banner388

Bakan Kılıç, Havza’dan Türkiye’yi Değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Havza ilçesinde durum değerlendirmesinde bulundu

Bakan Kılıç, Havza’dan Türkiye’yi Değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Havza ilçesinde durum değerlendirmesinde bulundu

20 Mart 2017 Pazartesi 13:24
Bakan Kılıç, Havza’dan Türkiye’yi Değerlendirdi

Samsun Haber - 16 Nisan tarihinde yapılacak olan oylama öncesi referandum gezmelerinde olan siyasiler, ziyaretlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda ve bir dizi açılışlarda yer almak için Havza’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, hem vatandaşlarla yakından ilgilenip hem de gündemle ilgili konularda açıklamalarda bulundu

Ak Parti hükümetinin Türkiye’yi İMF’ ile olan ilişkisinden kurtardığını ifade ederek, ‘’ 2002 yılında iktidar olduğumuzda IMF'ye borcumuz vardı. O borcu 2000'deki krizden sonra almıştık. O dönemde parlamenter sistemin içerisinden çıkan hükümeti o kadar korudunuz ki IMF'den 2,5 milyar dolara yakın borç aldılar. Nereden nereye. Sonra IMF, 'ben size inanmıyorum. Bir de bakan göndereceğim, harcayacağınız parayı kontrol edecek' dedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hükümetine yurt dışından bakan gönderdiler. 2013 yılının mayıs ayında IMF'ye olan tüm borcumuz bitti. Bir ay sonra da gezi olaylarını patlattılar. Çünkü dünyanın en büyük 3. havalimanını İstanbul'a yapıyoruz. Bunları üst üste koyunca bazı şeyler ortaya çıkıyor" dedi.

Bunlar ülkeyi kontrol etmek istiyorlar

Yapılacak olan referandumla alakalı da konuşan Bakan Kılıç, Milletimiz, 2007'de ben cumhurbaşkanımı kendim seçerim dedi. İşi orada bitirdi. Bu halk oylaması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bunu tamamlayacak. Bir de yüzde 50'ye yakın oy almış olan partiye kapatma davası açtılar. Bunu bağımsız yargı açtı. Biz şimdi bağımsız ve tarafsız yargı diyoruz. Tarafsız deyince hopladılar. Nasıl Adnan Menderes'e asılma kararı verdiler, nasıl kapatma davaları açtılar. Bunlarla ülkeyi kontrol etmek istiyorlar. Bize gelince hep teamüller var. Ama egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.03.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.