" olacağını belirtti.

Başkan Şahin: Samsun millet bahçeleri şehri olacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerden önce bahsettiği ve her ilde yapılması planlanan millet bahçeleri projesi kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Şahin, Samsun’un ilçeleriyle beraber "Millet Bahçeleri Şehri" olacağını belirtti.

26 Ağustos 2018 Pazar 18:51
Başkan Şahin: Samsun millet bahçeleri şehri olacak
Samsun Haber-Başkan Şahin, "Büyük Şehir 2023 vizyonu" kapsamında Samsun'un millet bahçesi şehri olacağını ifade eden Başkan Şahin, "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ağaçlandırma, orman alanları oluşturma, yeşil alanlar ve çevreye duyarlılık konularında çok büyük hassasiyet göstermiştir. 1992-2002 yılları arasında 743 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmışken, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2003-2016 yılları arasında takriben 4,5 milyon hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmıştır. Yani, önceki 10 yıllık dönemin 6 katı kadar ağaçlandırma çalışması gerçekleştirilmiş ve 1,5 milyon hektar yeni orman alanı ülkemize kazandırılmıştır. Ülkemiz ihtiyacımız olan fidanları Bakanlığımız artık kendi fidanlıklarımızda üretmektedir. 1992-2002 yılları arasında yılda ortalama 75 milyon fidan üretilirken, 2016 yılında 338 milyon fidan üretilmiştir. Hükümetimiz 2003 yılından 2016 yılı sonuna kadar 3 milyar 750 milyon fidanı toprakla buluşturmuştur. 2019 yılı sonuna kadar bu sayı 4 milyar 500 milyona çıkacaktır" diye konuştu.

SAMSUN MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİ OLACAKTIR
 

Konuşmasını sürdüren Başkan Şahin, "Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemiz için ortaya koyduğu ve kazandırdığı çok önemli ve değerli bir projedir. Samsunumuz ilçelerimiz ile beraber Millet Bahçesi Şehri olacaktır. Samsun bu anlamda Türkiye’de örnek gösterilecektir. Samsunumuz ve ilçelerimiz toprak yapısı, coğrafi konumu ve alanları ile Millet Bahçesi projesinin en güzel uygulanacağı bir şehrimizdir. İlçelerimizde millet bahçelerinin kurulması için araştırma ve inceleme yapılması konusunda gerekli çalışmaların derhal başlatılması talimatını verdim. Samsunumuz daha yeşil olacaktır. Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan, milletvekillerimiz ve İl Başkanımızın da bulunduğu toplantıda Samsunumuzu ziyaret eden ve bir dizi incelemede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Samsun merkezimizde Millet Bahçesi'nin en kısa sürede başlatılacağı müjdesini vermişti. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçesi projesinin çevre, yeşil alanlar, sosyal hayata katkı, insanlarımızın huzurlu bir şekilde ferah bir ortamda dinlenebilmeleri ve çeşitli etkinliklerin yapılması gibi çok yönlü işlevleri bulunmaktadır. Millet Bahçeleri aynı zamanda gelecek nesillere bırakılacak en güzel alanlar ve miraslar olacaktır. Cumhurbaşkanımız Milletin Adamı, AK Parti Milletin Partisi, biz de ilçelerimizde belli büyüklüklerde millet bahçeleri kurarak Samsunumuzu bu alanda örnek bir şehir yapacağız" şeklinde konuştu.
 
 
Son Güncelleme: 27.08.2018 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevdet 2018-08-26 20:50:56

o iş oldu bahçe bostan başkan sende bir sanayiciyi getirde fabrika kurdur

Avatar
Ahmed Arif 2018-08-26 21:04:23

Artık millet bahçesinde otlar, canımız sıkılınca ağaçları kemirir açlığımızı gideririz.

Avatar
samsunlu 2018-08-27 09:01:48

kardeşim 2 senedir işsizim bahçe nedir ya iş alanları neden yapılmıyor

Avatar
Aa 2018-08-27 01:55:18

Sevgi gölünü temizlesin başda en son gittiğimde leş gibiydi sahil desen acayip kokuyordu

Avatar
Orhan ölmez 2018-08-27 07:45:49

Millet bahçesi,devlet bahçeli vs...bi bırakmadınız bahçeleri vesselam fabrika yapın fabrika batıyoruz...bu millet aç kalırsa o bahçelerin fayanslarini kafanızda kıracak...

Avatar
bu ne ya 2018-08-27 13:04:16

anladık tamam da millet bahçesinde ne olacak iki laftan biri millet bahçesi ama içinde ne olacak ne zaman nerde yapılacak bu alanlarda sosyal faaliyet alanları olacak mı bunları düşünüp bulmak gerekiyor galiba...

Avatar
erhan... 2018-08-28 01:15:49

Samsun'umuzun ihtiyacı bahçe değik İŞ sahaları fabrikalardır...

Avatar
Dogukan 2018-08-28 19:34:49

Mert ırmağını temizlemeden ne turist gelir ne bir şey.
Ben bile gitmek istiyorum nalet yerden.