banner388

Bakan Çavuşoğlu: 15 Temmuz'da Samsun'daydık

Darbe girişiminin yaşandığı gece Samsun'da olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Samsunlu kardeşlerimizle Samsun’un en büyük meydanına çıktık" dedi.

Bakan Çavuşoğlu: 15 Temmuz'da Samsun'daydık

Darbe girişiminin yaşandığı gece Samsun'da olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Samsunlu kardeşlerimizle Samsun’un en büyük meydanına çıktık" dedi.

25 Kasım 2017 Cumartesi 16:37
Bakan Çavuşoğlu: 15 Temmuz'da Samsun'daydık

Samsun haber - AK Parti Kemer 6. Olağan Kongresi’ne katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle ilgili konuştu.

SAMSUN'UN EN BÜYÜK MEYDANINA ÇIKTIK

15 Temmuz Darbe Girişiminin yaşandığı gece Samsun'da olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "O gece darbe girişiminin başladığı andan itibaren birlikteydik. Önce ne olduğunu anlayamadık, sonra anlamaya başladık. Samsunlu kardeşlerimizle Samsun’un en büyük meydanına çıktık. Tıpkı Antalyalıların her ilçede Cumhuriyet Meydanı’na koştuğu gibi. O gece bir taraftan vatandaşımızın hislerine, coşkusuna, heyecanına ve darbecilere yönelik öfkesine şahitlik yaptık, bir taraftan da onların bir parçası olduk. Ama o gece, daha gecenin 3’ünde, darbe girişiminin ne olduğunu ve darbenin nereye gittiğini hiç sormadan, bazıları da benim şahsi dostum, şahsen benim de nasıl olduğumu hiç sormadan, ki bazı dostlarımız sordu, ‘sen iyi misin? Türkiye iyi mi?’ diye sordular. Saat 03.00’te darbecilerin nasıl muamele göreceğini, hapse atılıp atılmayacağını, hukukun üstünlüğünü tesis edilip edilemeyeceğini sormaya ve sorgulamaya başladılar. O hainler sabah 06.30’da Cumhurbaşkanlı Külliyesinin yani milletin külliyesinin etrafında toplanan milleti bombalıyorlardı, milletimin iradesinin tecelli ettiği Büyük Millet Meclisi’ni de sabah 06.30’da hala bombalıyorlardı. İşte bu hain darbe girişiminden ne kadar çok umut bekleyen ülkelerin ve kişilerin olduğunu o gece çok iyi anladık ve hain darbe girişiminin arkasında kimlerin olduğunu o gece çok daha iyi anladık" dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatanperver 2017-11-26 00:32:20

Meydana gelirken 100. Bulvarındaki atm lerdeki kuyruğuda, meydana gece 00:30 dan sonra gelen belediye başkanlarını çok iyi biliyoruz.