banner388

Bafra’da o yönetim artık kadınların elinde

Samsun’un Bafra ilçesinde yer alan Sürmeli Köyü Derneği 2.Olağan Kongresini yaptı. Üyelerin hepsi kadınlardan oluştu.

Bafra’da o yönetim artık kadınların elinde

Samsun’un Bafra ilçesinde yer alan Sürmeli Köyü Derneği 2.Olağan Kongresini yaptı. Üyelerin hepsi kadınlardan oluştu.

28 Ağustos 2017 Pazartesi 09:21
Bafra’da o yönetim artık kadınların elinde

Samsun Haber - Yunanistan’ın Kavala bölgesi Olucak Köyü mübadillerince kurulan Sürmeli Mahallesi’nde Sürmeli Köyü Derneği yönetiminde değişiklik oldu. SÜRDER’in 109 üyesi var. 22’si kadınlardan oluşuyor. 

Kongre öncesi çalışmalar hakkında bilgi veren SÜRDER Başkanı Süleyman Özata, “Vizyonumuz Sürmeli Mahallesi ve havzasında doğaya saygılı olarak tarımsal ve hayvansal ürün üretip pazara sunmak. Köyümüzde bulunan evleri korumak, restore edip tarihe mal etmek ve ev pansiyonculuğuna geçmek, imece kültürü yaşatmak ve mutfağımızdan çıkan lezzetli ürünlerimizi misafirlerimize sunmak” dedi. 

Sürmeli Köyü Derneği Başkanlığına seçilen Emine Tan, “Üreteceğiz, satacağız, inşallah başarılı olacağız. Bayan olarak dileğimiz başarılı olmak, yükselmek, yükseltmek, başka bir şey itemiyoruz. Erkeklerin yapamadığını biz yapacağız. Şu anda pazarda işler iyi gidiyor. Müşterilerimiz boş gitmiyor, üretilen satılıyor. Her şey çok güzel gidiyor. İnşallah daha iyi olacak” diye konuştu.

2010 yılında Sürmeli Köyü Organik Pazar çalışmalarını yürüten emekli öğretmen Kazım Tuncay ise “Ben inanıyorum ki bu süreçte olduğu gibi bundan sonra da pazar yerinde gösterdikleri performansı bayan arkadaşlar derneğin yönetiminde ve ileriye atacağı adımlarda da çok daha olumlu açılım gösterecekler. Sanıyorum bayan hareketini Samsun’da örnek hareket haline getirecekler. Kısacası bizim önümüzü açacaklar. Kendilerini şimdiden kutluyorum. Biz hep onların yanlarında varız. Biz yolun önünü açacağız onlar bu yoldan devam edecekler. Artık Sürmeli'yi organik tarım ve ekoturizmle anacağımız günler çok yakın” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.