banner388

Başkan Demirtaş'tan açıklama: Masraflarımı karşılayın büyükşehire aday olayım

Samsun’un İlkadım İlçe Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2024 yerel seçimlerinde önünde “İlkadım’da devam etmek, aday olmamak ve büyükşehir adaylığı” seçeneklerinin olduğunu, seçim masraflarının karşılanması halinde Büyükşehir adayı olabileceğini söyledi.

Başkan Demirtaş'tan açıklama: Masraflarımı karşılayın büyükşehire aday olayım

Samsun’un İlkadım İlçe Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 2024 yerel seçimlerinde önünde “İlkadım’da devam etmek, aday olmamak ve büyükşehir adaylığı” seçeneklerinin olduğunu, seçim masraflarının karşılanması halinde Büyükşehir adayı olabileceğini söyledi.

04 Temmuz 2023 Salı 13:26
Başkan Demirtaş'tan açıklama: Masraflarımı karşılayın büyükşehire aday olayım

Samsun’un merkez ilçesi İlkadım, 333 bin 518 kişilik nüfusu ile Türkiye’de 54 ilinden daha büyük nüfusa sahip ilçe olma özelliğini taşıyor. İlçede ikinci dönem başkanlık görevini yürüten Necattin Demirtaş, 2024 yerel seçimleriyle ilgili düşüncelerini İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıkladı.

"DEVAM, BIRAKMAK YA DA BÜYÜKŞEHİR"

2024 yerel seçimleri için bırakma, devam etme ve Samsun Büyükşehir Belediyesi adaylığı seçeneklerinin önünde olduğunu vurgulayan Başkan Demirtaş, şöyle devam etti:

“Yeni bir seçim atmosferine gireceğiz. Bir öngörüm henüz yok. 3 seçeneğe de yatkın bir adamım. Mevcut olarak burada devam edebilirim, vazgeçebilir aday da olmayabilirim. O günkü konjonktüre göre hareket edeceğim. İki başkanlık dönemimde de sadece aday olduğum parti değil, diğer partilerden insanlar da bize oy verdi. MHP’deyken CHP’lilerin bile oyunu aldık. Son seçimde de tüm partilerin oyunu aldım. Böyle olunca da AK Parti’li seçmen, ‘başkanım AK Parti’den aday olsun’ diye düşünüyor. Doğal olarak kendisi orada olduğu için bizi de orada görmek istiyor. Biz ülkücü kimlikli birisiyiz. Fikrimizde ve zikrimizde değişiklik olmadı. MHP’li olanlar da MHP’den aday olmamı arzu ediyor. Diğerleri de mevcut olduğu için ‘devam etsin’ şekliyle bakıyor. 2019’da aday olmayı düşünmüyordum. Konjonktür bizi aday yaptı. Şimdi de öyle çok hırslı bir adam değilim. ‘Oradan oraya atlayayım’ gibi bir düşüncem yok. Bize verilen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Her şeyi dört dörtlük yapamıyoruz ama gayret ediyoruz. Sıkıntılarımızı yazsak kitap olur. Süreci takip edeceğiz. Çok kesin konuşmayı doğru bulmuyorum. ‘Aday olmam’ desem aday olunca karşı sorularla muhatap olabiliriz. Belediye başkanlığı sanatçı gibi oluyor. Bazen iş kendinize kalmıyor. Dışarıdan iteklemeler oluyor. 2019’da da böyle oldu.”

"İYİ PARTİ SEÇİM MASRAFLARINI KARŞILARSA BÜYÜKŞEHİRE ADAY OLABİLİRİM"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için de samimi açıklamalarda bulunan Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinden daha kolay yönetilecek bir belediye. Bürokrasiden gelme bir insanız. Oranın personel yapısı ilçelere göre daha oturmuş durumda. Orayı daha kolay yönetme kapasiteniz var. Samsun Büyükşehir Belediyesi adaylığı için de konjonktür önemli. ‘Ben adayım’ demek önemli değil. 2014’te bir anket yaptırmıştık. Yüzde 95’i İlkadım’da görmek istiyordu. O dönem kimse Büyükşehir Belediyesi adaylığını dillendirmedi. Şimdi dillendirmelerinin sebebi ise bana göre, ‘2 dönem ilçede başkanlık yaptı, daha da tecrübe kazandı, Büyükşehir’de daha kolay yapar’ diye düşünüyor olabilirler. Bu iyi niyetli insanların sizi görmek istediği yer. O günkü konjonktür, şartlar nedir ona bakmak lazım. Büyükşehir Belediyesi adaylığına girmek şöyle sıkıntılı: 17 ilçe var. En az 17 ses düzeni, araç gibi düzenekler hazırlaman gerekiyor. Şu anki mali tabloda buna en az 2-3 milyon TL harcama yapman gerekiyor. Bu masrafları parti karşılarsa benim için bu iş geçerli olabilir. Benim zaten tüm mal varlığım 1 milyon anca eder etmez. Büyükşehir Belediye Başkanı olacağım diye evi ocağı satma işine girişemem. Arzu etmek başka bir şey, gerçeklerle karşılaşmak ise başka bir şey. Allah böyle bir durumu nasip edecekse o durum oluşur zaten. Ben ona inanıyorum. Olmayacaksa evi ocağı satsanız da yine olmaz. O manada hadiseye daha inançlı bakıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Konuk 2023-07-04 20:19:51

Savurganligi önledi yetmiyomu gine seninleyiz hic kimse caldi demiyo neydi oncekilr

Avatar
2023-07-04 14:22:27

Birazda büyük şehirde yatmak için mi? Bırak başkan bırak! Yeni taze Samsunlu kan lazım. İlçeler dahil hiç bir eski belediye başkanları Samsun’da alamayacak..

Avatar
Hakan 2023-07-04 15:18:24

Daha ilçe belediyesini yönetemiyorsun gelmiş büyükşehir adaylığından bahsediyorsun. Önce yolları temizle. Mümkünsede bir daha samsun halkının karşısında aday olarak çıkma. Artık genç çalışan bir aday istiyoruz.

Avatar
hakan 2023-07-04 18:08:06

Allah aşkına ilkadım da iki dönemdir başkanlık yapıyorsun yaptığın bir eseri söylermisin büykşehir nere sen nere