banner388

Bartın Meclisi'nde Samsun tartışması

Bartın Belediye Meclisi kararını AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü ve AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya eleştirdi.

Bartın Meclisi'nde Samsun tartışması

Bartın Belediye Meclisi kararını AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü ve AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya eleştirdi.

17 Kasım 2017 Cuma 11:32
Bartın Meclisi'nde Samsun tartışması

Samsun haber - Geçtiğimiz günlerde Bartın Belediye Meclisi, Bartın Belediyesi’nin 2018 Mali Yılı Bütçesini belirlemişti. Meclis toplantısında yaşanan ilginç bir tartışma Bartın siyasetinin gündemi oldu.

"SAMSUN'A GİDERİZ"

Belediye Meclis Üyesi Yasemin Dora Kurtkaya, giderleri eleştirerek özel kalem giderlerinin fazla olduğuna değindi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise, "Bütün Bartın bilir, kahvaltı programları düzenleriz. Eğlence programları düzenleriz. Bunun yanında bayanlara matineler düzenleriz. Olmazsa Samsun’a gideriz. Mesela benim yarın (cumartesi) sivil toplum teşkilatlarıyla yemeğim var. Bunları yapıyoruz. Böyle de bir yetkimiz var. Halktan aldığımızı halka veririz. Bizim tavrımız budur. 85 milyon TL’lik bir bütçeden bahsediyoruz. Ben 84 bin öğün sadece Ramazanda sıcak yemek dağıtıyoruz. 15 bin kişiye öğrencilerimiz dahil iftar veriyoruz. 4 bin kişiye gıda dağıtıyoruz. Bunları yapmaya devam edeceğiz" gideriz açıklamasını yapmıştı.

"PARMAK ISIRTACAK PROJELER"


Meclis Toplantısında yaşanan bu diyaloğun ardından Belediye Başkanı Akın'ın sözlerini eleştiren Kurtkaya şunları söyledi;

"Bizim anlayışımıza göre Bartın’da belediyecilik Bartın ilimizin büyümesine engel olmak değildir. Bartın’ı marka bir şehir yapabilmek için; yepyeni modern bir imar planı ile nasıl yeni bir Bartın kurabiliriz anlayışı içerisinde olmalıdır. Yollarıyla, yeşil alanlarıyla, alt ve üst yapıları çözümlenmiş bir Bartın, bulunduğu konum itibari ile Allah vergisi doğası ve deniziyle bütünleşmiş Bartınımızı parmak ısırtacak projeler üzerine çalışmaktır.

"BELEDİYECİLİK SAMSUN'DA GEZMEK DEĞİLDİR"


Bartın da Belediyecilik, halkımızın kabul edemeyeceği rakamlarla yan yana odalarda görev aldığı müdürleriyle yemekler yiyerek harcamak, yandaşlarıyla Samsun’u gezmek değildir.  Vatandaşa vermek istiyorsan, atık su parasını kaldır ya da iyileştir. Ya da 1 yıl içerisinde 2 defa su zammı yapmak değildir. O zaman vatandaştan aldığını vatandaşa vermiş olursun. Yolları yap. Bir kar yağdığında, çarşı içi doğudaki mezra alanı gibi. Vatandaşa vermek istiyorsan önce onu iyileştir. Halk otobüslerine yüksek oranla zam yapmak değildir. Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Bartın yeni imar planının halen yapılamaması, planı yapan şehir plancısının ne yaptığı, Bartın da ne ölçekte nelerin değişeceğini, nelerin eklenip, nelerin kaldırıldığı grubumuzca bilinmemekte olup, yeni imar planının akıbetinin de soru işaretleri ile dolu olduğu halkımızca konuşulmaktadır. Gezmekle yemekle uğraşma! Asli görevlerine bak. Toplantıdan sonra 100 vatandaşımızla görüştük. 98’i Belediyecilik gezme ile tozma ile olmaz dedi. Ama sizi de anlıyoruz ve takdir ediyoruz ve size saygı duyuyoruz. Her baba yiğidin harcı değildir. Bartın’ın parasını yemeye içmeye gezmeye harcadığını itiraf etmek"

Son Güncelleme: 18.11.2017 11:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.