banner388
banner390
banner410
banner408

Bakan Selçuk: Samsun'a verdiğimiz sözü tutacağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir’in Çiğli ilçesinde down sendromlu çocukları ve ailelerini taşıyan minibüs kazasında yaralananlara 'acil şifalar' diledi. Bakan Selçuk, "Down sendromlu çocuklarımıza ve ailelerine acil şifalar diliyorum” sözcüklerini kullandı. 

banner269

Bakan Selçuk: Samsun'a verdiğimiz sözü tutacağız

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İzmir’in Çiğli ilçesinde down sendromlu çocukları ve ailelerini taşıyan minibüs kazasında yaralananlara 'acil şifalar' diledi. Bakan Selçuk, "Down sendromlu çocuklarımıza ve ailelerine acil şifalar diliyorum” sözcüklerini kullandı. 

22 Mart 2019 Cuma 14:02
Bakan Selçuk: Samsun'a verdiğimiz sözü tutacağız

Bir dizi programlara katılmak ve yeni açıklanan teşvik paketinin detaylarını paylaşmak üzere Samsun’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ilk olarak Samsun Valiliğinde düzenlenen Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

DOWN SENDROMLULARI UNUTMADI 

İzmir’de yaşanan kazayı, Samsun’da toplantı sırasında öğrendiğini ifade eden Bakan Selçuk, “Dün Down Sendromlular Günü’ydü. Toplantımız sırasında üzücü bir haber aldık. İzmir’in Çiğli ilçesinde down sendromlu çocuklarımızı ve ailelerini taşıyan minibüsün devrildiğini ve 28 yaralımızın olduğunun haberini aldık. Yavrularımıza ve ailelerimize acil şifalar diliyoruz. İzmir İl Müdürlüğümüz ve ekiplerimiz tedavileri için sahadalar. Tedavileri için gereken yakın alakayı gösteriyorlar. Biz de durumu takip ediyoruz. İnşallah yavrularımız ve ailelerine en yakın zamanda acil şifalar diliyoruz. Toplantımız esnasında böyle bir acı haber de gerçekleşti” sözcüklerini kullandı.

SAMSUNLULARA YARDIMIMIZI ULAŞTIRDIK

Samsun’da yapılan sosyal yardımlardan da bahseden Bakan Selçuk, “Samsun’da bakanlığımızın alanlarına dair bir toplantı yaptık. Samsun bizim için yatırım, kalkınma ve üretim alanında çok önemli bir şehir. Ekonomi, ticaret ve tarımda da önde olmasını, daha da öne çıkmasını istediğimiz illerden bir tanesi. O anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2002 yılından bu yana ilimizde yapılan toplam 29 milyar liralık yatırımla Samsun ili yeni bir çehre kazandı. Yatırımları daha da arttıracağız. Yine 2002’den bu yana toplam 2,8 milyar liralık sosyal yardımı vatandaşlarımıza ilettik. Bunların yarım milyar lirası da 2018 yılında gerçekleşti. Şu anda ilimizde 6 sosyal hizmet merkezimiz bulunmakta. 2019 yılı içerisinde 2 tane daha sosyal hizmet merkezimizi tamamlayıp, vatandaşların hizmetine kavuşturacağız” şeklinde konuştu. 

TEŞVİK PAKETİNİN DETAYLARINI PAYLAŞACAĞIZ 

Samsun’da yapılacak toplantı ile yeni teşvik paketinin detaylarının anlatılacağını belirten Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlattığımız, ‘İstihdam Seferberliği 2019’un Samsun buluşmasını gerçekleştireceğiz. İşverenlerimiz, Cumhurbaşkanımıza 2019 yılı için 2,5 milyon istihdam sözü verdi. İnşallah Samsun’da bu istihdam sözünü tutan ve öncü olan illerden birisi olacak. İŞKUR verilerine baktığımız zaman da son 17 yılda Samsun’da 119 bine yakın vatandaşımızı işe yerleştirdiğini görüyoruz. Ocak-şubat aylarındaki işe yerleştirme oranlarına baktığımız zaman da 2018 yılına kıyasla yüzde 10’u aşkın bir artış mevcut. Öğleden sonraki toplantımızda da Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla yeni açıkladığımız teşvik paketinin detaylarını paylaşacağız” diye konuştu.

Bakan Selçuk’un Samsun ziyaretine ayrıca Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu ve bakanlığa bağlı kurumların yetkilileri katıldı. 

Bakan Selçuk’un Samsun programı gün boyu sürecek.  
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadri 2019-03-22 14:10:03

Hepiniz Samsun için sıraya girdiğinize göre Erhan Usta baya açtı arayı desene

Misafir Avatar
mert 2019-03-23 08:08:09 @Kadri

MHP yi yok saydılar. Pazar günü iyi izlesinler Samsun nasıl indiriyor tokadı.

Beğenmedim! (0)
Avatar
ayakkabı kutusu 2019-03-22 14:42:07

haydi hayırlı TRAŞLAR

Avatar
Hasan 2019-03-22 14:27:03

Yapacağız, edeceğiz. Söylemlere bakacak olursak Paris'te yaşıyoruz. Gerçeklere bakınca millet sefil vaziyette. Yaptığınız ettiğiniz hiç bir şeyi göremiyoruz. Bu millete hak.

Avatar
vatandaş 2019-03-22 14:59:01

17 yılda 119 bin kişi işe alınmışmış.Bakan hanım bugün cuma hutbesinde hoca:"Şu namaz kılanların vay haline!Onlar namazlarından gafildirler.Onlar gösteriş yaparlar."dedi.Biz gafil miyiz ki işkurun işe soktuklarının bilmem kaçının 6-8 ay çalıştırılıp işsiz kaldıklarını bilmiyor muyuz sandın, verdiğiniz rakamda sadece işe yerleştirilenlerin sayısı olup çıkanların olmadığını anlamıyor muyuz sandın.Allah'tan kork bizden utan, başka birşey demiyorum sana.Umarım yorumum yayınlanır.

Avatar
55 2019-03-22 15:34:25

her şeyi birbirine kattınız daha en basiti taşerön işçiler arasında ayrıcalık yaptınız hadi ordan hadi ordan önce yaptığınız yanlışları düzeltin ondan sonra 2.500 kişiişe alcaz deyin

Avatar
55 2019-03-22 16:11:33

Tipe bak bakan gör ,yalanlar havada uçuyor ,tarım bitti .

Avatar
Mollaoğlu 2019-03-22 16:17:09

Aaaaaa 2,5 milyon biraz az diyorsunuz gelişen büyüyen Türkiye de siz 5 milyon işsizi iş sahibi yaparsınız!!!

Avatar
onur 2019-03-22 18:51:03

sizin yüzünüzden işsiz kaldım, Allah sizi nasıl biliyorsa öyle islah etsin!!