banner388

“Başkan Genç Samsun için projelerini açıkladı”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Şehit Ömer Halisdemir Salonunda 15 yıllık tecrübe ve 5 yıllık emeğin sonucunda hazırlanan vizyoner projeleri açıkladı.

“Başkan Genç Samsun için projelerini açıkladı”

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Şehit Ömer Halisdemir Salonunda 15 yıllık tecrübe ve 5 yıllık emeğin sonucunda hazırlanan vizyoner projeleri açıkladı.

10 Kasım 2018 Cumartesi 17:49
“Başkan Genç Samsun için projelerini açıkladı”

Samsun Haber –Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 yıllık tecrübe ve 5 yıllık emeğin sonucunda hazırlanan vizyoner projeleri açıkladı. Başkan Osman Genç, şehrin geleceği için 5 yıllık çalışma sonucunda hazırlanan "Yakın Gelecekte Samsun" kitabında yer alan vizyoner projeleri Samsunlularla paylaştı. Başkan Genç’in 5 yıllık yaptığı projelerini anlattığı açıklamaya Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın ile birlikte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“Milletimize hizmet etmek için uğraşıyorum”

Tecrübelerini Samsunlularla paylaşmak istediğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. Yılı ve onu saygıyla anıyoruz. Bugün Hakkari’de olmak üzere bu vatanı için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bugün yakın gelecekte Samsun projelerimizi Samsunlularla paylaşmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Bugün Samsun’u geleceğe taşıma açısından neler yapabiliriz diye düşünüyorum. Bu topraklarda büyüdük, okuduk, geleceğimizi kazandık ve yine bu topraklarda 15 yıldan beri aziz milletimize hizmet etmek için uğraşıyorum ve bu tecrübelerimi Samsunlularla paylaşmak istiyorum. Artık üçüncü bin yılda insanın vizyon belediyeciliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“Öncü şehri Samsun'u yeniden ayağa kaldıracak projeler ürettik”

Samsun’u ayağa kaldıracak projeler yaptıklarını belirten Başkan Genç, “Şehir olarak 1 yıllık, 5 yıllık planlar değil, 50 yıllık, 100 yıllık planlar yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Biz de Samsun'u marka şehir yapacak, geçmişin öncü şehri Samsun'u yeniden ayağa kaldıracak projeler ürettik. Bize göre Samsun, Anadolu'nun bütün illerinin ticaret odalarının ofislerinin bulunacağı, tarihi dokusu korunmuş, tarihle bugünün yarına birlikte taşındığı, büyük yatırımcıların tercih ettiği, bütün ilçelerinin eşit oranda geliştiği, uluslararası marka bir şehir ve yeniden Anadolu'nun ticaret başkenti olmalıdır. Yaptığımız çalışmalar, asla rastgele, kendiliğinden, sadece günübirlik ihtiyaçları karşılamaya yönelik değildir" şeklinde konuştu.

“Samsun üreten bir şehir olacak”

Bir şehrin, ticarete ve üretime duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Ekonomik gelişimin anahtarı ulaşımdır. Samsun; Anadolu'nun Avrupa'ya ve Rusya'ya açılan kapısı. İşte bu avantajı verimli hale getirecek projelerimiz var. Öncelikle Samsun'a mutlaka bir Aktarma Limanı yapmalıyız. Bunun için de en uygun yer Tekkeköy ilçesidir. Ayrıca Samsun’un Tekkeköy’den Çarşamba’ya kadar olan alanda bir Serbest Ticaret Bölgesi olmalıdır. Yine lojistik köyü, açık, yani döküm yüke de cevap verebilecek niteliğe kavuşturmalıyız" şeklinde konuştu.

“20 milyon metrekarelik OSB”

Ulaşım anlamında Samsun'u dünyada söz sahibi yapacak projelerinin olduğunu da ifade eden Genç, "Samsun-Ankara hızlı yolcu treninin yanında hızlı yük treni de olmalıdır. Samsun-Irak Demiryolu, Samsun-Batum Hızlı Tren Hattı ve Samsun'u orta Asya’ya bağlayacak olan Demir İpek Yolu mutlaka bu şehirde olmalıdır. Demir İpek Yolunu, Bakü-Tiflis-Kars demiryoluna Kars üzerinden bağlayabiliriz. Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ni güneş enerjisi tarlası ile kendi enerjisini üreten, içerisinde her türlü eğitim, sosyal donatıları bulunan, en az 20 milyon metrekare olarak planladık. Bu sayede Samsun, yatırımcıların yer sıkıntısı yaşamadığı bir sanayi şehri olacak. Ayrıca her türlü donatı alanlarının olduğu küçük sanayi bölgeleri planladık" dedi.

Müberra TAŞÇI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu Ersin 2018-11-10 18:27:18

Her seçimde Samsun bbb için aday olup sonrasında Canik’e aday gösterilen Osman Genç. Bence bu seçimde ikisine birden aday gösterilmeyecektir

Avatar
A 2018-11-10 18:25:14

CANİK E NE ÜRETMİŞ ARKADAŞ BİR SORSANIZA

Avatar
Mistik 2018-11-10 20:10:15

Vatandasinda bı projesi elbet var merak etmeyiniz.

Avatar
Hasan 2018-11-10 20:13:10

Siz daha caniği ilerletemediniz büyükşehiri nasıl ilerleteceksiniz size canik çok bile!

Avatar
samsunlu 2018-11-10 18:53:52

yalandan kim ölmüş salla gitsin

Avatar
Doğukan 2018-11-10 19:47:06

Sayın genç bırakın bu siyaseti ne yaptınız caniğe?
Afilli belediye binası ve pahalı belediye makam araçlarından başka?

Avatar
Yusuf Ziya Akdemir 2018-11-10 17:57:52

SAMSUNSPOR anıtını yapamayanlar bu projeleri yapacak...

Avatar
Adnan 2018-11-10 19:53:50

Sizce fazla abartılı değilmi kendisini nerede konumlandiriyor anlamadım Binali Bey Başbakanlığı döneminde Osman Beyin vadettiği demiryolu projelerinin 2023 den önce proje olarak dahil baslayamacagimi belirtmişti Osman Bey devletin ayıramadığı kaynağı nereden bulacak merak ettim bu milleti hâlâ koyun mu sanıyor bol keseden atmanın kendisine oy getireceğini mi zannediyor Canik belediye başkanı olmasını Reise borçlu gücü yetiyorsa BAGIMSIZ aday oldun boyunun ölçüsünü alsin