banner388

Başkan Deveci: “Dayanışmamız Örnek Oldu”

Mahalle ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "İlçemizde komşuluk hukuku anlayışını yerleştirerek örnek bir dayanışma sergiledik” dedi.

Başkan Deveci: “Dayanışmamız Örnek Oldu”

Mahalle ziyaretleri kapsamında vatandaşlarla bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "İlçemizde komşuluk hukuku anlayışını yerleştirerek örnek bir dayanışma sergiledik” dedi.

25 Ağustos 2023 Cuma 20:10
Başkan Deveci: “Dayanışmamız Örnek Oldu”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Esenevler Mahallesi'nde Ender Sitesi sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Deveci, dört buçuk yılda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verirken, talepleri de tek tek dinledi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, belediye çalışmalarında her zaman dayanışma ruhu ile hareket ettiklerini belirterek, “Bana en büyük projen ne diye sorduklarında ‘Komşuluk hukukunu oluşturmak’ dedim. Gerçekten de en büyük proje bu. Birbirinizle konuşabiliyor, birbirinizin derdini dert edebiliyorsak ve birbirimizin çocuğunu soruyorsak, aslında birçok sorunun üstesinden gelebiliriz. Bu anlayışla pandemi döneminde yaklaşık 25 bin aileye gıda ve giyecek desteği verdik. Evde Destek Birimi ile yaklaşık 500 aileye hizmet aldı. Toplumumuzun her kesimi ile yoğun işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Atakum Belediyesinin sosyal belediyecilik alanında önemli bir örnek olduğunu belirten Başkan Deveci, “Atakum Belediyesi, artan zamlara rağmen hizmet verdiği aile sayısını sürekli artırıyor. Belediyemiz sadece 2023 yılının başından ağustos ayına kadar hizmet alan hane sayısı AtaMarket’de yüzde 30, PAYMER’de yüzde 40 ve evde destek hizmetlerinde yüzde 50’in üzerinde artırdı. Karadeniz’in ilk gıda bankası AtaMarket’ten bugüne dek Atakum Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ve Müdürlüğü’ne başvuru yapan 9 bin aile faydalandı. Ekiplerimiz sahada, Atakumlulara en iyi hizmeti sunabilmek için yoğun mesai harcıyor” ifadelerini kullandı.

Atakum’da tüm vatandaşlara yönelik yeni projeler hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını belirten Deveci şunları söyledi:

“Kadınlarımızın emeğini raflardan ekonomiye kazandırmak için Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni (ATAK) kurduk. Geleneksel festivallerle ve diğer etkinliklerle üretici kadınlarımızın emeğini ekonomik değere dönüştürerek aile bütçelerine destek veriyoruz. Atakum bir turizm, eğitim ve kültür kenti. Uluslararası festivallere ev sahipliği yapıyor. En son Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Festivali’ni vatandaşlarımızla buluşturduk. Gençlerimizin ufkunu geliştirecek eğitim, kurs ve sosyal faaliyetlerden yer aldığı Hasan Ali, Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’miz çok ilgi görüyor. Merkezimiz, hizmete girdiği günden itibaren özellikle gençlerimizin uğrak noktası olmaya devam ediyor.”

Son Güncelleme: 25.08.2023 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mtn 2023-08-25 21:55:04

güzel haber