banner388

Başkan Doğan: “Eğitim yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz”

Samsun’un Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, eğimde yaptıkları hizmetlere devam ettiklerini belirterek, “Eğitimde çıtayı yukarılara çıkartmakta kararlıyız” dedi.

Başkan Doğan: “Eğitim yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz”

Samsun’un Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, eğimde yaptıkları hizmetlere devam ettiklerini belirterek, “Eğitimde çıtayı yukarılara çıkartmakta kararlıyız” dedi.

21 Aralık 2023 Perşembe 17:24
Başkan Doğan: “Eğitim yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz”

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, eğitimin her alanda öncü şehir demek olduğunu ifade ederek, bu çerçevede yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

"GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ"

Eğitime desteğin geleceğe yatırım olduğunun altını çizen Başkan Halit Doğan, “Bugünümüzün mimarı, yarınımızın mihenk taşı gençlerimizin eğitimlerine destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek kırtasiye desteğinden gerekse sınava hazırlık kurslarıyla her zaman gençlerimizin, çocuklarımızın yanındayız. İnternete erişimin oldukça önemli olduğu günümüzde genç kardeşlerimize internet destek kartı veriyoruz. Üniversite sınavına girecek gençlerimiz için hazırlık kursları yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz iş birliği ile lise mezunu gençlerimize yönelik açmış olduğumuz TYT-AYT kursları ile gençlerimizin sınava hazırlık süreçlerinde yanlarında olmayı sürdürüyor, yardımcı kaynak desteğinde bulunuyoruz. Bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilerimize servis desteği sağlıyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli bilgiye ulaşma noktasındaki her alanda desteğimizi sürdürüyoruz. Üniversiteyi kazanan Çarşambalı gençlerimize de yol ücreti yardımı yapıyoruz. Türkiye’nin AVM içerisindeki en geniş halk kütüphanesi olan Çarşamba Halk Kütüphanemizi de geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. Küçük-büyük demeden her yaş grubumuza hitap ediyor. Kütüphanemiz ile çocuklarımız, gençlerimiz, araştırmacılarımız yeni ufuklara yelken açıyorlar. Ders çalışan gençlerimize kahve ve çorba ikramımızı da ihmal etmiyoruz. Biz her zaman gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"BİZ ÜNİVERSİTE ŞEHRİYİZ"

Birçok fakülte ve meslek yüksekokuluna ev sahipliği yaptıklarını kaydeden Başkan Doğan, “Biz aynı zamanda bir üniversite şehriyiz. Üniversite için şehrimize gelen öğrencilerimizin kendilerini geliştirebilmeleri için sanattan spora birçok faaliyet alanı oluşturuyoruz. Yarı olimpik standartlardaki yüzme havuzumuzu 2024 yılı başına kadar tamamlamış olacağız. Olimpik standartlarda ülkemizin ilk Durgunsu Yarış Parkuru olma özelliğine sahip kano merkezimizde de sona yaklaştık. Gençlerimiz ilçemizde her türlü spor branşında eğitim alıp kendilerini geliştirebiliyorlar. Futbol, basketbol, ragbi, beyzbol, boks, tekvando her alanda ilçemizde kurslarımız mevcut. ‘Geleceğin bilim insanları Çarşamba’da yetişiyor’ anlayışı ile çıktığımız yolda ilçemize Bilim Park Çarşamba’yı kazandırdık. Açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından TEKNOFEST Karadeniz’de gerçekleştirildi. Bilim Merkezi inşaatımız da sürüyor. 2024 yılında inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Her fırsatta biz bir eğitim kenti, öğrenci kentiyiz diyoruz; bunun için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İLÇEYE YENİ ANAOKULLARI KAZANDIRILIYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçeye yeni anaokulları kazandırdıklarını da vurgulayarak, “Kaliteli eğitimin, küçük yaşta, anaokulunda başladığının farkındayız ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşamba’mızda 2 tane anaokulumuz var. İlave 5 tane daha anaokulu yapıyoruz. 7 anaokuluyla ilçemizin okul öncesi öğretimde önemli bir ihtiyacını, inşallah karşılamış olacağız. Bunlardan bir tanesi de özel çocuklarımızın eğitim göreceği anaokulu. Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz içerisine de bir anaokulu ve endüstri meslek lisesi 2024 yatırım programına alındı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde mevcutla yetinmiyor, eğitimde çıtayı sürekli yukarıya taşıyoruz. Eğitim demek, her alanda öncü şehir demek. Bu doğrultuda hareket ediyor, okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar eğitimin her kademesinde şehrimize yeni yatırımlar kazandırıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
smn 2023-12-21 18:56:31

güzel içerik

Avatar
CEngiz SELAM 2023-12-22 10:32:03

Çarşamba dan ayrılalı 17 sene oldu ve şu anda yapılan hizmete yapılan yatırımlara bakınca geri dönmek için gün sayıyorum göç veren ilçe olmaktan kurtardın sayın başkan Allah razı olsun