banner388

Bakan Demircan: Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti. Vesayet baskıları altında ülke bu zamana kadar geldi" dedi.

Bakan Demircan: Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti. Vesayet baskıları altında ülke bu zamana kadar geldi" dedi.

22 Mayıs 2018 Salı 13:14
Bakan Demircan: Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti

Samsun haber - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve milletvekili adayları AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Bakan Demircan'ın önemli açıklamalarda bulunduğu toplantıda AK Parti Samsun Milletvekili Adayları çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Her seçim önemlidir diyerek söze başlayan Bakan Demircan, "Çünkü milletin devletin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda kararını ortaya koyduğu en önemli hadisedir. Biz de cumhuriyet sisteminde demokrasi rejimi ile devleti yönetiyoruz. Demokrasinin değişik yöntemleri var. Bunlardan bir tanesi parlamenter sistem, bir tanesi de başkanlık sistemi. Bugüne kadar parlamenter sistemle yönetildik. Maalesef parlamenter sistem sürecinde Türkiye’de darbeler, krizler eksik olmadı. Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçti. Vesayet baskıları altında ülke bu zamana kadar geldi. Milletimizin 27 Nisan 2017’de verdiği kararla parlamenter sistemi bıraktık. Milletimiz, kararını başkanlık sisteminden yana kullandı. Bunun ilk denemesini bu seçimde yapacağız. Artık millet iradesinin daha etkili olduğu, ülke egemenliğine tam anlamıyla hakim olduğu bir sistem olan cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Bu sistemde güçlü yürütme, güçlü yasama ve güçlü parlamento esastır. Birbirinden kuvvetler ayrımıyla ayrılmış ve uygun şekilde çalışan yasama yürütme sistemi hakimdir. Aynı şekilde bağımsız yargı sistemi hakimdir” dedi. 

Türkiye'nin kalkınma hızını katlayarak yoluna devam ettiğini belirten Bakan Demircan, "Partimizin Samsun’da aday olarak gösterdiği isimler olarak burada toplandık. Adaylarımız, Samsun’un bütün katmanlarını temsil eden bir listedir. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle adaylarımız bu şekilde oluşmuştur. Biz de yeni adaylar olarak teşkilatlarımızla ve halkımızla seçim öncesi çalışmalarımızı yapacağız. 24 Haziran seçimleri, Türkiye’nin gelecek 100 yıl içerisinde çok olumlu etkiler oluşturacak bir seçim olacaktır. Türkiye, bu zamana kadar yakaladığı kalkınma hızının katlayarak yoluna devam edecektir. Bu coğrafyada güçlü ülke, güçlü Türkiye demek, mazlumların da elinden tutan Türkiye demektir. Aziz milletimiz kendine yakışan davranışı 24 Haziran’da ortaya koyacaktır" diye konuştu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Ankara'da yapılacak olan aday tanıtım toplantısının ardından hızla seçime hazırlanacaklarını ifade etti.

AK Parti Samsun milletvekili adayları Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Bekir Keleş, Elif Coşkun Bilgin ve Caner Göktepe Türkiye ve Samsun için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsunlu 2018-05-22 14:29:12

Yusuf ziya ve Fuat Köktaşın olduğu bir listede AK PARTİ 4 milletvekili ancak çıkarır. İkiside garanti. Gerisini 4 yukarıdakiler düşünsün. Birde TBMM’nin kilitleneceği için hükümet düşünsün.

Avatar
recep çelik 2018-05-22 19:53:51

BEN ÇİFTLİKTE 25 YILIK ESNAFIM VE 16 SENEDEN BERI AKPARTIYE OY VERIYORDUM AMA CADEMIZI TIRAFIGE KAPATIP BIZLERI PERİŞAN EDEN VE ONCA IMZA TOPLAMAMIZA RAGMEN CADEMIZI TIRAFIGE AÇMAYAN YUSUF ZIYA YILMAZA DEYIL OY GUNAHIMIZI BILE VERMEYECEGIZ BU BOYLE BILINSIN

Avatar
süleyman 2018-05-23 07:50:35

ben anlamıyorum arkadaşlar, Samsun da yaşayan ve şehirden kaçmayan tek vekil olan Fuat Köktaş'a haksızlık yapıldığını düşünüyorum, Samsunspor'a da son zamanlarda kendi cebinden Yeşilyurtlardan sonra en çok para veren isimdir, her insanın iyi kötü yanları var ama eleştiri seviyesini korumamız gerekir.

Avatar
mefa 2018-05-23 08:27:02

ahmet demrican adamsın gerisi yalan bu seçim ak partiye oy yok. ne kadar çok insan ikna edersem o kadar iyi. yusuf ziya fuat köktaş yazıkkkk

Avatar
samsun 2018-05-22 16:18:35

Bu seçim daha sıkıntılı geçecek bakalım nereye kaçacaksınız yazık listeye bak doymadınızmı