banner388

Bakan Eroğlu: Vatandaşlar yaylaları işgal ediyor

Samsun'a gelen Orman ve Su İşleri Bakını Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız gayet doğru söylemiş. Vatandaş gidiyor işgal ediyor. Son derece yakışmayanı yapıyor" dedi.

Bakan Eroğlu: Vatandaşlar yaylaları işgal ediyor

Samsun'a gelen Orman ve Su İşleri Bakını Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız gayet doğru söylemiş. Vatandaş gidiyor işgal ediyor. Son derece yakışmayanı yapıyor" dedi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 12:12
Bakan Eroğlu: Vatandaşlar yaylaları işgal ediyor

Samsun haber - Toplu temel atma töreni için Samsun'a gelen Orman ve Su İşleri Bakını Veysel Eroğlu, Vali Osman Kaymak'ı ziyaret etti. Toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Eroğlu,  Orman ve Su İşleri Bakınlığı tarafından Samsun'a devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

İŞGAL EDİLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaylalarla ilgili yaptığı konuşmaya da değinen Bakan Eroğlu, "Yaylalar bakanlığımıza ait değil. Bunlar genellikle mera. Bakanlığımız sadece ormanlardan sorumlu. Ormanları da koruyoruz. Şu ana kadar oradaki ormanlarla ilgili bilgi vereyim, ormanları şu anda hiç kimse işgal edemiyor. Çünkü biz ormanların tapusunu aldık. Sınırları belli. Uydudan kontrol ediyoruz. Bir kere bunu özellikle söyleyeyim. Yayla ile ormanı karıştırmayalım. Ama yaylalarda maalesef burada bir denetim eksikliği var. Cumhurbaşkanımız gayet doğru söylemiş. Vatandaş gidiyor işgal ediyor. Son derece yakışmayanı yapıyor" dedi.


YAYLALAR KORUNMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tespitinin çok doğru olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Artık yaylaların sıkı denetime alınması lazım. Bu noktada bir mevzuat düzenlemesi mutlaka gerekir, kontrol gerekir. Yani bize de bir vazife düşerse çünkü bizim bakanlığın her yerde ekibi olan bir bakanlıktır. Ama yaylalara biz müdahale edemiyoruz. Biz arazide en çok olan bir bakanlığız. Yaylaların korunması gerektiği kanaatindeyim. Tabii buralarda kaçak yapılardan sorumlu olan gerek belediyeler gerekse ilin mülki amirleri kaymakamlar bunları kontrol etmesi gerekir diye düşünüyorum ben. Yaylaları işgal ettiremeyiz. Bu konuda ben de serzenişte bulunuyorum" diye konuştu.

"YEŞİL YOL YAPILMASIN"

Yaylaları birleştiren Yeşil Yol projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, "Bakın çok enteresan anlatayım. Mevcut yolu genişletiyoruz. Üstelik orada hiçbir orman yok. 13 metreküp 50 civarında ağaç kesmişler. Birileri kıyamet koparıyor ‘Burası yapılmasın.’ Baktığım zaman gazetelerde boy boy falanca teyze diye reklam çıkıyor. ‘Bunu araştırın’ dediğim zaman. O teyze bir kendisine kaçak ev yapmış, bir tane oğluna, bir tane kızına yapmış. Tam bir inşaat halindeyken yakalamışız. Ondan sonra bas bas bağırıyor. Gazetelerde boy gösteriyor. ‘Yeşil yol yapılmasın.’ Yeşil yol yapılınca denetimlerde artacak" şeklinde konuştu.


DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLADI

Yeşil yol projesinin ağaç olmayan bölgeden geçtiğini belirten Bakan Eroğlu, "Biz talimat verdik yeşil yol olsun diye boydan boya aşağı yukarı 6.5 metre genişliğinde olan bu yola etrafına yemyeşil ağaçlandırma yapacağız. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde Ayder var. Sayın Cumhurbaşkanımız haber aldığıma göre oraya da gitmiş veya örnek olarak konuşmasını da dinledim. Bu yayla muhteşem bir yayla. Şimdi TOKİ, valilik, Doğa Koruma ve Milli Parklar bir çalışma yaparak orada, oranını mimarisine uygun bir şekilde bir dönüşüm yapacaklar. Derme çatma olamaz. Dönüşüm projesi yapılmaya başlandı hatta. Çevre şehircilik Bakanlığı, Orman Su İşleri Bakanlığı, valilik güzel bir çalışma yaptı. Bunu örnek hazırlamamız lazım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız gerçekten isabet buyurdu. Orada ciddi bir kontrol yapılması gerekir. Yaylalardan sorumlu değiliz ama bize de bir vazife verilirse biz de bunun gereğini yaparız. Ben bu tür şeylerde yük alan bir kişiyim" diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aylapalaoglu 2017-08-09 13:34:35

Sn bakanım ATAKUMUN göbeğinde ortak alanlarımız işgal edildi masalar atıldı şikayet ettik iki bld yargı dedi kazandık 2011 yılı yıkılmayınca 2015 yılında 20 balkon önünde 25 yıl önce diktiğim bitkiler sökülüp masalar atıldı,yine şikayet yine yargıya git dediler, yargıtayın onadığı ne oldu,ellerinde kadehler fasıl yapıyorlar 02 lere kadar,fasıl olurda müzik olmazmı Atakum ve Büyükşehir çevre md.lüğü canlı müzik ruhsatı verdi sokağın ortası bahçelerize açık alanlar,155 şikayete binaen sn emniyet amiri VEDAT bey iptal edin diye yazdı sizmi şikayet eden 11.00 olan müzik saatini 861 sayılı kararla 1.30 yaptılar verdiğimiz vergiler yol su şikayetler ceza olarak dönüyor biz 22 haneye yıllarca belgeler kayıtlar elimde imzalamışlar ibraz ederim,aksini savunanlara,yıllarca camlar kapılar kapalı yinede ses içeride evler 40 derece,ANAYASA PROFÖSÖRÜ sn BURHAN KUZU SİYASETTE ADALET YOK DERSE VAH GARİBANIN HALİNE, DEVLETİN VERDİĞİ YETKİLERLE CANIMIZI YAKTIRIYORLAR.neyin bedelini ödüyoruz SAYGILARL

Avatar
saadet 2017-08-09 14:49:39

duyanda derki bu ülkeyi baskalari yönetiyor, hep baskalarini sucluyorlar. ya biz sizi ne olursa suylayacagiz maden de kaza fitratinda var, sel our dogal afet, pkk zaten var fakirlik oda kader ne olursa sizi suclayacagiz. bu nasil adalet yaylalar kaldi zaten bir satilmadik. oralarida satacaksiniz, liman, fabrika havaalani köprü hepsi en az elli yil gitmis ihalesiz hemde cogu